Girassol Vakanties - Portugal Vakanties

Mar de Ar Muralhas

Mar de Ar Muralhas

Ligging

net binnen de 14e-eeuwse stadsmuren van Évora en door haar bouwstijl uitstekend passend in deze historische omgeving. In vijf minuten wandelt u door de nauwe schilderachtige straatjes naar het centrum met de beroemde kathedraal en de Romeinse tempel van Diana.

Faciliteiten

receptie, bar/lounge, restaurant, zwembad, zonneterrassen met ligstoelen, poolbar. Wifi: in de publieke ruimte (gratis), in de kamers kabelinternet tegen betaling

Interieur

moderne, ruime kamers met radio, airco, telefoon, sat. tv en complete badkamer. De superior kamers liggen op de eerste verdieping en hebben een balkon met uitzicht op de tuin.

Bijzonderheden

het restaurant met een buitenterras, waar u in de zomer heerlijk kunt lunchen of dineren, is omgeven door een prachtige tuin, die eindigt bij de stadsmuren.
iStock-618753688-small

Alentejo

De Alentejo wordt ook wel de korenschuur van Portugal genoemd. Letterlijk vertaald betekent Alentejo het land achter de Taag (Além Tejo).

In het noorden begrenst door de rivier de Taag en in het zuiden door de Algarve, beslaat deze provincie maar liefst een derde van Portugal, terwijl er slechts 12 % van de bevolking woont.

De Alentejo bestaat uit de Alto Alentejo en de Baixa Alentejo. Het is een afwisselend landschap met heuvels, bosgebieden, akkers, wijngaarden. De kurkeiken en olijfbomen vormen een belangrijke bron van inkomsten. Tussen de glooiende velden liggen dorpen met in pastelkleuren gepleisterde kleine huisjes, vele middeleeuwse vestingstadjes met in de architectuur nog Moorse invloeden, zichtbaar in de witte galerijen en balkons met ornamentele smeedijzeren hekjes.
In de Alentejo is geen sprake van massatoerisme, hier komen de in de eeuwenoude cultuur van steden als Elvas, Beja of Évora geïnteresseerde bezoekers.

De "marmer" stadjes Estremoz en Vila Viçosa en de imposante vestingwerken en versterkte dorpjes aan de Spaanse grens zijn zeker een bezoek waard. Een heerlijk vakantiegebied waarbij u kennis maakt met de echte Portugese bevolking.

Girassol Vakanties biedt u een aantal accommodaties in de Alentejo, waarbij we rekening hebben gehouden met het authentieke karakter en de kwaliteit van het hotel.

[P] = Overnachtingen in Pousada's
[S] = Overnachtingen in Solares
[Q] = Overnachtingen in Quinta's van Nederlandse eigenaren
[H] = Overnachtingen in Hotels of Appartementen

2017 Style in Travel

Style in Travel
Algemene Nederlandse Vereniging van Reisondernemingen Stichting Garantiefonds Reisgelden Calamiteitenfonds Reizen Greenseat - CO2 Compensatie