Girassol Vakanties - Portugal Vakanties

Quinta do Convento da Franqueira

Quinta do Convento da Franqueira

Barcelos

Ligging

Quinta do Convento da Franqueira, van oorsprong een 16e eeuws Franciscaner klooster, werd in 1965 het eigendom Brian Gallie , een oud marine officier en zijn echtgenote. Het klooster, dat toen in zeer slechte staat verkeerde, werd door deze familie zorgvuldig en met veel liefde gerestaureerd. Een langdurig project dat tot op de dag van vandaag wordt voortgezet door hun zoon Piers. Het klooster wordt omgeven door 14 hectares aan prachtig privé tuinen en wijngaarden en ligt op 8 kilometer van het historische centrum van Barcelos. De kathedraal van dit klooster wordt nog maar zelden gebruikt maar is tijdens weekenden nog altijd open voor het publiek. Binnen een straal van 3 kilometer vindt u diverse restaurants, waar u kunt kennismaken met de regionale gerechten uit de Minho provincie.

Faciliteiten

er is een comfortabele zitkamer/bibliotheek met een kleine koelkast , gevuld met soft drinks, bier en de heerlijke lokale wijn Vinho Verde. Wel even op het lijstje noteren wat en hoeveel u gebruikt heeft voor de latere afrekening. In de kleinere zitkamer bevindt zich een TV, een DVD speler en een kaarttafel. Dagelijks wordt er een ontbijtbuffet geserveerd. In de tuin, 200 meter achter het hoofdgebouw, ligt een fijn zwembad, waarvan het water wordt aangevoerd vanuit een bron, die verborgen ligt achter de mooie 17e eeuwse fontein. Bij het zwembad, dat geopend is in de zomermaanden, bevindt zich een terras met ligbedden en parasols. Gratis parking en gratis Wifi in de openbare ruimtes.

Interieur

in het hoofgebouw liggen de vier prachtige in pasteltinten ingerichte kamers met antiek meubilair en originele schilderijen. Er is een blauwe, roze, gele en beige kamer. Alle kamers hebben een in dezelfde kleuren betegelde privé badkamer met bad of douche, uitzicht op de tuinen en theezetfaciliteiten.

Bijzonderheden

op ca 25 minuten rijden liggen de prachtige zandstranden van Apulia en Esposende en verder noordelijk op 40 minuten rijden de stranden van Cabedelo, Afife and Moledo, populair bij surfers.
  • Quinta do Convento da Franqueira

Deze accommodatie is opgenomen in onderstaande arrangementen

Elke reis kunnen wij op maat voor u aanpassen, vraag hiervoor geheel vrijblijvend een offerte op maat aan

Midden Portugal 8 dagen

Logeren in middeleeuwse kloosters

Logeren in middeleeuwse kloostersEen verblijf in een klooster is een unieke belevenis omdat je jezelf helemaal terug kunt wanen in de tijd. Wij selecteerden voor deze bijzondere fly-drive twee van oor... Lees meer

Bekijk

2017 Style in Travel

Style in Travel
Algemene Nederlandse Vereniging van Reisondernemingen Stichting Garantiefonds Reisgelden Calamiteitenfonds Reizen Greenseat - CO2 Compensatie