Girassol Vakanties - Portugal Vakanties

Monte da Serralheira

Monte da Serralheira ligt op 3 km tem zuiden van Évora ,een uniek ommuurd museumstadje, dat al in 1986 door Unesco op de Werelderfgoedlijst werd geplaatst. De Quinta ligt op omgeveer 1,5 uur rijden van Lissabon over een vierbaans snelweg. De Quinta is een typisch Alentejaanse boerderij (130 hectaren groot) met wit gekalkte muren, blauwe banden aan de onderzijde, rode dakpannen en brede schoorstenen. Het is eigendom van een Nederlandse familie vanaf 1990, en de hoofdproducten van de boerderij zijn, druiven, tarwe, hooimengsel. Verschillende soorten druiven voor de wijnproductie die geindentifiseerd zijn met bordjes zodat u ze kunt herkennen op uw wandeling door de wijngaard. De voormalige arbeiderswoningen zijn omgebouwd tot moderne appartementen.

Er is een grote, mooie tuin met schommels en een zandbak voor de kleintjes. Het zwembad is omheind met een hek voor de veiligheid, en van daaruit kijkt u wijds uit over de velden. U kunt fietsen huren met uitgeschreven routes, kortere en langere mogelijkheden net zoals die er zijn voor uw wandelingen op het terrein of in de omgeving. Lucia, de eigenaresse is een officieel gediplomeerde gids ,die u graag helpt met het plannen van uw dagen. In elk appartement ligt ook een map met uitgebreide informatie. Ook veel informatie over de natuur.

Deze reis is inclusief: de vliegreis per TAP Portugal en 4 of 7 nachten verblijf op basis van logies in het door u gekozen appartementtype.
Ontbijt Euro 8,- per persoon per dag. Ter plaatse te voldoen. Indien u ontbijt wilt bijboeken kunt u dat aangeven op uw boekingsformulier onder Opmerkingen.

Een huurauto is noodzakelijk maar niet inbegrepen; dit om u de vrijheid te geven zelf de gewenste categorie auto te kiezen in overeenstemming met het aantal medereizigers. Tijdens het boekingproces selecteert u onder opties de gewenste auto.


Monte da Serralheira

Ligging

3 km ten zuiden van Évora, een uniek ommuurd museumstadje op een lage heuvel, dat al in 1986 door unesco op de Werelderfgoedlijst werd geplaatst. Monte da Serralheira is een typische Alentejaanse boerderij met witgekalkte muren, blauwe banden aan de onderzijde, rode dakpannen en brede schoorstenen. Het is eigendom van een Nederlandse familie en de hoofdproducten van de boerderij zijn tarwe, maïs en wijn.

Faciliteiten

tuin, zwembad met ligstoelen, paardrijden (niet gratis), fietsenhuur (niet gratis).

Interieur

voormalige arbeiderswoningen, die zijn omgebouwd tot leuke appartementen. Ze zijn gelijkvloers, liggen naast elkaar en hebben elk een eigen terras. Ze zijn eenvoudig maar gezellig ingericht met gebruik van authentieke decoraties uit deze streek en hebben een zitkamer met tv. En kitchenette, één of twee slaapkamers en een badkamer met douche.

Bijzonderheden

Nederlandse eigenaar. De eigenaresse Lucia is een gediplomeerde Portugese gids, die u graag informatie geeft over de vele mogelijkheden voor het maken van dagtochten in de omgeving.

Niet alle accommodaties die opgenomen zijn in het reisthema 'Quinta's van Nederlandse eigenaren' zijn Quinta's. Het kan ook gaan om een unieke accommodatie van een Nederlandstalige eigenaar. Altijd landelijk gelegen en bijzonder!

Vluchten
U mag op deze vluchten handbagage meenemen in de cabine. Via de website van de luchtvaartmaatschappij kunt u terug lezen welke eisen er worden gesteld aan de handbagage.

Ruimbagage is in de meeste gevallen niet gratis. Indien u ruimbagage wenst mee te nemen en u reist met Transavia, dan kunnen wij dit tot 2,5 week voor vertrek (tegen een toeslag) voor u reserveren. Indien u met een andere luchtvaartmaatschappij vliegt, ga dan naar de website van de luchtvaartmaatschappij en bekijk de mogelijkheden.

