Girassol Vakanties - Portugal Vakanties

Mosteiro de Sao Cristovao de Lafoes

Mosteiro de Sao Cristovao de Lafoes

Sao Pedro do Sul

Ligging

Mosteiro de São Cristóvão de Lafões dateert uit het midden van de 12e eeuw en was waarschijnlijk het eerste klooster van de Cisterciënzer orde in Portugal, gelieerd aan de Sint Bernard’s abdij in Clairvaux. De sobere vormgeving, die deze orde voorstond in combinatie met de latere verfraaiingen uit de 17e en 18e eeuw, vindt u weerspiegelt in de prachtige architectuur van de gebouwen. De zorgvuldige restauratie met veel respect voor oorspronkelijke structuur en stijl door de huidige eigenaren in 1985 resulteerde in een tradioneel en harmonieus geheel. Het klooster ligt in een rustige groene omgeving, op 13 km ten westen van São Pedro do Sul, in het centrum van in de regio Lafões, waar het dal van de Vouga rivier de scheiding vormt tussen de gebergtes van Arada en Caramulo.

Faciliteiten

het complex omvat het centraal gelegen kloostergebouw, de abdijkerk (tegenwoordig eigendom van de parochie) en een aantal kleinere gebouwen, waarin zich vroeger de stallen, de timmermanswerkplaats, de bakkerij en wijnpersen bevonden. De bidruimte van de monniken met de typische blauwwitte Portugese tegels (azulejos), de wasruimte en de monumentale trap naar de eerste verdieping zijn zeker imponerend. Er is een ontbijtkamer, diverse comfortabele zitkamers, een kleine bar bij de receptie, tuinen, een zwembad (in de zomermaanden geopend), gratis privé parking en gratis Wifi in de openbare ruimtes. En u kunt er fietsen huren als u de omgeving verkennen.

Interieur

de 5 comfortabele kamers hebben satelliet tv, theezetfaciliteiten en een privé badkamer met bad of douche. Bij aankomst staat er een fruitmandje voor u klaar.

Bijzonderheden

U maakt kennis met de geschiedenis en de architectuur tijdens de rondleiding door het klooster, waarvoor iedere gast een uitnodiging ontvangt.

. Binnen een straal van 3 tot 7 kilometer vindt u diverse restaurants, waar u kunt kennismaken met de regionale gastronomie, zoals de heerlijke vleesgerechten, de verschillende worsten en kazen en niet te vergeten de uitstekende lokale Lafões of Dãowijnen.
  • Mosteiro de Sao Cristovao de Lafoes

Deze accommodatie is opgenomen in onderstaande arrangementen

Elke reis kunnen wij op maat voor u aanpassen, vraag hiervoor geheel vrijblijvend een offerte op maat aan

Midden Portugal 8 dagen

Logeren in middeleeuwse kloosters

Logeren in middeleeuwse kloostersEen verblijf in een klooster is een unieke belevenis omdat je jezelf helemaal terug kunt wanen in de tijd. Wij selecteerden voor deze bijzondere fly-drive twee van oor... Lees meer

Bekijk

2017 Style in Travel

Style in Travel
Algemene Nederlandse Vereniging van Reisondernemingen Stichting Garantiefonds Reisgelden Calamiteitenfonds Reizen Greenseat - CO2 Compensatie