Girassol Vakanties - Portugal Vakanties

Pousada Castelo Alcacer do Sal

Pousada Castelo Alcacer do Sal - Alentejo

Alcácer do Sal ligt op de noordoever van de rivier Rio Sado, die bij Setúbal de zee uitmondt. Dit imposante kasteel (Al-Kasr) met een 5000 jaar oude historie is sinds 1998 een Pousada. 'Do Sal' verwijst naar de zouthandel die hier werd bedreven. Vanuit deze Pousada bereikt u binnen 1 uur rijden de hoofdstad Lissabon.

De Pousada ligt op een heuvel en kijkt uit op een groene vallei en de Sado rivier. Ten westen van de stad ligt het ongerepte natuurpark Estuário do Sado. In dit uitgestrekte gebied met ondiepe lagunes, zoutmoerassen en rietvelden levens veel watervogels.

Tip!
Combineer deze accommodatie met andere Pousada's in Portugal en stel zelf uw Fly-Drive route samen. Een unieke ervaring! Wilt u korter of langer in deze accommodatie verblijven? Neem contact met ons op voor reisadvies op maat.

Inclusief:
- Retourvlucht Lissabon
- Luchthavenbelasting, veiligheid- en brandstofheffingen
- Overnachtingen o.b.v. logies en ontbijt
- Autohuur categorie A

Bij deze reis is een categorie A auto inbegrepen, indien gewenst kunt u deze later (in het boekingsproces) upgraden.

Exclusief EUR 35,- reserveringskosten en EUR 2,50 calamiteitenfonds per boeking. Eventuele toeristenbelasting moet direct bij de accommodatie(s) betaald worden.

Pousada Castelo Alcacer do Sal

Alcácer do Sal (Al-Kasr voor kasteel in het Arabisch en do Sal voor van de zouthandel) ligt op de noordoever van de Rio Sado, die bij Setúbal in de zee uitmondt. Dit imposante kasteel met een 5000 jaar oude historie, die teruggaat tot de laat Neolithische periode is sinds 1998 een Pousada. Het ligt hoog boven de groene vallei en kijkt uit op de Sado rivier. Ten westen van de stad ligt het ongerepte natuurpark Estuário do Sado. In dit uitgestrekte gebied met ondiepe lagunes, zoutmoerassen en rietvelden levens veel watervogels.

Bijzonderheden

Pousada Historisch Design. 35 kamers, zwembad.
iStock-618753688-small

Alentejo

De Alentejo wordt ook wel de korenschuur van Portugal genoemd. Letterlijk vertaald betekent Alentejo het land achter de Taag (Além Tejo).

In het noorden begrenst door de rivier de Taag en in het zuiden door de Algarve, beslaat deze provincie maar liefst een derde van Portugal, terwijl er slechts 12 % van de bevolking woont.

De Alentejo bestaat uit de Alto Alentejo en de Baixa Alentejo. Het is een afwisselend landschap met heuvels, bosgebieden, akkers, wijngaarden. De kurkeiken en olijfbomen vormen een belangrijke bron van inkomsten. Tussen de glooiende velden liggen dorpen met in pastelkleuren gepleisterde kleine huisjes, vele middeleeuwse vestingstadjes met in de architectuur nog Moorse invloeden, zichtbaar in de witte galerijen en balkons met ornamentele smeedijzeren hekjes.
In de Alentejo is geen sprake van massatoerisme, hier komen de in de eeuwenoude cultuur van steden als Elvas, Beja of Évora geïnteresseerde bezoekers.

De "marmer" stadjes Estremoz en Vila Viçosa en de imposante vestingwerken en versterkte dorpjes aan de Spaanse grens zijn zeker een bezoek waard. Een heerlijk vakantiegebied waarbij u kennis maakt met de echte Portugese bevolking.

Girassol Vakanties biedt u een aantal accommodaties in de Alentejo, waarbij we rekening hebben gehouden met het authentieke karakter en de kwaliteit van het hotel.

[P] = Overnachtingen in Pousada's
[S] = Overnachtingen in Solares
[Q] = Overnachtingen in Quinta's van Nederlandse eigenaren
[H] = Overnachtingen in Hotels of Appartementen

2017 Style in Travel

Style in Travel
Algemene Nederlandse Vereniging van Reisondernemingen Stichting Garantiefonds Reisgelden Calamiteitenfonds Reizen Greenseat - CO2 Compensatie