Girassol Vakanties - Portugal Vakanties

Van Lissabon naar de Algarve

Van Lissabon naar de Algarve: deze Pousada Tour begint met een bezoek van twee nachten aan Portugal's boeiende hoofdstad Lissabon. Daarna geniet u in een rustig tempo van uw rondreis door de prachtige provincie de Alentejo (het land achter de Taag). Uw eindpunt is de Algarve aan de zonnige zuidkust. Bij aankomst op de luchthaven van Lissabon neemt u zelf een taxi naar uw hotel. In Lissabon verblijft u in Hotel Olissippo Castelo**** dat slechts 24 kamers telt en uiterst rustig ligt, net buiten de muren van het beroemde São Jorge kasteel en in het hart van de historische Moorse wijk Alfama. Vanaf het balkon van uw (superior)kamer heeft u een imposant uitzicht over de stad en de rivier de Taag. Op de derde dag haalt u om 09.30 uur uw huurauto op bij het stadskantoor in Lissabon en begint uw fly & drive. In een rustig tempo bezoekt u Alcacer do Sal, een van de oudste stadjes van Portugal, waar u verblijft in een Historisch Design Pousada, een herbouwd middeleeuws kasteel, gelegen op de ruines van het oorspronkelijke kasteel. In Beja logeert u in Pousada São Francisco, oorspronkelijk een Franciscaner klooster uit de 13e eeuw. Vervolgens bereikt u de Algarve met haar prachtige stranden, waar u twee nachten verblijft. En natuurlijk biedt deze reis de mogelijkheid uw verblijf te verlengen met een strandvakantie in een van onze accommodaties aan deze mooie kust. Tegen een toeslag kunt u ook verblijven in Pousada Convento da Graça in Tavira of Pousada Palácio de Estoi in Estoi.

Route: Lissabon - Faro, km, pousada
1e dag: Luchthaven Lissabon - Lissabon, Hotel Olissippo do Castelo, ****
2e dag: Lissabon, Hotel Olissipo do Castelo, ****
3e dag: Lissabon - Alcacer do Sal, 90 km, Pousada Castelo Alcacer do Sal
4e dag: Alcacer do Sal,  Pousada Castelo Alcacer do Sal
5e dag: Alcacer do Sal - Beja, 95 km, Pousada de Beja
6e dag: Beja - Sagres, 194 km, Pousada de Sagres
7e dag: Sagres - Pousada de Sagres
8e dag: Sagres - Luchthaven Faro, 115 km

Inclusief: vliegreis per TAP Portugal en verblijf in standaard kamers op basis van logies en ontbijt. (Hotel Olissippo do Castelo: superior kamer).
Bij deze reis is een huurauto categorie A (t/m 3 personen) of een categorie F (bij 4 personen) inbegrepen voor 5 etmalen.  Geeft u de voorkeur aan een grotere auto dan kunt u deze onder opties (stap 3) wijzigen in een andere auto categorie.

Olissippo Castelo

Ligging

uiterst rustig, net buiten de muren van het befaamde Castelo de São Jorge en in het hart van de oude Moorse wijk Alfama. Dit gastvrije hotel werd in 2003 geopend en biedt vanuit alle kamers een meer dan imposant uitzicht over de stad en de rivier.

Faciliteiten

lounge/bar met snackservice tot 23.00 uur, kleine parkeergarage (tegen betaling en mits het kentekennummer ten tijde van de boeking is doorgegeven). Wifi: in de publieke ruimte en de kamers (gratis)

Interieur

Kamers: 24, ruim en comfortabel; airco, sat.tv, telefoon, kluisje, minibar, badkamer.

Bijzonderheden

Om het autoverkeer te verminderen in de straat is het niet meer mogelijk om voor de deur van de receptie van het hotel te worden afgezet door taxi’s. De afstand bedraagt 100meter die te voet moet worden afgelegd.

Pousada Castelo Alcacer do Sal

Ligging

Alcácer do Sal (Al-Kasr voor kasteel in het Arabisch en do Sal voor van de zouthandel) ligt op de noordoever van de Rio Sado, die bij Setúbal in de zee uitmondt. Dit imposante kasteel met een 5000 jaar oude historie, die teruggaat tot de laat Neolithische periode is sinds 1998 een Pousada. Het ligt hoog boven de groene vallei en kijkt uit op de Sado rivier. Ten westen van de stad ligt het ongerepte natuurpark Estuário do Sado. In dit uitgestrekte gebied met ondiepe lagunes, zoutmoerassen en rietvelden levens veel watervogels.

Bijzonderheden

Pousada Historisch Design. 35 kamers, zwembad.

