Girassol Vakanties - Portugal Vakanties

Heritage Hotel Lisboa Plaza

Heritage Hotel Lisboa Plaza

Ligging

aan een rustige straat midden in het historische centrum van Lissabon, op 20 m van de Avenida da Liberdade. In tien minuten wandelt u naar het beroemde en levendige Rossio plein.

Faciliteiten

uitstekend restaurant met Portugese en Internationale keuken, bar, een sfeervolle lounge met prachtige decoraties, parking. Wifi: in de publieke ruimte (gratis)

Interieur

comfortabel en voorzien van airco, telefoon, lcd sat. tv, cd/dvd speler, gratis Wi-Fi internet, minibar, gratis kluisje, luxe badkamer met bad/ douche toilet en föhn, badjassen en badslippers

Bijzonderheden

Lisboa Plaza, dat bekend staat om haar uiterste attente en gastvrije personeel, werd in 1953 geopend en is met 94 kamers en 12 junior suites het grootste van de vijf Lissabon Heritage Boutique hotels.

Bij een minimum verblijf van 2 nachten in de periode 1 november t/m 31 maart:
1 gratis entree per persoon voor één van de musea in Lissabon
1 gratis ticket per persoon voor de Gloria lift
1 gratis treinticket (2de klasse) per persoon naar Cascais of Estoril.
Heritage Hotels Lissabon
Traditionele charme en gastvrijheid in combinatie met modern comfort. Girassol Vakanties biedt dit jaar een keuze uit een aantal zeer bijzondere hotels. De Heritage Hotels in Lissabon bestaan uit een vijftal verschillende hotels op verschillende locaties binnen de stad: Hotel AS Janelas Verdes, Hotel Solar do Castelo, Hotel Av Liberdade, Hotel Britania en Hotel Lisboa Plaza zijn allen 4 of 5 sterren hotels en staan onder management van een Portugese familie en zijn ondergebracht in kleine gebouwen en historische huizen, die behoren tot het culturele erfgoed van Lissabon.

Deze hotels zijn met veel liefde en gevoel voor details en goede smaak ingericht. Moderne
facetten, zoals dubbele beglazing is er standaard. De staf is uiterst vriendelijk en gastvrij en het uitgebreide Amerikaanse ontbijt buffet, dat in elk hotel wordt geserveerd, vormt een goede basis voor een uitgebreide verkenningstocht door de sprankelende en fascinerende hoofdstad van Portugal.
iStock-467824014

Vakantie Lissabon

De bruisende hoofdstad van Portugal ligt verspreid over zeven heuvels aan de monding van de Taag. Lissabon biedt vele bezienswaardigheden, musea, paleizen en een actief cultureel leven. Ontdek het alledaagse leven van de stad en maak een keus uit ons ruime aanbod hotels. Girassol Vakanties maakt uw keuze wel heel gemakkelijk!

Aan de noordoever van de monding van de Taag (Tejo), niet ver van de Atlantische Oceaan, ligt Lissabon, de indrukwekkende hoofdstad van Portugal.

Lissabon bestaat uit nog een aantal wijken; Baixa, Alfama, Bairro Alto en Estrella, gelegen op de heuvels aan weerszijden van het centrum, en aan de monding van de Taag de wijk Belém. Alfama, de Moorse wijk met de vele smalle steegjes ligt rondom het Castelo de São Jorge. Het is een pittoresk buurtje met veel steile straatjes en trappen met overal kleine winkeltjes, werkplaatsjes en taverna`s, waardoor de wijk een kasba-achtig sfeer ademt.

De benedenstad Baixa werd door de aardbeving van 1755 helemaal verwoest. In deze wijk staan de prachtigste monumentale neoclassicistische gebouwen. Hart van de wijk is het Rossioplein met de `s avonds mooi verlichtte fontein, cafés, pastelarias en het Nationaal Theater.

Het op de heuvel gelegen Bairro Alto en Estrela uit de 16e eeuw met de vele ambachtelijke werkplaatsen en diverse restaurantjes (tasca`s) is een van de mooiste wijken van de stad.

Belém (Bethlehem) ligt aan het einde van de mondig van de Taag. De wijk kwam in opkomst in de Gouden Eeuw van de ontdekkingsreizen. In de wijk zijn er vele musea, paleizen, parken, de promenade met gezellige cafés en vele visrestaurantjes.

[P] = Overnachtingen in Pousada's
[S] = Overnachtingen in Solares
[Q] = Overnachtingen in Quinta's van Nederlandse eigenaren
[H] = Overnachtingen in Hotels of Appartementen

2017 Style in Travel

Style in Travel
Algemene Nederlandse Vereniging van Reisondernemingen Stichting Garantiefonds Reisgelden Calamiteitenfonds Reizen Greenseat - CO2 Compensatie