Girassol Vakanties - Portugal Vakanties

Autohuur

De huurauto is er voor iedereen die alles uit zijn of haar vakantie wil halen. Om vrij te zijn en om op eigen houtje de omgeving te verkennen. Wij adviseren u de auto van te voren te reserveren, zeker in het hoogseizoen. De voor u gereserveerde huurauto staat op de overeengekomen plaats en datum bij het kantoor van de autoverhuur maatschappij voor u klaar. Dit kan zijn op de luchthaven van aankomst of op een plaats dichtbij uw hotel of appartement. Ook is het mogelijk, zonder toeslag, om uw huurauto op een andere plaats in te leveren dan waar u deze ophaalt.

Girassol Vakanties werkt op het vasteland van Portugal samen met AVIS. Een garantie voor kwaliteit en zekerheid! Deze maatschappij heeft een groot aantal kantoren in het hele land en beschikt over een modern wagenpark.

Klik op de onderstaande links om alle informatie te zien:

Hieronder vindt u een overzicht met alle AVIS Autohuur voorwaarden die gelden voor het vasteland van Portugal. Alle genoemde bedragen zijn onder voorbehoud van wijzigingen en dus ter indicatie te gebruiken.

Creditcard
De op de voucher vermelde hoofdbestuurder dient te beschikken over een geldige creditcard (met pincode) die gebruikt wordt als autorisatie / borg (tussen de € 120 en € 800 afhankelijk van de gekozen autohuur categorie en leeftijd van de hoofdbestuurder) en voor het betalen van eventuele extra's ter plaatse. Dit bedrag wordt door u geautoriseerd en gereserveerd op uw creditcard rekening. Pas bij het inleveren van de huurauto wordt uw creditcard rekening gedebiteerd voor het correcte bedrag. Een creditcard op naam van een medereiziger wordt niet geaccepteerd. Van belang is dat de hoofdbestuurder een eigen creditcard op naam in het bezit heeft en uiteraard een geldig rijbewijs heeft om de auto te mogen huren.

Huurcontract tekenen
Let u bij het tekenen van het autohuurcontract goed op het bedrag waar u voor tekent. Dit bedrag staat voor de lokale extra's die u ter plaatse afsluit en die dus van uw creditcard zullen worden afgeschreven. Indien hier kosten op staan waar u het niet mee eens bent, bijvoorbeeld een verzekering die u niet had willen hebben, dan dient u dit direct bij de AVIS medewerker aan te geven voordat u tekent.

Autohuur categorieën
De vermelde types auto zijn voorbeelden, welke bij de betreffende groep horen. Het exacte merk auto dat u wilt huren kan echter niet gegarandeerd worden.

Minimum / Maximum huurperiode
Minimum autohuur = 3 dagen (3 x 24 uur) / Maximum = 31 dagen

BTW 23%
BTW is bij de huursom inbegrepen en geldt niet voor bijkomende kosten die ter plaatse betaald dienen te worden.

Brandstof
U heeft de volgende opties:
- U ontvangt de huurauto met een volle tank benzine of diesel en levert de auto ook met een volle tank in. AVIS zet dan een reservering voor het bedrag van de volle tank op uw creditcard rekening, die weer vervalt als u de auto met volle tank inlevert.
- Express Gasoline Service: u koopt een volle tank benzine/diesel voordat u met de auto gaat rijden. Dat betekent dat u de auto niet volgetankt hoeft in te leveren. Er is geen teruggave van benzinekosten van toepassing.
- Als u geen gebruik heeft gemaakt van de 'Express Gasoline Service', maar de auto toch niet met een volle tank kan inleveren, dan regelt AVIS dat voor u. Hiervoor berekenen zij de geschatte kosten van de ontbrekende brandstof en een aftank fee.

De voordeligste optie is altijd om de auto zelf met een volledig volle tank in te leveren.

Let op: U bent zelf verantwoordelijk voor het tanken van brandstof, die geschikt is voor de huurauto:
- GASÓLEO = Diesel
- GASOLINA = Benzine

Minimum/Maximum leeftijd/Rijbewijs/Young Driver
- Alle bestuurders dienen minimaal 18 jaar te zijn en tenminste 1 jaar in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs.
- Zolang u in het bezit bent van een geldig rijbewijs is er geen maximum leeftijd.
- Young Driver: bestuurders in de leeftijd van 18 t/m 24 jaar zijn verplicht een toeslag te betalen. Deze toeslag betaalt u ter plaatse en is € 8,10,- excl. BTW per dag, met een maximum van € 81,- excl. BTW per totale huurperiode.

