Girassol Vakanties - Portugal Vakanties

Moita Mar Rural Hotel

Moita Mar Rural Hotel

Ligging

Moita Mar Rural Hotel is een kleinschalig accommodatie, heerlijk landelijk en zeer rustig gelegen, binnen het natuurpark van de Costa Vicentina. Het charmante badplaatsje Vila Nova de Milfontes, aan de monding van de Mira rivier ligt op ca. 4 km, evenals de vele prachtige witte zandstranden in dit deel van de Alentejo.

Faciliteiten

receptie, ontbijtrestaurant met diner service (reservering noodzakelijk; u kunt dat het beste doen in de ochtend, direct na het ontbijt), bar/lounge, snackbar, heerlijk buitenzwembad met zonneterras, ligbedden en parasols, grote tuinen met 2 natuurlijke meren, tennisbaan, parking, gratis Wifi. U kunt er ook gratis fietsen huren.

Interieur

de 19 gezellige kamers kijken uit op de tuin en liggen verspreid over twee vleugels. Ze beschikken over telefoon, satelliet tv en een complete badkamer. De superior kamers hebben een eigen terras met zitje. Er zijn ook enkele bungalows met 2 slaapkamers, gelegen aan het meer. In de kamers verblijft u op basis van logies-ontbijt. In de bungalows op basis van logies.
iStock-618753688-small

Alentejo

De Alentejo wordt ook wel de korenschuur van Portugal genoemd. Letterlijk vertaald betekent Alentejo het land achter de Taag (Além Tejo).

In het noorden begrenst door de rivier de Taag en in het zuiden door de Algarve, beslaat deze provincie maar liefst een derde van Portugal, terwijl er slechts 12 % van de bevolking woont.

De Alentejo bestaat uit de Alto Alentejo en de Baixa Alentejo. Het is een afwisselend landschap met heuvels, bosgebieden, akkers, wijngaarden. De kurkeiken en olijfbomen vormen een belangrijke bron van inkomsten. Tussen de glooiende velden liggen dorpen met in pastelkleuren gepleisterde kleine huisjes, vele middeleeuwse vestingstadjes met in de architectuur nog Moorse invloeden, zichtbaar in de witte galerijen en balkons met ornamentele smeedijzeren hekjes.
In de Alentejo is geen sprake van massatoerisme, hier komen de in de eeuwenoude cultuur van steden als Elvas, Beja of Évora geïnteresseerde bezoekers.

De "marmer" stadjes Estremoz en Vila Viçosa en de imposante vestingwerken en versterkte dorpjes aan de Spaanse grens zijn zeker een bezoek waard. Een heerlijk vakantiegebied waarbij u kennis maakt met de echte Portugese bevolking.

Girassol Vakanties biedt u een aantal accommodaties in de Alentejo, waarbij we rekening hebben gehouden met het authentieke karakter en de kwaliteit van het hotel.

[P] = Overnachtingen in Pousada's
[S] = Overnachtingen in Solares
[Q] = Overnachtingen in Quinta's van Nederlandse eigenaren
[H] = Overnachtingen in Hotels of Appartementen

2017 Style in Travel

Style in Travel
Algemene Nederlandse Vereniging van Reisondernemingen Stichting Garantiefonds Reisgelden Calamiteitenfonds Reizen Greenseat - CO2 Compensatie