Girassol Vakanties - Portugal Vakanties

Sao Miguel, inclusief jeepsafari | Winterspecial

São Miguel, inclusief jeepsafari - 8 dagen
Tijdens deze reis verblijft u op het eiland São Miguel in Ponta Delgada, de grootste stad en tevens hoofdstad van de Azoren archipel. U logeert in het comfortabele 3-sterren Hotel Canadiano, gelegen op 15 minuten lopen van de jachthaven met wandelpromenade en het historische centrum. Ponta Delgada ontdekt u te voet, slenter door de smalle pittoreske straatjes, loop eens één van de kerken binnen of bezoek het fort van São Bras. Maar wandel zeker langs de haven, de plaats waar de lokale bevolking samenkomt. Kijk naar de bedrijvigheid van de vissers en proef de sfeer van vroeger tijden. Onderbreek uw wandeling voor een heerlijke lunch in één van de (vis)restaurantjes en geniet aan het einde van middag van een glas koele wijn op een gezellig caféterras. Daarbij is Ponta Delgada een prima uitvalsbasis om het groene eiland São Miguel te verkennen.

Op de derde dag wordt u opgehaald bij uw hotel voor een jeepsafari (halve dag) naar het op ca 20 km ten oosten van Ponta Delgada gelegen Lagoa do Fogo (vuurmeer), het meest woeste meer van de Azoren in het centrale berggebied dat in 1563 na een vulkaanuitbarsting is ontstaan.

Wat is in deze reis inbegrepen?
- de vliegreis per TAP Portugal (via Lissabon) naar Ponta Delgada op het eiland São Miguel.
- transfer van de luchthaven naar uw hotel en retour
- 7 overnachtingen op basis van logies-onbijt in  Hotel Canadiano***
- halve dag jeepsafari naar Lagoa do Fogo (het vuurmeer)

Meer zien van het prachtige eiland São Miguel?
Op de vijfde dag kunt u deelnemen aan een (halve dag) privé excursie met een Engelssprekende chauffeur naar Sete de Cidades. Via het bergachtige kraterlandschap bereikt u de Vista do Rei belvedère, waar u uitkijkt op de spiegelmeren, een diepblauw en een groen meer in de grote krater van Sete Cidades. U bezoekt het dorpje Sete Cidades (zeven steden) en op de terugweg is er een stop bij bij een ananasplantage.

De kosten voor deze excursie bedraagt: bij deelname van 2 personen € 55,- per persoon. U kunt onder opties (stap 3) deze excursie reserveren.

Wilt u zelf het eiland verder ontdekken dan kunt u ook kiezen voor bij voorbeeld 3 dagen autohuur (Winterseizoen € 162,-). U kunt dit bij stap 5 onder Eventuele Opmerkingen aan ons doorgeven. Voor autohuurprijzen en voorwaarden: zie onderaan deze webpagina onder Veelgestelde Vragen: vragen over autohuur en klik op Ilha Verde Azoren.

Sao Miguel, inclusief jeepsafari

Ligging

Hotel Canadiano
5018184295_ca3bd408e7_b

Azoren

"Vier jaargetijden op één dag" zo zegt de volksspreuk. Zelfs wanneer er een hogedrukgebied zich boven de Azoren bevindt kunnen op een dag afwisselend zon, nevel en wat regen voorkomen. Van april tot en met oktober staat de zon in combinatie met de warme golfstroom garant voor een plezierig warm klimaat.

De 9 Azoren eilanden liggen verspreid over 650 kilometer, midden in de Atlantische Oceaan, op dezelfde breedtegraad als Portugal en op 2 uur vliegen van Lissabon.

Ontdek de kratermeren, het adembenemende landschap en de geuren van de traditionele keuken in Furnas op het hoofdeiland São Miguel.
Vergeet niet een Gin-Tonic te drinken in Petes Bar op het eiland Faial, een bekende ankerplaats voor transatlantische zeezeilers.

Waarheen u ook gaat tijdens uw bezoek aan deze met bloemen bedekte eilanden; de blauw en groene spiegelmeren van Sete Cidades of de 15e eeuwse kerken van Ponta Delgada; u valt steeds weer van de ene verbazing in de andere. Wij hebben een selectie gemaakt uit de vele mogelijkheden,zo kunt u uw vakantie op één eiland doorbrengen of kiezen voor een eilanden tour. De Azoren zijn het ontdekken waard.

São Miguel: misschien wel het mooiste eiland, beroemd om haar kratermeren en geysers.

Faial: befaamde ankerplaats voor transatlantische zeezeilers. Bezoek de krater en Ponta das Capelhinos, een spookachtig vulkanisch gebied.

Terceira: een eiland met een geheel eigen folklore. De hoofdstad Angra de Heroïsmo staat sinds 1983 op de werelderfgoedlijst van Unesco.

Pico: hier komt de Verdelho wijn vandaan. Vroeger een eiland van walvisvaarders, die haar naam ontleent aan de 2.351 m hoge bergtop.

Santa Maria, Graciosa, São Jorge, Flores, Corvo: eilanden, waar de eeuwenoude tradities en ambachten gehandhaafd bleven met een weelderige vegetatie, een overvloed aan bloemen, windmolens, wijngaarden, diepe ravijnen, watervallen en meren vol forel en karpers.

Girassol Vakanties kent de eilanden goed en biedt talloze mogelijkheden om de Azoren te verkennen.

Naast pakketreizen bieden wij ook:
  • Een vier eilanden tour  • Een combinatie van andere Azoren-eilanden  • Whalewatching op het eiland Pico  • Bezoek aan de kleinere eilanden: Flores, Grasioca en Santa Maria  • Fietsen op het eiland Sao Miguel, waarbij voor vervoer van uw bagage wordt gezorgd  • Wandelvakanties op eilanden Sao Miguel of Sao Jorge  • Golf spelen op de twee 18 holes banen van Sao Miguel


  • Een combinatie met de Portugese hoofdstad Lissabon

Reisbeschrijvingen en prijzen hiervoor verstrekken wij graag op aanvraag.

[P] = Overnachtingen in Pousada's
[S] = Overnachtingen in Solares
[Q] = Overnachtingen in Quinta's van Nederlandse eigenaren
[H] = Overnachtingen in Hotels of Appartementen

2017 Style in Travel

Style in Travel
Algemene Nederlandse Vereniging van Reisondernemingen Stichting Garantiefonds Reisgelden Calamiteitenfonds Reizen Greenseat - CO2 Compensatie