Girassol Vakanties - Portugal Vakanties

Portugal in het kort

Portugal houdt al zijn charme verborgen achter zijn grillige kustlijn - een strook zand en schuim waar de zeewinden liefkozend overheen strijken. Dit land, gehuld in een mysterieuze sfeer die al meer dan 800 jaar voortduurt, is echt gevarieerd. Hier raken alle zeer intrigerende tegenstellingen onontwarbaar met elkaar vervlochten: verleden en heden, een culturele erfenis met een lange geschiedenis en de simple levensvreugde.

Dit land van de zon en de zee, van historie en een kosmopolitische instelling, brengt met zijn uitgebreide keuze aan monumenten charme in het leven van de natie en creëert een contrast met de luchtigheid van de ontspannen en  zorgeloze geest van de inwoners. De westkust, met zijn unieke geografische ligging en karakteristieke Atlantische sfeer, nodigt de bezoekers uit te genieten van het plezier dat de natuur, de stranden, de gastronomie en het entertainment bieden. In dit land vol zonneschijn, een onuitputtelijke bron van energie, versterkt het verleden het begrip van het heden.

Midden tussen de middeleeuwse kastelen en moderne winkels, romaanse, gothische en manuelijnse monumenten, stranden met diepblauwe zeeën en golvende groene vlakten die in de verte verdwijnen, historische dorpjes en luxeressorts, de verfijnde keuken van grote chef-koks en de eenvoudige vreugde die de zee kan bieden, musea van moderne kunsten en prehistorische rotstekeningen, golfbanen en drukke, levendige straten, daar wonen mensen die creatief, open en gastvrij zijn, die het beste van alles wat zij hebben en weten, met u willen delen, waarbij ze een beroep doen op uw zintuigen en het leven vieren.

Per vliegtuig: Portugal beschikt in het hele land over internationale luchthavens, en wel in Lisboa, Porto, Faro, Funchal (Madeira) en Ponta Delgada (São Miguel - Azores)

Per trein: Er zijn internationale treinverbindingen van Lisboa naar Parijs en Madrid - respectievelijk de Sud-Express en de Lusitânia-hoteltrein - en van Porto naar  Vigo.

Bron: Portugees Verkeersbureau in Den Haag / Turismo de Portugal.

Voor algemene informatie over bijvoorbeeld lokale/nationale feestdagen en openingstijden van bezienswaardigheden, persoonspapieren, medicijnen, in- en uitvoerbepalingen van bagage, tabak, alcohol, rij- en kentekenbewijzen, verkeersregels etc. kunt u ook terecht bij het Portugees Verkeersbureau in Den Haag, telefoon: 070-328 12 39 of kijk op www.visitportugal.com/nl

2017 Style in Travel

Style in Travel
Algemene Nederlandse Vereniging van Reisondernemingen Stichting Garantiefonds Reisgelden Calamiteitenfonds Reizen Greenseat - CO2 Compensatie