Girassol Vakanties - Portugal Vakanties

Ecork, Évora, Suites & Spa

Ecork Evora, Suites & Spa

Ligging

deze oase van rust met een geweldige Spa, ligt midden op het platteland en toch op maar 10 autominuten van het historische stadje Évora, sinds 1986 Unesco werelderfgoed. Het Ecork Évora, Suites & Spa is een luxe modern-design hotel, volledig ingepast in het glooiende landschap van de Alentejo en wordt omgeven door eeuwenoude olijfbomen en kurkeiken. Bij de bouw en inrichting van het Ecork hotel is veelvuldig gebruik gemaakt van kurk. Dit 100% natuurlijk product heeft een perfecte geluidsisolerende werking; daarnaast wordt de energie hier ook grotendeels zelf opgewekt.

Faciliteiten

24-uurs receptie, lounge, bar, restaurant met rustige en kalme sfeer, waar u geniet van de mediterrane keuken met een Portugese twist, een indrukwekkend zwembadterras met luxe lounge bedden en met een prachtig uitzicht op het omringende landschap, een ultra moderne Spa met binnenzwembad, sauna, Turks bad en fitnessruimtes, privé parking.

Interieur

de 56 modern kamers (70 m²), allen met een eigen terras/patio hebben een prachtige en luxe inrichting en zijn voorzien van airco, flat-screen kabel tv, Wifi (gratis) minibar, föhn en een luxe badkamer.

Bijzonderheden

bij verblijf van 2 nachten of meer: een gratis massage per persoon.
iStock-618753688-small

Alentejo

De Alentejo wordt ook wel de korenschuur van Portugal genoemd. Letterlijk vertaald betekent Alentejo het land achter de Taag (Além Tejo).

In het noorden begrenst door de rivier de Taag en in het zuiden door de Algarve, beslaat deze provincie maar liefst een derde van Portugal, terwijl er slechts 12 % van de bevolking woont.

De Alentejo bestaat uit de Alto Alentejo en de Baixa Alentejo. Het is een afwisselend landschap met heuvels, bosgebieden, akkers, wijngaarden. De kurkeiken en olijfbomen vormen een belangrijke bron van inkomsten. Tussen de glooiende velden liggen dorpen met in pastelkleuren gepleisterde kleine huisjes, vele middeleeuwse vestingstadjes met in de architectuur nog Moorse invloeden, zichtbaar in de witte galerijen en balkons met ornamentele smeedijzeren hekjes.
In de Alentejo is geen sprake van massatoerisme, hier komen de in de eeuwenoude cultuur van steden als Elvas, Beja of Évora geïnteresseerde bezoekers.

De "marmer" stadjes Estremoz en Vila Viçosa en de imposante vestingwerken en versterkte dorpjes aan de Spaanse grens zijn zeker een bezoek waard. Een heerlijk vakantiegebied waarbij u kennis maakt met de echte Portugese bevolking.

Girassol Vakanties biedt u een aantal accommodaties in de Alentejo, waarbij we rekening hebben gehouden met het authentieke karakter en de kwaliteit van het hotel.

[P] = Overnachtingen in Pousada's
[S] = Overnachtingen in Solares
[Q] = Overnachtingen in Quinta's van Nederlandse eigenaren
[H] = Overnachtingen in Hotels of Appartementen

2017 Style in Travel

Style in Travel
Algemene Nederlandse Vereniging van Reisondernemingen Stichting Garantiefonds Reisgelden Calamiteitenfonds Reizen Greenseat - CO2 Compensatie