Girassol Vakanties - Portugal Vakanties

Casa das Torres de Oliveira

Casa das Torres de Oliveira

Mesao Frio

Ligging

het huidige Casa das Torres de Oliveira, omringd door wijngaarden en op ca. 10 km ten oosteren van Mesão Frio, dateert uit de 18de eeuw en werd opgetrokken op de grondvesten van een voormalig herenhuis uit de late 15de eeuw. De Commanderie van Oliveira, het tegenwoordige provinciestadje Mesão Frio ligt op de noordoever van de Douro rivier en werd door Koning Afonso V van Portugal in 1476 geschonken aan een Spaanse edelman, afkomstig uit Galicië als dank voor zijn deelname in de slag bij Toro. Deze edelman trouwde een burgermeestersdochter uit Santarém en vestigde zich in Paleis van Oliveira. De huidige eigenaars hebben een verwantschap met deze adellijke familie, die meer dan 10 generaties teruggaat. De zonnige hellingen in het gebied van de Douro leenden zich uitstekend voor wijnbouw, een van de bezigheden van deze adellijke familie. In 1990 besliste de familie om het landgoed ook voor het toerisme en vooral de wijnliefhebbers open te stellen.

Faciliteiten

dagelijks wordt een continentaal ontbijt geserveerd en u kunt er op verzoek ook dineren -wel vooraf reserveren. Portwijn en andere drankjes worden geschonken in de bar. Op het landgoed wordt wijn geproduceerd, waaronder diverse bekroonde wijnen die u ter plaatse kunt proeven en kopen. Casa das Torres de Oliveira heeft een eigen kapel met verguld houtsnijwerk. Buitenzwembad (geopend in de zomermaanden) met ligbedden en parasols. De uitgestrekte tuin van het landgoed vormt het beginpunt van tal van wandel- en fietspaden. Er is parkeergelegenheid en gratis Wifi in sommige openbare ruimtes.

Interieur

de vier kamers, sommige met hemelbed, hebben een traditionele inrichting met houten meubilair en een privé badkamer met een ligbad.
  • Casa das Torres de Oliveira

Deze accommodatie is opgenomen in onderstaande arrangementen

Elke reis kunnen wij op maat voor u aanpassen, vraag hiervoor geheel vrijblijvend een offerte op maat aan

Midden Portugal 9 dagen

Fly-Drive 9 dagen | Historische route

Fly-Drive Midden Portugal9-daagse reis inclusief vlucht en huurauto Historische route met verblijf in mooie Portugese landhuizenU verblijft in een viertal mooie landhuizen, die allemaal op korte... Lees meer

Bekijk

2017 Style in Travel

Style in Travel
Algemene Nederlandse Vereniging van Reisondernemingen Stichting Garantiefonds Reisgelden Calamiteitenfonds Reizen Greenseat - CO2 Compensatie