Girassol Vakanties - Portugal Vakanties

Verdemar

Casa Verdemar ligt op ongeveer 1,5 uur rijden van Lissabon in Cercal do Alentejo. Deze oude
taveerne eigendom van Nuno Lebreiro en Christine Nijhoff werd door hen geheel gerenoveerd. Verdemar is zeer rustig gelegen in de prachtige provincie Alentejo, verscholen tussen kurkeiken en olijfbomen. U vindt hier een prachtige tuin met fruit- en olijfbomen, een zwembad en diverse sportmogelijkeden voor met name kinderen (tafeltennis, voetbal etc.). Bij de reissom is het ontbijt inbegrepen. Maar schuift u ook in de avond voor het diner eens aan. Kok Nuno verwent u met een heerlijk diner al fresco. De Atlantische Oceaan vindt u op slechts 20 minuten (Milfontes) Het gebied heeft veel te bieden, ook voor wandelaars. Maar u kunt ook heerlijk luieren in de tuin. Ontdek één van de meest onderschatte gebieden van Portugal!

Deze reis is inclusief: de vliegreis per TAP Portugal en 4 of 7 nachten verblijf in het door u gekozen kamertype.
Een huurauto is noodzakelijk maar niet inbegrepen; dit om u de vrijheid te geven zelf de gewenste categorie auto te kiezen in overeenstemming met het aantal medereizigers. Tijdens het boekingproces selecteert u onder opties de gewenste auto.Casa Verdemar

Ligging

150 km ten zuiden van Lissabon, schitterend gelegen temidden van glooiende heuvels, graanvelden, kurkeiken en olijfbomen, een landschap dat zo kenmerkend is voor deze provincie. De Atlantische kust, een beschermd natuurgebied met uitgestrekte stranden, baaitjes en duinen ligt op 20 km. Dit kleinschalig authentieke hotel, een ideale plek om te ontspannen, te wandelen en heerlijk te eten, wordt gerund door de Portugese kok/kunstenaar Nuno en de Nederlandse Christine.

Faciliteiten

in de tuin kunt u luieren onder de fruit en olijfbomen, zonnebaden bij het zwembad of genieten van een drankje op het terras. Er is een lounge en een serre, waar u s avonds heerlijk kunt dineren en in de bibliotheek vindt u uitgebreide informatie over wandelingen en autotochtjes in de omgeving.

Interieur

zeven in Alentejo-stijl gerestaureerde huisjes, voorzien van een badkamer met douche en een eigen ingang vanuit de grote tuin.

Bijzonderheden

Nederlandse eigenaar

Niet alle accommodaties die opgenomen zijn in het reisthema 'Quinta's van Nederlandse eigenaren' zijn Quinta's. Het kan ook gaan om een unieke accommodatie van een Nederlandstalige eigenaar. Altijd landelijk gelegen en bijzonder!
Logeren op een landgoed, herenboerderij of een landhuis.
Het Portugese woord Quinta is wat moeilijk te vertalen. Deze authentieke, kleinschalige accommodaties liggen verspreid door heel Portugal in een prachtige landelijke omgeving en toch op korte afstand van historische steden en stadjes. Het kan gaan om een landhuis, een herenboerderij of een landgoed, vaak ook een wijnlandgoed. Het woord Quinta wordt gevolgd door een naam -vaak is dit de familienaam van de eigenaar. Het is geen echte classificatie maar heeft toch zeker een kwaliteitsbetekenis.Niet alle accommodaties die opgenomen zijn in dit reisthema zijn Quinta's. Het kan ook gaan om een unieke accommodatie van een Nederlandstalige eigenaar. Altijd landelijk gelegen en bijzonder!
iStock-618753688-small

Alentejo

De Alentejo wordt ook wel de korenschuur van Portugal genoemd. Letterlijk vertaald betekent Alentejo het land achter de Taag (Além Tejo).

In het noorden begrenst door de rivier de Taag en in het zuiden door de Algarve, beslaat deze provincie maar liefst een derde van Portugal, terwijl er slechts 12 % van de bevolking woont.

De Alentejo bestaat uit de Alto Alentejo en de Baixa Alentejo. Het is een afwisselend landschap met heuvels, bosgebieden, akkers, wijngaarden. De kurkeiken en olijfbomen vormen een belangrijke bron van inkomsten. Tussen de glooiende velden liggen dorpen met in pastelkleuren gepleisterde kleine huisjes, vele middeleeuwse vestingstadjes met in de architectuur nog Moorse invloeden, zichtbaar in de witte galerijen en balkons met ornamentele smeedijzeren hekjes.
In de Alentejo is geen sprake van massatoerisme, hier komen de in de eeuwenoude cultuur van steden als Elvas, Beja of Évora geïnteresseerde bezoekers.

De "marmer" stadjes Estremoz en Vila Viçosa en de imposante vestingwerken en versterkte dorpjes aan de Spaanse grens zijn zeker een bezoek waard. Een heerlijk vakantiegebied waarbij u kennis maakt met de echte Portugese bevolking.

Girassol Vakanties biedt u een aantal accommodaties in de Alentejo, waarbij we rekening hebben gehouden met het authentieke karakter en de kwaliteit van het hotel.

[P] = Overnachtingen in Pousada's
[S] = Overnachtingen in Solares
[Q] = Overnachtingen in Quinta's van Nederlandse eigenaren
[H] = Overnachtingen in Hotels of Appartementen

2017 Style in Travel

Style in Travel
Algemene Nederlandse Vereniging van Reisondernemingen Stichting Garantiefonds Reisgelden Calamiteitenfonds Reizen Greenseat - CO2 Compensatie