Girassol Vakanties - Portugal Vakanties

Monte Filipe Hotel & Spa

Monte Filipe Hotel & Spa

Ligging

Monte Filipe Hotel & Spa is een elegant modern-design hotel. Het ligt in het noordelijke deel van de provincie Alentejo, 20 km ten zuiden van de Taag rivier en aan de rand van het gemoedelijke dorpje Alpalhão. Het ommuurde vestingstadje Marvão met het imposante kasteel -zeker de moeite van een bezoek waard- ligt op een afstand van 27 km.

Faciliteiten

receptie, lounge, bar, Spa met binnenzwembad, jacuzzi, Turks bad en sauna, buitenzwembad met zonneterras en ligbedden, tuinen, gratis Wifi, privé parking. In het restaurant kunt u genieten van regionale gerechten, samengesteld met kwaliteitsproducten uit deze streek. En natuurlijk hoort daar een glas heerlijke Alentejo wijn bij.

Interieur

de 50 moderne en elegant ingerichte kamers hebben allemaal een eigen thema, gebaseerd op de lokale kunstnijverheid, zoals handgemaakte keramiek, kant en borduurwerk. Ze beschikken over airconditioning, telefoon, kabel tv, gratis internet, kluisje, minibar, luxe badkamer met föhn, balkon met zitje.
iStock-618753688-small

Alentejo

De Alentejo wordt ook wel de korenschuur van Portugal genoemd. Letterlijk vertaald betekent Alentejo het land achter de Taag (Além Tejo).

In het noorden begrenst door de rivier de Taag en in het zuiden door de Algarve, beslaat deze provincie maar liefst een derde van Portugal, terwijl er slechts 12 % van de bevolking woont.

De Alentejo bestaat uit de Alto Alentejo en de Baixa Alentejo. Het is een afwisselend landschap met heuvels, bosgebieden, akkers, wijngaarden. De kurkeiken en olijfbomen vormen een belangrijke bron van inkomsten. Tussen de glooiende velden liggen dorpen met in pastelkleuren gepleisterde kleine huisjes, vele middeleeuwse vestingstadjes met in de architectuur nog Moorse invloeden, zichtbaar in de witte galerijen en balkons met ornamentele smeedijzeren hekjes.
In de Alentejo is geen sprake van massatoerisme, hier komen de in de eeuwenoude cultuur van steden als Elvas, Beja of Évora geïnteresseerde bezoekers.

De "marmer" stadjes Estremoz en Vila Viçosa en de imposante vestingwerken en versterkte dorpjes aan de Spaanse grens zijn zeker een bezoek waard. Een heerlijk vakantiegebied waarbij u kennis maakt met de echte Portugese bevolking.

Girassol Vakanties biedt u een aantal accommodaties in de Alentejo, waarbij we rekening hebben gehouden met het authentieke karakter en de kwaliteit van het hotel.

[P] = Overnachtingen in Pousada's
[S] = Overnachtingen in Solares
[Q] = Overnachtingen in Quinta's van Nederlandse eigenaren
[H] = Overnachtingen in Hotels of Appartementen

2017 Style in Travel

Style in Travel
Algemene Nederlandse Vereniging van Reisondernemingen Stichting Garantiefonds Reisgelden Calamiteitenfonds Reizen Greenseat - CO2 Compensatie