Girassol Vakanties - Portugal Vakanties

Memmo Alfama - Boutique Hotel

Memmo Alfama - Boutique Hotel

Ligging

dit boutique hotel ligt hoog in de schilderachtige Moorse wijk Alfama en is ontstaan door samenvoeging van een aantal 19e eeuwse huizen op verschillende niveaus. Vanaf de verschillende terrassen heeft u een fabuleus uitzicht over het historische centrum van Lissabon en de rivier de Taag. Een paar passen buiten het hotel en u belandt in de nauwe straatjes, zo kenmerkend voor deze oude wijk met traditionele winkeltjes en Fado restaurants. De kathedraal ligt om de hoek en iets klimmend bereikt u het bekende São Jorge kasteel, waarbij u zeker gepasseerd wordt door het beroemde gele trammetje 28; perfect voor een kennismaking met de meest interessante aspecten van Lissabon’s historie en architectuur.

Faciliteiten

een receptie, die eerder iets weg heeft van een woonkamer, een kamer waar ’s morgens het buffetontbijt wordt geserveerd en die overdag dienst doet als zitkamer met een koelkast waaruit u zelf (tegen betaling) drankjes en hapjes kunt nemen, de Alfama wijnbar op de eerste verdieping met het prachtige uitzicht, waar u geniet van een glas goede Portugese wijn en kunt kiezen uit de heerlijke sandwiches, tapas en salades, een klein zwembad met een fijn zonneterras.

Interieur

dit hotel heeft 5 kamertypes, verschillend van afmeting en uitzicht: de 7 charmante Mansard kamers (17 tot 22 m2) liggen op de bovenste verdieping en enkele daarvan hebben een beperkt uitzicht. De 8 Patio kamers(19 tot 22 m2) kijken op de patio of op straatje bij de ingang van het hotel. De 5 Terras kamers(18 tot 20 m2) hebben een klein eigen terras, dat grenst aan het gemeenschappelijk terras met het zwembad. Dan zijn er nog 12 Alfama kamers (18 tot 21 m2) met een geweldig uitzicht over Alfama en de Taag rivier. De 10 Alfama Superior kamers zijn de meeste ruime kamers (22 tot 24 m2). Alle kamers hebben standaard airco, Led flat screen, IStation voor Ipod/telefoon/Ipad, minibar, kluisje, gratis Wifi, Egyptisch linnengoed, 4 kussens en een luxe badkamer met föhn en 100% katoenen handdoeken. De Alfama Superior kamers hebben bovendien een nespresso koffiemachine.

Bijzonderheden

gezien de ligging, de entourage en de vele terrasniveaus is dit hotel niet geschikt voor kinderen. Het hotel voorziet ook niet in babybedjes. Het Memmo Alfama hotel verwelkomt graag haar gasten, maar wel vanaf 16 jaar.
iStock-467824014

Vakantie Lissabon

De bruisende hoofdstad van Portugal ligt verspreid over zeven heuvels aan de monding van de Taag. Lissabon biedt vele bezienswaardigheden, musea, paleizen en een actief cultureel leven. Ontdek het alledaagse leven van de stad en maak een keus uit ons ruime aanbod hotels. Girassol Vakanties maakt uw keuze wel heel gemakkelijk!

Aan de noordoever van de monding van de Taag (Tejo), niet ver van de Atlantische Oceaan, ligt Lissabon, de indrukwekkende hoofdstad van Portugal.

Lissabon bestaat uit nog een aantal wijken; Baixa, Alfama, Bairro Alto en Estrella, gelegen op de heuvels aan weerszijden van het centrum, en aan de monding van de Taag de wijk Belém. Alfama, de Moorse wijk met de vele smalle steegjes ligt rondom het Castelo de São Jorge. Het is een pittoresk buurtje met veel steile straatjes en trappen met overal kleine winkeltjes, werkplaatsjes en taverna`s, waardoor de wijk een kasba-achtig sfeer ademt.

De benedenstad Baixa werd door de aardbeving van 1755 helemaal verwoest. In deze wijk staan de prachtigste monumentale neoclassicistische gebouwen. Hart van de wijk is het Rossioplein met de `s avonds mooi verlichtte fontein, cafés, pastelarias en het Nationaal Theater.

Het op de heuvel gelegen Bairro Alto en Estrela uit de 16e eeuw met de vele ambachtelijke werkplaatsen en diverse restaurantjes (tasca`s) is een van de mooiste wijken van de stad.

Belém (Bethlehem) ligt aan het einde van de mondig van de Taag. De wijk kwam in opkomst in de Gouden Eeuw van de ontdekkingsreizen. In de wijk zijn er vele musea, paleizen, parken, de promenade met gezellige cafés en vele visrestaurantjes.

[P] = Overnachtingen in Pousada's
[S] = Overnachtingen in Solares
[Q] = Overnachtingen in Quinta's van Nederlandse eigenaren
[H] = Overnachtingen in Hotels of Appartementen

2017 Style in Travel

Style in Travel
Algemene Nederlandse Vereniging van Reisondernemingen Stichting Garantiefonds Reisgelden Calamiteitenfonds Reizen Greenseat - CO2 Compensatie