Girassol Vakanties - Portugal Vakanties

Mundial

Mundial

Ligging

Hotel Mundial is enkele zeer geliefd 4-sterren hotel, gelegen in de wijk Baixa Pombalina, in het hart van het historische centrum van Lissabon. In 3 minuten loopt u naar het befaamde Rossio plein en op 10 minuten wandelen, vindt u talloze leuke winkels en een ruime keuze aan restaurants en cafés. Vanaf het dakterras en het restaurant op de bovenste verdieping van Hotel Mundial heeft u een fantastisch uitzicht op de hoger gelegen Moorse wijk Alfama en het kasteel van São Jorge.

Faciliteiten

24-uursreceptie, diverse lounges, twee restaurants, waaronder het panoramische à la carte restaurant Veranda de Lisboa, bar, wijnkelder, waar gasten onder leiding van deskundigen wijn kunnen proeven, parkeergarage. Gratis Wifi: in de publieke ruimtes, in de kamers tegen betaling

Interieur

comfortabele en traditioneel ingerichte kamers, voorzien van airco, sat.tv, telefoon, kluisje, minibar en een luxe badkamer met föhn.

Bijzonderheden

Speciale aanbieding voor gasten voor Girassol Vakanties:
Bij verblijf van 5 nachten of meer één gratis diner per persoon (menu van de dag, zonder drankjes) in het à la carte restaurant Veranda de Lisboa.
iStock-467824014

Vakantie Lissabon

De bruisende hoofdstad van Portugal ligt verspreid over zeven heuvels aan de monding van de Taag. Lissabon biedt vele bezienswaardigheden, musea, paleizen en een actief cultureel leven. Ontdek het alledaagse leven van de stad en maak een keus uit ons ruime aanbod hotels. Girassol Vakanties maakt uw keuze wel heel gemakkelijk!

Aan de noordoever van de monding van de Taag (Tejo), niet ver van de Atlantische Oceaan, ligt Lissabon, de indrukwekkende hoofdstad van Portugal.

Lissabon bestaat uit nog een aantal wijken; Baixa, Alfama, Bairro Alto en Estrella, gelegen op de heuvels aan weerszijden van het centrum, en aan de monding van de Taag de wijk Belém. Alfama, de Moorse wijk met de vele smalle steegjes ligt rondom het Castelo de São Jorge. Het is een pittoresk buurtje met veel steile straatjes en trappen met overal kleine winkeltjes, werkplaatsjes en taverna`s, waardoor de wijk een kasba-achtig sfeer ademt.

De benedenstad Baixa werd door de aardbeving van 1755 helemaal verwoest. In deze wijk staan de prachtigste monumentale neoclassicistische gebouwen. Hart van de wijk is het Rossioplein met de `s avonds mooi verlichtte fontein, cafés, pastelarias en het Nationaal Theater.

Het op de heuvel gelegen Bairro Alto en Estrela uit de 16e eeuw met de vele ambachtelijke werkplaatsen en diverse restaurantjes (tasca`s) is een van de mooiste wijken van de stad.

Belém (Bethlehem) ligt aan het einde van de mondig van de Taag. De wijk kwam in opkomst in de Gouden Eeuw van de ontdekkingsreizen. In de wijk zijn er vele musea, paleizen, parken, de promenade met gezellige cafés en vele visrestaurantjes.

[P] = Overnachtingen in Pousada's
[S] = Overnachtingen in Solares
[Q] = Overnachtingen in Quinta's van Nederlandse eigenaren
[H] = Overnachtingen in Hotels of Appartementen

2017 Style in Travel

Style in Travel
Algemene Nederlandse Vereniging van Reisondernemingen Stichting Garantiefonds Reisgelden Calamiteitenfonds Reizen Greenseat - CO2 Compensatie