Girassol Vakanties - Portugal Vakanties

Pousada Castelo do Alvito

Pousada Castelo do Alvito - Alentejo

Deze Pousada werd in 1993 geopend en is ondergebracht in een 15e eeuws kasteel. Het ligt aan de rand van Alvito en is een solide fort met ronde torens en een hoekige toren aan de noordzijde. In de afgelopen eeuwen resideerden hier diverse koningen van Portugal. Het heeft een eigen kapel, een bijzondere tuin en een klein openlucht amfitheater.

In Castelo do Alvito waant u zich in een sprookje. Verwonder u over de traditionele Portugese tegels, het uitzicht op de tuin en geniet van een duik in het buitenzwembad of een Portugese maaltijd in het restaurant.

Tip!
Combineer deze accommodatie met andere Pousada's in Portugal en stel zelf uw Fly-Drive route samen. Een unieke ervaring! Wilt u korter of langer in deze accommodatie verblijven? Neem contact met ons op voor reisadvies op maat.

Inclusief:
- Retourvlucht Lissabon
- Luchthavenbelasting, veiligheid- en brandstofheffingen
- Overnachtingen o.b.v. logies en ontbijt
- Autohuur categorie A

Bij deze reis is een categorie A auto inbegrepen, indien gewenst kunt u deze later (in het boekingsproces) upgraden.

Exclusief EUR 35,- reserveringskosten en EUR 2,50 calamiteitenfonds per boeking. Eventuele toeristenbelasting moet direct bij de accommodatie(s) betaald worden.

Pousada Castelo do Alvito

Ligging

Deze Pousada werd in 1993 geopend en is ondergebracht in een 15e eeuws kasteel, waarvan de architectuur duidelijk Gothische, Manueline en Mudejare invloeden vertoont. Het ligt aan de rand van Alvito en is een solide, vierkant fort met een ronde torens en een hoekige toren aan de noordzijde. In de loop der eeuwen verbleven hier diverse koningen van Portugal. Het heeft een eigen kapel, een heel bijzondere tuin, de vroegere moestuin van het kasteel en een klein openlucht amfitheater.

Bijzonderheden

Pousada Historisch. 20 kamers, zwembad.
iStock-618753688-small

Alentejo

De Alentejo wordt ook wel de korenschuur van Portugal genoemd. Letterlijk vertaald betekent Alentejo het land achter de Taag (Além Tejo).

In het noorden begrenst door de rivier de Taag en in het zuiden door de Algarve, beslaat deze provincie maar liefst een derde van Portugal, terwijl er slechts 12 % van de bevolking woont.

De Alentejo bestaat uit de Alto Alentejo en de Baixa Alentejo. Het is een afwisselend landschap met heuvels, bosgebieden, akkers, wijngaarden. De kurkeiken en olijfbomen vormen een belangrijke bron van inkomsten. Tussen de glooiende velden liggen dorpen met in pastelkleuren gepleisterde kleine huisjes, vele middeleeuwse vestingstadjes met in de architectuur nog Moorse invloeden, zichtbaar in de witte galerijen en balkons met ornamentele smeedijzeren hekjes.
In de Alentejo is geen sprake van massatoerisme, hier komen de in de eeuwenoude cultuur van steden als Elvas, Beja of Évora geïnteresseerde bezoekers.

De "marmer" stadjes Estremoz en Vila Viçosa en de imposante vestingwerken en versterkte dorpjes aan de Spaanse grens zijn zeker een bezoek waard. Een heerlijk vakantiegebied waarbij u kennis maakt met de echte Portugese bevolking.

Girassol Vakanties biedt u een aantal accommodaties in de Alentejo, waarbij we rekening hebben gehouden met het authentieke karakter en de kwaliteit van het hotel.

[P] = Overnachtingen in Pousada's
[S] = Overnachtingen in Solares
[Q] = Overnachtingen in Quinta's van Nederlandse eigenaren
[H] = Overnachtingen in Hotels of Appartementen

2017 Style in Travel

Style in Travel
Algemene Nederlandse Vereniging van Reisondernemingen Stichting Garantiefonds Reisgelden Calamiteitenfonds Reizen Greenseat - CO2 Compensatie