Overnachtingen tijdens uw reis
Tijdens onze fly-drives en andere reizen verblijft u veelal in sfeervolle accommodaties, zoals authentieke plattelandshuizen, unieke Pousada's of oude boerderijen die omgetoverd zijn tot sfeervolle accommodaties. Ook kunt u kiezen om te verblijven in goede 4 of 5 sterren hotels.

Maatwerk
Wilt u de reis uitbreiden of wilt u afwijken van de gepubliceerde route, dan maken wij uw reis graag op maat. Hiervoor kunt u contact met ons opnemen via het contactformulier. 

Route van uw fly-drive
Omdat wij u alle vrijheid bieden, is het voor ons vrijwel onmogelijk een routebeschrijving van plaats tot plaats te verstrekken. Er is ongelooflijk veel te zien, en voor ieder is er wat wils. Ons advies is dan ook: koop voor vertrek een goede wegenkaart of neem uw navigatiesysteem mee en schaf een uitgebreide reisgids aan om zo de mooiste plekjes van Portugal te ontdekken. Ook krijgt u voor uw reis toegang tot onze Style in Travel app. Hierin staan alle details van uw reis en u kunt onderweg reisinformatie en leuke tips lezen. 

Autohuur
Indien bij deze reis een huurauto inclusief is, dan is dit standaard een categorie A auto. Indien gewenst kunt u deze upgraden. Tevens kunt u ervoor kiezen om een all-inclusive verzekering af te sluiten voor de autohuur. Hiermee koopt u o.a. het eigen risico in geval van schade en/of diefstal af. De mogelijkheden treft u gedurende het boekingsproces.

Exclusief
EUR 35,- reserveringskosten en EUR 2,50 calamiteitenfonds per boeking. Eventuele toeristenbelasting moet direct bij de accommodatie(s) betaald worden. Indien u in een appartement of soortgelijke accommodatie verblijft, dan kan het voorkomen dat er door de accommodatieverschaffer, ter plaatse, meerkosten in rekening worden gebracht. Bijvoorbeeld eindschoonmaak.

iStock-618753688-small

Alentejo

De Alentejo wordt ook wel de korenschuur van Portugal genoemd. Letterlijk vertaald betekent Alentejo het land achter de Taag (Além Tejo).

In het noorden begrenst door de rivier de Taag en in het zuiden door de Algarve, beslaat deze provincie maar liefst een derde van Portugal, terwijl er slechts 12 % van de bevolking woont.

De Alentejo bestaat uit de Alto Alentejo en de Baixa Alentejo. Het is een afwisselend landschap met heuvels, bosgebieden, akkers, wijngaarden. De kurkeiken en olijfbomen vormen een belangrijke bron van inkomsten. Tussen de glooiende velden liggen dorpen met in pastelkleuren gepleisterde kleine huisjes, vele middeleeuwse vestingstadjes met in de architectuur nog Moorse invloeden, zichtbaar in de witte galerijen en balkons met ornamentele smeedijzeren hekjes.
In de Alentejo is geen sprake van massatoerisme, hier komen de in de eeuwenoude cultuur van steden als Elvas, Beja of Évora geïnteresseerde bezoekers.

De "marmer" stadjes Estremoz en Vila Viçosa en de imposante vestingwerken en versterkte dorpjes aan de Spaanse grens zijn zeker een bezoek waard. Een heerlijk vakantiegebied waarbij u kennis maakt met de echte Portugese bevolking.

Girassol Vakanties biedt u een aantal accommodaties in de Alentejo, waarbij we rekening hebben gehouden met het authentieke karakter en de kwaliteit van het hotel.

[P] = Overnachtingen in Pousada's
[S] = Overnachtingen in Solares
[Q] = Overnachtingen in Quinta's van Nederlandse eigenaren
[H] = Overnachtingen in Hotels of Appartementen

2017 Style in Travel

Style in Travel
Algemene Nederlandse Vereniging van Reisondernemingen Stichting Garantiefonds Reisgelden Calamiteitenfonds Reizen Greenseat - CO2 Compensatie