Pousada de Sagres

Ligging

Pousada do Infante werd in 1960 geopend en ligt in de provincie Algarve, vlakbij Cabo de São Vicente, de meest zuidwestelijk punt van Portugal en Europa in het stadje Sagres, beroemd om zijn eerste Portugese Zeevaart Academie. Het dankt zijn naam aan de oprichter van deze academie en voortrekker van de Portugese ontdekkingsreizen, Infante Dom Henrique (Prins Hendrik de Zeevaarder). Vanuit deze Pousada heeft u een schitterend uitzicht over de oneindig grote oceaan

Bijzonderheden

Pousada Natuur. 52 kamers, zwembad.

Pousada de Beja

Ligging

Volgens historici was het de burgemeester van Beja, die in 1268 de orde van de Franciscanen stichtte. Deze monniken waren hier een sterke gemeenschap tot de afschaffing van de religieuze orden in de 18e eeuw. Dekapel, gebouwd door Koning Dinis en enkele zalen, is alles wat overbleef van het oorspronkelijke klooster. De architecten konden bij de opening in 1994 met recht trots zijn op het resultaat: een prachtige Pousada, gebouwd op en rond de ruïnes en gelegen midden in het historische centrum van Beja.

Bijzonderheden

Pousada Historisch. 35 kamers, zwembad.

Pousada's in Portugal: een fantastische manier om kennis te maken met de rijke cultuur, de tradities en levensstijl die Portugal bezit. Pousada's bieden een grote keus aan unieke locaties - van het groene bergachtige noorden tot de schitterende rotskust van de Algarve in het zuiden. Ze zijn ondergebracht in gerestaureerde kastelen, kloosters en andere historische gebouwen of liggen in een historisch uiterst interessante omgeving. Door hun kleinschaligheid bent u verzekerd van gastvrijheid en persoonlijke service. Deze accommodaties, verspreid over heel Portugal en eigendom van de staat, bieden daarbij een eigentijds comfort en op culinair gebied maakt u kennis met voortreffelijke regionale gerechten en wijnen.

De Pousada's zijn ingedeeld in vier categorieën:
Natuur
De Charme
Historisch
Historisch design


Natuur pousada's: liggen in een mooi landelijk gebied, b.v. aan zee, in de heuvels, in de bergen of aan een stuwmeer.
Pousada's de Charme: zijn gelegen in een historisch interessante omgeving, maar met de nadruk op sfeer en ambiance.
Historische pousada's: zijn de meest luxe en ondergebracht in Nationale Monumenten, zoals kloosters, paleizen, kastelen en forten.
Historisch Design pousada's: zijn gevestigd in historische gebouwen, maar zijn gerestaureerd met moderne architectonische ingrepen of duidelijke "Art Nouveau" invloeden.

Olissippo-Castelo,Pousada-Castelo-Alcacer-do-Sal,Pousada-de-Beja,Pousada-de-Sagres
iStock-467824014

Vakantie Lissabon

De bruisende hoofdstad van Portugal ligt verspreid over zeven heuvels aan de monding van de Taag. Lissabon biedt vele bezienswaardigheden, musea, paleizen en een actief cultureel leven. Ontdek het alledaagse leven van de stad en maak een keus uit ons ruime aanbod hotels. Girassol Vakanties maakt uw keuze wel heel gemakkelijk!

Aan de noordoever van de monding van de Taag (Tejo), niet ver van de Atlantische Oceaan, ligt Lissabon, de indrukwekkende hoofdstad van Portugal.

Lissabon bestaat uit nog een aantal wijken; Baixa, Alfama, Bairro Alto en Estrella, gelegen op de heuvels aan weerszijden van het centrum, en aan de monding van de Taag de wijk Belém. Alfama, de Moorse wijk met de vele smalle steegjes ligt rondom het Castelo de São Jorge. Het is een pittoresk buurtje met veel steile straatjes en trappen met overal kleine winkeltjes, werkplaatsjes en taverna`s, waardoor de wijk een kasba-achtig sfeer ademt.

De benedenstad Baixa werd door de aardbeving van 1755 helemaal verwoest. In deze wijk staan de prachtigste monumentale neoclassicistische gebouwen. Hart van de wijk is het Rossioplein met de `s avonds mooi verlichtte fontein, cafés, pastelarias en het Nationaal Theater.

Het op de heuvel gelegen Bairro Alto en Estrela uit de 16e eeuw met de vele ambachtelijke werkplaatsen en diverse restaurantjes (tasca`s) is een van de mooiste wijken van de stad.

Belém (Bethlehem) ligt aan het einde van de mondig van de Taag. De wijk kwam in opkomst in de Gouden Eeuw van de ontdekkingsreizen. In de wijk zijn er vele musea, paleizen, parken, de promenade met gezellige cafés en vele visrestaurantjes.

