Girassol Vakanties - Portugal Vakanties

Quinta do Barranco da Estrada

Quinta do Barranco da Estrada

Ligging

een oase van rust, gebouwd tegen een heuvel aan een van de grootste en schoonste meren van Portugal. Op 30 km van de kust in een dunbevolkt gebied van uitzonderlijke schoonheid.

Faciliteiten

Wi-Fi, gezellige zitkamer, eetkamer, bar, sauna in de tuin, ponton met duikplank, diverse bootjes en waterfietsen. Door de beschutte ligging en het micro-klimaat benadert de temperatuur bijna het hele jaar dat van een verwarmd zwembad.

Interieur

de zeven kamers en twee familie suites met complete badkamer en terras zijn eenvoudig maar zeer smaakvol ingericht met een leuke mix van Portugese en Engelse familie antiquiteiten en mooie schilderijen. De rust en het geweldig uitzicht op de prachtige tuinen met kleurige wilde bloemen, die zich uitstrekken tot aan het water beneden completeren het geheel.

Bijzonderheden

in de afgelopen 25 jaar hebben de uiterst gastvrije eigenaren deze Quinta zorgvuldig met met veel liefde en toewijding verbouwd en uitgebreid. Frank weet alles van vogels en is op dat gebied een professionele gids en Daniela is naast Shiatsu masseuse ook een professionele kok. De ingrediënten uit eigen tuin en de uitgebreide wijnkaart maken elke lunch of diner hier tot een feest.

Niet alle accommodaties die opgenomen zijn in het reisthema 'Quinta's van Nederlandse eigenaren' zijn Quinta's. Het kan ook gaan om een unieke accommodatie van een Nederlandstalige eigenaar. Altijd landelijk gelegen en bijzonder!
Logeren op een landgoed, herenboerderij of een landhuis.
Het Portugese woord Quinta is wat moeilijk te vertalen. Deze authentieke, kleinschalige accommodaties liggen verspreid door heel Portugal in een prachtige landelijke omgeving en toch op korte afstand van historische steden en stadjes. Het kan gaan om een landhuis, een herenboerderij of een landgoed, vaak ook een wijnlandgoed. Het woord Quinta wordt gevolgd door een naam -vaak is dit de familienaam van de eigenaar. Het is geen echte classificatie maar heeft toch zeker een kwaliteitsbetekenis.Niet alle accommodaties die opgenomen zijn in dit reisthema zijn Quinta's. Het kan ook gaan om een unieke accommodatie van een Nederlandstalige eigenaar. Altijd landelijk gelegen en bijzonder!
iStock-618753688-small

Alentejo

De Alentejo wordt ook wel de korenschuur van Portugal genoemd. Letterlijk vertaald betekent Alentejo het land achter de Taag (Além Tejo).

In het noorden begrenst door de rivier de Taag en in het zuiden door de Algarve, beslaat deze provincie maar liefst een derde van Portugal, terwijl er slechts 12 % van de bevolking woont.

De Alentejo bestaat uit de Alto Alentejo en de Baixa Alentejo. Het is een afwisselend landschap met heuvels, bosgebieden, akkers, wijngaarden. De kurkeiken en olijfbomen vormen een belangrijke bron van inkomsten. Tussen de glooiende velden liggen dorpen met in pastelkleuren gepleisterde kleine huisjes, vele middeleeuwse vestingstadjes met in de architectuur nog Moorse invloeden, zichtbaar in de witte galerijen en balkons met ornamentele smeedijzeren hekjes.
In de Alentejo is geen sprake van massatoerisme, hier komen de in de eeuwenoude cultuur van steden als Elvas, Beja of Évora geïnteresseerde bezoekers.

De "marmer" stadjes Estremoz en Vila Viçosa en de imposante vestingwerken en versterkte dorpjes aan de Spaanse grens zijn zeker een bezoek waard. Een heerlijk vakantiegebied waarbij u kennis maakt met de echte Portugese bevolking.

Girassol Vakanties biedt u een aantal accommodaties in de Alentejo, waarbij we rekening hebben gehouden met het authentieke karakter en de kwaliteit van het hotel.

[P] = Overnachtingen in Pousada's
[S] = Overnachtingen in Solares
[Q] = Overnachtingen in Quinta's van Nederlandse eigenaren
[H] = Overnachtingen in Hotels of Appartementen

2017 Style in Travel

Style in Travel
Algemene Nederlandse Vereniging van Reisondernemingen Stichting Garantiefonds Reisgelden Calamiteitenfonds Reizen Greenseat - CO2 Compensatie