Girassol Vakanties - Portugal Vakanties

CS do Lago Montargil

Hotel do Lago Montargil

Ligging

het moderne CS Hotel do Lago Montargil ligt in het hart van het noordelijke deel van de provincie Alentejo aan het prachtige stuwmeer en vlakbij de Montargil Dam. Vanaf de luchthaven Lissabon rijdt u in ca 1 uur naar Montargil.

Faciliteiten

receptie, 2 restaurants, 2 bars, Spa (1055 m2) met panoramisch uitzicht over het meer met o.a. binnenzwembad, whirlpool, sauna, Turks bad en fitnesscentrum, buitenzwembad met ligbedden en parasols, tuinen, diverse watersportfaciliteiten, gratis parkeren. Wifi: gratis in de publieke ruimte en gratis kabelinternet in de kamers

Interieur

comfortabele, ruime kamers met een mooi uitzicht op de tuin of het stuwmeer, voorzien van airco, telefoon, sat tv, kluisje, luxe badkamer met bad, douche en haardroger, balkon met zitje.

Bijzonderheden

de rustige ligging en de vele faciliteiten garanderen een ontspannen vakantie.
iStock-618753688-small

Alentejo

De Alentejo wordt ook wel de korenschuur van Portugal genoemd. Letterlijk vertaald betekent Alentejo het land achter de Taag (Além Tejo).

In het noorden begrenst door de rivier de Taag en in het zuiden door de Algarve, beslaat deze provincie maar liefst een derde van Portugal, terwijl er slechts 12 % van de bevolking woont.

De Alentejo bestaat uit de Alto Alentejo en de Baixa Alentejo. Het is een afwisselend landschap met heuvels, bosgebieden, akkers, wijngaarden. De kurkeiken en olijfbomen vormen een belangrijke bron van inkomsten. Tussen de glooiende velden liggen dorpen met in pastelkleuren gepleisterde kleine huisjes, vele middeleeuwse vestingstadjes met in de architectuur nog Moorse invloeden, zichtbaar in de witte galerijen en balkons met ornamentele smeedijzeren hekjes.
In de Alentejo is geen sprake van massatoerisme, hier komen de in de eeuwenoude cultuur van steden als Elvas, Beja of Évora geïnteresseerde bezoekers.

De "marmer" stadjes Estremoz en Vila Viçosa en de imposante vestingwerken en versterkte dorpjes aan de Spaanse grens zijn zeker een bezoek waard. Een heerlijk vakantiegebied waarbij u kennis maakt met de echte Portugese bevolking.

Girassol Vakanties biedt u een aantal accommodaties in de Alentejo, waarbij we rekening hebben gehouden met het authentieke karakter en de kwaliteit van het hotel.

[P] = Overnachtingen in Pousada's
[S] = Overnachtingen in Solares
[Q] = Overnachtingen in Quinta's van Nederlandse eigenaren
[H] = Overnachtingen in Hotels of Appartementen

2017 Style in Travel

Style in Travel
Algemene Nederlandse Vereniging van Reisondernemingen Stichting Garantiefonds Reisgelden Calamiteitenfonds Reizen Greenseat - CO2 Compensatie