Extra bestuurder
Er wordt een toeslag berekend voor extra bestuurders van € 7,90 excl. BTW per dag, met een maximum van € 63,20,- excl. BTW per extra bestuurder per huurperiode. Indien u kiest voor de all-inclusive service van AVIS, dan is een extra bestuurder inbegrepen in het tarief!

Airport Pick Up Charge
De Airport Pick-Up Charge zijn de kosten die de verhuurmaatschappij rekent voor het klaarzetten van de huurauto op de luchthaven. Deze is standaard voor alle autohuur categorieën en wordt van tevoren aan u doorberekend. De verhuurmaatschappijen huren de parkeerplaatsen op het vliegveld en deze kosten worden (gedeeltelijk) doorbelast aan huurders d.m.v. de Airport Pick-Up Charge. De Airport Pick-Up charge is standaard 25 euro + 23 procent BTW

Administratiekosten
In geval van schade, diefstal en bekeuringen zijn er administratiekosten van toepassing. Dit geldt ook wanneer u het eigen risico ter plaatse afkoopt. De administratiekosten zijn ca. € 50,- excl. BTW per gebeurtenis. Dit bedrag zal door AVIS van uw creditcard worden afgeschreven. De bekeuring zelf ontvangt u rechtstreeks en dient u zelf te betalen aan de betreffende instantie.

Optionele accessoires
Optionele accessoires kunnen vooraf gereserveerd worden maar dienen altijd ter plaatse per creditcard te worden betaald.
- Kinderzitje: € 8,50 excl. BTW per dag, met een maximum van € 85,- excl. BTW per huurperiode.
- Navigatie systeem (GPS): € 15,- excl. BTW per dag, met een maximum van € 73,- excl. BTW per huurperiode. GPS is alleen beschikbaar als u de huurauto ophaalt en aflevert op de luchthavens van Lissabon, Porto of Faro. Als u de auto ophaalt op de ene luchthaven en inlevert op een andere luchthaven geldt er een toeslag van € 15,-. Als u de auto ophaalt en inlevert op dezelfde luchthaven betaalt u deze toeslag niet
- Toll Management Device (tolkastje): € 1,70 per dag, met een maximum van € 17,- excl. BTW per huurperiode. Dit bedrag is exclusief de tolkosten, deze worden na afloop nog van creditcard afgeschreven). Op de meeste wegen in Portugal kunt u niet aan een loket betalen en wordt het rijden over tolwegen elektronisch geregistreerd d.m.v. camera's. Met het Toll Management Device worden de kosten, die worden berekend wanneer u over een tolweg rijdt, automatisch ca. 15 dagen na beëindiging van de autohuur van uw creditcard afgeschreven. Indien u het tolkastje aan het einde van de huurperiode niet inlevert, betaalt u € 29,-, excl. BTW

Tolwegen in Portugal & Toll Management Device (tolkastje)
Portugal kent 2 verschillende tolwegen:

-Op de meeste tolwegen in Portugal gebeurt de betaling van tolgelden volledig elektronisch. Op die wegen zijn er dan ook geen poortjes meer voor de tolbetaling. Langsrijdende voertuigen worden door een camera boven de weg geregistreerd en het door u gehuurde AVIS E-toll device(tolkastje) registreert automatisch het verschuldigde bedrag aan tolgeld. U kunt deze wegen herkennen door de vermelding SCUT of "Electronic toll only" bij de oprit of op de borden langs de weg.

-Daar waar het oude systeem met tolpoortjes nog bestaat: kies dan altijd voor een poortje met het groene vinkje erboven ofwel het "Via Verde" poortje. Passeer dit poortje met gematigde snelheid. Het door u gehuurde AVIS E-toll (tolkastje) registreert automatisch het verschuldigde bedrag aan tolgeld. Indien u het verkeerde tolpoortje kiest en niet meer achteruit kunt rijden dient u het verschuldigde tolgeld cash te voldoen of een kaartje te trekken, waarna u het bedrag bij het verlaten van de tolweg betaalt.

