Girassol Vakanties - Portugal Vakanties

Bairro Alto

Bairro Alto

Ligging

het luxe boutique hotel Bairro Alto is gehuisvest in een historisch gebouw dat dateert uit de 18e eeuw en ligt aan het Luis de Camõesplein, op het punt waar Lissabons twee meest beroemde stadswijken Bairro Alto en Chiado in elkaar overgaan. Bairro Alto, dat letterlijk vertaalt “hoger stadsdeel” betekent, is de geboortewijk van de befaamde Portugese schrijver Fernando Pessoa en werd van oudsher bevolkt door intellectuelen, kunstenaars, artiesten en bohemiens. De lager gelegen wijk Chiado kenmerkt zich door design/ haute couture winkels en trendy cafés. Door de perfecte ligging biedt Hotel Bairro Alto haar gasten een gevarieerd palet aan musea, theaters, winkeltjes, cafés, bars, restaurants en traditionele fadorestaurants.

Faciliteiten

receptie, lounge, fitness center, café bar, een uitstekend restaurant met een innovatieve keuken. Op de bovenste verdieping bevindt zich het dakterras met lounge stoelen, een perfecte plaats om te luieren en te genieten van het fantastische uitzicht over de stad en de rivier de Taag. Ook lichte maaltijden, zoals de beroemde salades en BA sandwiches worden hier geserveerd.

Interieur

Hotel Bairo Alto heeft 55 kamers, verdeeld over 5 verdiepingen. De verschillende kamertypes zijn stijlvol en charmant ingericht en hebben allemaal airco, telefoon, LCD sat tv, i-Station voor ipod, iphone and ipad, gratis kabelinternet, Wifi op aanvraag en tegen betaling, minibar, kluisje en een luxe marmeren badkamer met föhn en handdoekdroger.

De 7 Mansard kamers op de 5e verdieping hebben een eigen kleurenthema. De andere kamers zijn ingericht in de traditionele Portugese kleuren geel, ivoorwit, blauw en terracotta. De superior kamers hebben uitzicht op het Luis de Camõesplein of op de Rua do Alecrim, een levendig straatje aan de Taag. De Deluxe en Prestige kamers liggen op de hoeken van het hotel en bieden uitzicht over het Luis de Camõesplein, de Rua das Flores en de Taag.
iStock-467824014

Vakantie Lissabon

De bruisende hoofdstad van Portugal ligt verspreid over zeven heuvels aan de monding van de Taag. Lissabon biedt vele bezienswaardigheden, musea, paleizen en een actief cultureel leven. Ontdek het alledaagse leven van de stad en maak een keus uit ons ruime aanbod hotels. Girassol Vakanties maakt uw keuze wel heel gemakkelijk!

Aan de noordoever van de monding van de Taag (Tejo), niet ver van de Atlantische Oceaan, ligt Lissabon, de indrukwekkende hoofdstad van Portugal.

Lissabon bestaat uit nog een aantal wijken; Baixa, Alfama, Bairro Alto en Estrella, gelegen op de heuvels aan weerszijden van het centrum, en aan de monding van de Taag de wijk Belém. Alfama, de Moorse wijk met de vele smalle steegjes ligt rondom het Castelo de São Jorge. Het is een pittoresk buurtje met veel steile straatjes en trappen met overal kleine winkeltjes, werkplaatsjes en taverna`s, waardoor de wijk een kasba-achtig sfeer ademt.

De benedenstad Baixa werd door de aardbeving van 1755 helemaal verwoest. In deze wijk staan de prachtigste monumentale neoclassicistische gebouwen. Hart van de wijk is het Rossioplein met de `s avonds mooi verlichtte fontein, cafés, pastelarias en het Nationaal Theater.

Het op de heuvel gelegen Bairro Alto en Estrela uit de 16e eeuw met de vele ambachtelijke werkplaatsen en diverse restaurantjes (tasca`s) is een van de mooiste wijken van de stad.

Belém (Bethlehem) ligt aan het einde van de mondig van de Taag. De wijk kwam in opkomst in de Gouden Eeuw van de ontdekkingsreizen. In de wijk zijn er vele musea, paleizen, parken, de promenade met gezellige cafés en vele visrestaurantjes.

[P] = Overnachtingen in Pousada's
[S] = Overnachtingen in Solares
[Q] = Overnachtingen in Quinta's van Nederlandse eigenaren
[H] = Overnachtingen in Hotels of Appartementen

2017 Style in Travel

Style in Travel
Algemene Nederlandse Vereniging van Reisondernemingen Stichting Garantiefonds Reisgelden Calamiteitenfonds Reizen Greenseat - CO2 Compensatie