[P] = Overnachtingen in Pousada's
[S] = Overnachtingen in Solares
[Q] = Overnachtingen in Quinta's van Nederlandse eigenaren
[H] = Overnachtingen in Hotels of Appartementen

Algarve

Vakantie Algarve

Een prachtige vakantie naar de Algarve

De Algarve, het meest zuidelijke gedeelte van het Portugese vasteland, is één van de belangrijkste zonbestemmingen in Europa! Een goede infrastructuur, ruim 240 km zandstrand en vele uren zon en een vriendelijke en gastvrije bevolking zijn een garantie voor een heerlijke vakantie.

Het hele jaar door heerst er een mild en zonnig klimaat, dat lijkt op dat van Noord-Afrika. Door de snelle uitbreiding van de hotelcomplexen is de oorspronkelijke kustlijn wel veranderd, maar er zijn toch nog vele authentieke dorpjes en havenstadjes te vinden.

De witte huisjes, de vele prachtige bloemen en planten en de ornamentele schoorstenen vormen een nog steeds een rustieke achtergrond, ook in druk bezochte badplaatsjes als Albufeira, Armação de Pêra.

Het centraal gelegen Praia da Rocha heeft een van de mooiste stranden van de Algarve met opvallende gigantische rode rotspartijen. Het meer mondaine Vilamoura heeft een grote jachthaven en een levendige boulevard met veel horecagelegenheden, prachtige stranden en in de directe omgeving liggen een 8-tal fantastische golfbanen. Maar ook plaatsen als Monte Gordo, Cabanas en Tavira hebben zich de laatste jaren ontwikkeld tot gezellige badplaatsen.

De naam Algarve is afkomstig van het Arabische El-Gharb (het meest westelijk gelegen deel van het Moorse Rijk). De Moren, die de Algarve vanaf 711 na Chr. vijf eeuwen lang overheersten, zorgden voor bloei en welvaart. Nog steeds is hun invloed merkbaar in de architectuur, de azulejos(blauwe tegeltjes) en de door hen geïmporteerde sinaasappel- en amandelbomen. De Algarve werd het laatst van heel Portugal (in 1249) door de Christenen veroverd.

Girassol Vakanties biedt een ruim aanbod hotel- en appartementencomplexen in diverse prijsklassen.
Girassol Vakanties maakt uw keuze wel heel gemakkelijk!

[P] = Overnachtingen in Pousada's
[S] = Overnachtingen in Solares
[Q] = Overnachtingen in Quinta's van Nederlandse eigenaren
[H] = Overnachtingen in Hotels of Appartementen

iStock-618753688-small

Alentejo

De Alentejo wordt ook wel de korenschuur van Portugal genoemd. Letterlijk vertaald betekent Alentejo het land achter de Taag (Além Tejo).

In het noorden begrenst door de rivier de Taag en in het zuiden door de Algarve, beslaat deze provincie maar liefst een derde van Portugal, terwijl er slechts 12 % van de bevolking woont.

De Alentejo bestaat uit de Alto Alentejo en de Baixa Alentejo. Het is een afwisselend landschap met heuvels, bosgebieden, akkers, wijngaarden. De kurkeiken en olijfbomen vormen een belangrijke bron van inkomsten. Tussen de glooiende velden liggen dorpen met in pastelkleuren gepleisterde kleine huisjes, vele middeleeuwse vestingstadjes met in de architectuur nog Moorse invloeden, zichtbaar in de witte galerijen en balkons met ornamentele smeedijzeren hekjes.
In de Alentejo is geen sprake van massatoerisme, hier komen de in de eeuwenoude cultuur van steden als Elvas, Beja of Évora geïnteresseerde bezoekers.

De "marmer" stadjes Estremoz en Vila Viçosa en de imposante vestingwerken en versterkte dorpjes aan de Spaanse grens zijn zeker een bezoek waard. Een heerlijk vakantiegebied waarbij u kennis maakt met de echte Portugese bevolking.

Girassol Vakanties biedt u een aantal accommodaties in de Alentejo, waarbij we rekening hebben gehouden met het authentieke karakter en de kwaliteit van het hotel.

[P] = Overnachtingen in Pousada's
[S] = Overnachtingen in Solares
[Q] = Overnachtingen in Quinta's van Nederlandse eigenaren
[H] = Overnachtingen in Hotels of Appartementen

2017 Style in Travel

Style in Travel
Algemene Nederlandse Vereniging van Reisondernemingen Stichting Garantiefonds Reisgelden Calamiteitenfonds Reizen Greenseat - CO2 Compensatie