- Huur Toll Management Device (tolkastje): € 1,70 per dag, met een maximum van € 17,- excl. BTW per huurperiode. Dit bedrag is exclusief de tolkosten, deze worden na afloop nog van creditcard afgeschreven). Op de meeste wegen in Portugal kunt u niet aan een loket betalen en wordt het rijden over tolwegen elektronisch geregistreerd d.m.v. camera's. Met het Toll Management Device worden de kosten, die worden berekend wanneer u over een tolweg rijdt, automatisch ca. 15 dagen na beëindiging van de autohuur van uw creditcard afgeschreven. Indien u het tolkastje aan het einde van de huurperiode niet inlevert, betaalt u € 29,-, excl. BTW

Openingstijden ophaal- en afleveringspunten AVIS huurauto's:
- De openingstijden van AVIS verschillen per kantoor. Neem contact met ons op om de openingstijden op te vragen, of kijk op de website van AVIS voor de laatste update van de openingstijden per kantoor.

Meet late arrival / Out of office fee:
Er is een toeslag voor late aankomst/reserveringen buiten openingstijden a € 25,- excl. BTW. (Altijd op aanvraag).

Wat is er inclusief/exclusief bij de standaard autohuur:
Uw autohuur inclusief:
- Ongelimiteerd aantal kilometers
- WA verzekering
- CDW (schadedekking met eigen risico bij schade)
- TP (diefstaldekking met eigen risico bij diefstal)
- VRF/Road Service Charge (kentekenregistratietoeslag)
- Binnenlandse one ways
- BTW (23%)

Eigen risico bij standaard autohuur:
- Cat. A, C en O = € 1.300
- Cat. E, F en L = € 2.100
- Cat. G, K en P = € 3.100
- Cat. D = € 5.200

AVIS All Inclusive service (optioneel bij boeking):
Tegen een kleine toeslag kunt u gebruik maken van de All Inclusive service van AVIS, waarmee u het eigen risico bijna volledig afkoopt.

Autohuur met all-inclusive service is inclusief:
- Ongelimiteerd aantal kilometers
- WA verzekering
- Super CDW (schadedekking zonder eigen risico bij schade*)
- Super TP (diefstaldekking zonder eigen risico bij diefstal*)
- WDW (ruitschadedekking)
- 1 gratis extra bestuurder
- VRF/Road Service Charge (kentekenregistratietoeslag)
- Binnenlandse one ways
- BTW (23%)

* Inclusief glas/banden/bodemdekking

Let op: in geval van schade, diefstal of bekeuringen worden er altijd administratiekosten van ca. EUR 50,- excl. BTW doorberekend.

Optionele aanvullende verzekeringen ter plaatse:
Indien u geen gebruik wenst te maken van onze All Inclusive service van AVIS kunt u ter plaatse nog kiezen voor extra verzekeringen.
 

Uitleg optionele verzekeringen
Met onze all-inclusive tarieven kunt u onbezorgd de weg op. Er zijn nog twee aanvullende verzekeringen die u ter plaatse kunt afsluiten.

RSN (Roadside Safety Net)
Met RSN bent u verzekerd tegen pechhulp in geval van een aantal situaties die niet bij de standaard pechhulp zijn inbegrepen (sleutel verloren, lege accu, sleutel in auto opgesloten, zonder brandstof komen te staan). Heeft u geen RSN afgesloten, dan krijgt u nog steeds pechhulp, maar dan betaalt u het bedrijf dat de pechhulp verleent zelf (alleen in geval van de genoemde situaties, standaard pechhulp is altijd inbegrepen). RSN kost 2,50 euro excl. BTW per dag, met een maximum van 37,50 euro excl. BTW per huur.

Super PAI
Dit is een persoonlijke ongevallen verzekeringen voor de bestuurder en inzittenden. Hiermee verzekert de huurder zich van een uitkering voor medische kosten bij blijvende invaliditeit of overlijden, als gevolg van een ongeval. Super PAI is een aanvulling op de standaard PAI, welke reeds inbegrepen is in het tarief. Hierbij zijn de uit te keren bedragen in geval van medische kosten hoger dan bij standaard PAI.
(Wij adviseren om voor vertrek na te gaan of de reis en/of zorgverzekering dit reeds dekt).
Super PAI kost 2,- euro excl. BTW per dag.


Let op: deze tarieven zijn exclusief 23% BTW en dienen ter plaatse per creditcard te worden betaald. De genoemde prijzen voor verzekeringen zijn per dag en onder voorbehoud van tussentijdse wijzigingen.

Alle bovenstaande prijzen, autohuur groepen en voorwaarden zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

2017 Style in Travel

Style in Travel
Algemene Nederlandse Vereniging van Reisondernemingen Stichting Garantiefonds Reisgelden Calamiteitenfonds Reizen Greenseat - CO2 Compensatie