Girassol Vakanties - Portugal Vakanties

Monte da Serralheira

Monte da Serralheira ligt 3 km ten zuiden van Évora, een uniek ommuurd museumstadje, dat al in 1986 door Unesco op de Werelderfgoedlijst werd geplaatst. De Quinta ligt op ongeveer 2,5 uur rijden van Lissabon. De Quinta is een typische Alentejaanse boerderij met witgekalkte muren, blauwe banden aan de onderzijde, rode dakpannen en brede schoorstenen. Het is eigendom van een Nederlandse familie en de hoofdproducten zijn tarwe, maïs en wijn. De voormalige arbeiderswoningen zijn omgebouwd tot leuke appartementen. Op het terrein vindt u een mooie tuin en een fijn zwembad met een schitterend wijds uitzicht over de omgeving. U kunt er ook paardrijden of fietsen huren. De eigenaresse Lucia is een gediplomeerde Portugese gids, die u graag informatie geeft over de vele mogelijkheden tot het maken van dagtochten.

Deze reis is inclusief: de vliegreis per TAP Portugal en 4 of 7 nachten verblijf op basis van logies in het door u gekozen appartementtype.
Ontbijt Euro 8,- per persoon per dag. Ter plaatse te voldoen. Indien u ontbijt wilt bijboeken kunt u dat aangeven op uw boekingsformulier onder Opmerkingen.

Een huurauto is noodzakelijk maar niet inbegrepen; dit om u de vrijheid te geven zelf de gewenste categorie auto te kiezen in overeenstemming met het aantal medereizigers. Tijdens het boekingproces selecteert u onder opties de gewenste auto.


Monte da Serralheira

Ligging

3 km ten zuiden van Évora, een uniek ommuurd museumstadje op een lage heuvel, dat al in 1986 door unesco op de Werelderfgoedlijst werd geplaatst. Monte da Serralheira is een typische Alentejaanse boerderij met witgekalkte muren, blauwe banden aan de onderzijde, rode dakpannen en brede schoorstenen. Het is eigendom van een Nederlandse familie en de hoofdproducten van de boerderij zijn tarwe, maïs en wijn.

Faciliteiten

tuin, zwembad met ligstoelen, paardrijden (niet gratis), fietsenhuur (niet gratis).

Interieur

voormalige arbeiderswoningen, die zijn omgebouwd tot leuke appartementen. Ze zijn gelijkvloers, liggen naast elkaar en hebben elk een eigen terras. Ze zijn eenvoudig maar gezellig ingericht met gebruik van authentieke decoraties uit deze streek en hebben een zitkamer met tv. En kitchenette, één of twee slaapkamers en een badkamer met douche.

Bijzonderheden

Nederlandse eigenaar. De eigenaresse Lucia is een gediplomeerde Portugese gids, die u graag informatie geeft over de vele mogelijkheden voor het maken van dagtochten in de omgeving.

Niet alle accommodaties die opgenomen zijn in het reisthema 'Quinta's van Nederlandse eigenaren' zijn Quinta's. Het kan ook gaan om een unieke accommodatie van een Nederlandstalige eigenaar. Altijd landelijk gelegen en bijzonder!
Logeren op een landgoed, herenboerderij of een landhuis.
Het Portugese woord Quinta is wat moeilijk te vertalen. Deze authentieke, kleinschalige accommodaties liggen verspreid door heel Portugal in een prachtige landelijke omgeving en toch op korte afstand van historische steden en stadjes. Het kan gaan om een landhuis, een herenboerderij of een landgoed, vaak ook een wijnlandgoed. Het woord Quinta wordt gevolgd door een naam -vaak is dit de familienaam van de eigenaar. Het is geen echte classificatie maar heeft toch zeker een kwaliteitsbetekenis.Niet alle accommodaties die opgenomen zijn in dit reisthema zijn Quinta's. Het kan ook gaan om een unieke accommodatie van een Nederlandstalige eigenaar. Altijd landelijk gelegen en bijzonder!
iStock-618753688-small

Alentejo

De Alentejo wordt ook wel de korenschuur van Portugal genoemd. Letterlijk vertaald betekent Alentejo het land achter de Taag (Além Tejo).

In het noorden begrenst door de rivier de Taag en in het zuiden door de Algarve, beslaat deze provincie maar liefst een derde van Portugal, terwijl er slechts 12 % van de bevolking woont.

De Alentejo bestaat uit de Alto Alentejo en de Baixa Alentejo. Het is een afwisselend landschap met heuvels, bosgebieden, akkers, wijngaarden. De kurkeiken en olijfbomen vormen een belangrijke bron van inkomsten. Tussen de glooiende velden liggen dorpen met in pastelkleuren gepleisterde kleine huisjes, vele middeleeuwse vestingstadjes met in de architectuur nog Moorse invloeden, zichtbaar in de witte galerijen en balkons met ornamentele smeedijzeren hekjes.
In de Alentejo is geen sprake van massatoerisme, hier komen de in de eeuwenoude cultuur van steden als Elvas, Beja of Évora geïnteresseerde bezoekers.

De "marmer" stadjes Estremoz en Vila Viçosa en de imposante vestingwerken en versterkte dorpjes aan de Spaanse grens zijn zeker een bezoek waard. Een heerlijk vakantiegebied waarbij u kennis maakt met de echte Portugese bevolking.

Girassol Vakanties biedt u een aantal accommodaties in de Alentejo, waarbij we rekening hebben gehouden met het authentieke karakter en de kwaliteit van het hotel.

[P] = Overnachtingen in Pousada's
[S] = Overnachtingen in Solares
[Q] = Overnachtingen in Quinta's van Nederlandse eigenaren
[H] = Overnachtingen in Hotels of Appartementen

2017 Style in Travel

Style in Travel
Algemene Nederlandse Vereniging van Reisondernemingen Stichting Garantiefonds Reisgelden Calamiteitenfonds Reizen Greenseat - CO2 Compensatie