Girassol Vakanties - Portugal Vakanties

Hotel do Chiado

Hotel do Chiado

Ligging

Hotel do Chiado ligt in het hart van Lissabon, midden in de historische wijk Chiado. In de directe omgeving vindt u ontelbare winkels, levendige cafés, restaurants en nachtclubs. Het hotel dat slechts 37 kamers telt, is gebouwd tegen één van Lissabon’s 7 heuvels, waardoor u er een adembenemend uitzicht heeft over de stad, de kathedraal, de rivier de Taag en het kasteel van São Jorge. Het meest bijzondere hier zijn de premium kamers, die beschikken over een groot terras met tuin en een zitje, waar u na een ontdekkingtocht door de Chiado wijk heerlijk kunt genieten van een koel drankje..... en natuurlijk van het spectaculaire uitzicht.

Faciliteiten

24-uursreceptie, café, bar/salon met snackservice en een dakterras met zitjes en een ongelooflijk mooi uitzicht op de omgeving, ontbijtrestaurant, internet/tv hoek en een kleine parkeergarage. Gratis Wifi in de kamers en de openbare ruimtes.

Interieur

Girassol Vakanties contracteerde hier de superior en de premium kamers. Alle kamers zijn gezellig en elegant ingericht en voorzien van prachtige decoraties, gebaseerd op de 16e eeuwse Portugese stijl gecombineerd met oosterse invloeden. Ze zijn ruim en beschikken over airco, sat.tv, radio, hifi stereo systeem, telefoon, (huur) kluisje, minibar/koelkastje en een luxe badkamer met föhn. Een aantal van de 16 superior kamers beschikt over een Frans balkon en de 13 premium kamers hebben een groot terras met tuin en een zitje.

Bijzonderheden

Het metrostation Baixa/Chiado ligt op 2 minuten lopen.
iStock-467824014

Vakantie Lissabon

De bruisende hoofdstad van Portugal ligt verspreid over zeven heuvels aan de monding van de Taag. Lissabon biedt vele bezienswaardigheden, musea, paleizen en een actief cultureel leven. Ontdek het alledaagse leven van de stad en maak een keus uit ons ruime aanbod hotels. Girassol Vakanties maakt uw keuze wel heel gemakkelijk!

Aan de noordoever van de monding van de Taag (Tejo), niet ver van de Atlantische Oceaan, ligt Lissabon, de indrukwekkende hoofdstad van Portugal.

Lissabon bestaat uit nog een aantal wijken; Baixa, Alfama, Bairro Alto en Estrella, gelegen op de heuvels aan weerszijden van het centrum, en aan de monding van de Taag de wijk Belém. Alfama, de Moorse wijk met de vele smalle steegjes ligt rondom het Castelo de São Jorge. Het is een pittoresk buurtje met veel steile straatjes en trappen met overal kleine winkeltjes, werkplaatsjes en taverna`s, waardoor de wijk een kasba-achtig sfeer ademt.

De benedenstad Baixa werd door de aardbeving van 1755 helemaal verwoest. In deze wijk staan de prachtigste monumentale neoclassicistische gebouwen. Hart van de wijk is het Rossioplein met de `s avonds mooi verlichtte fontein, cafés, pastelarias en het Nationaal Theater.

Het op de heuvel gelegen Bairro Alto en Estrela uit de 16e eeuw met de vele ambachtelijke werkplaatsen en diverse restaurantjes (tasca`s) is een van de mooiste wijken van de stad.

Belém (Bethlehem) ligt aan het einde van de mondig van de Taag. De wijk kwam in opkomst in de Gouden Eeuw van de ontdekkingsreizen. In de wijk zijn er vele musea, paleizen, parken, de promenade met gezellige cafés en vele visrestaurantjes.

[P] = Overnachtingen in Pousada's
[S] = Overnachtingen in Solares
[Q] = Overnachtingen in Quinta's van Nederlandse eigenaren
[H] = Overnachtingen in Hotels of Appartementen

2017 Style in Travel

Style in Travel
Algemene Nederlandse Vereniging van Reisondernemingen Stichting Garantiefonds Reisgelden Calamiteitenfonds Reizen Greenseat - CO2 Compensatie