Girassol Vakanties - Portugal Vakanties

Portugal Boutique hotel

Portugal Boutique Hotel

Ligging

dit prachtige Boutique hotel ligt midden in het historische centrum van Lissabon tussen het beroemde centrale plein Rossio (200 m.) en de heuvels met het São Jorge kasteel. Daarbij bevindt zich de trendy shopping wijk Chiado op slechts 600 m. Deze ligging maakt Boutique Hotel Portugal tot een ideaal startpunt voor uitgebreide verkenningstochten door de Portugese hoofdstad -zeker door de nabijheid van de metrostations Rossio, Baixa-Chiado en Restauradores.

Faciliteiten

24-uursreceptie, lounge, directe toegang tot het terras met het beste uitzicht van Lissabon, "Rooftop Bar", het "Jardim do Mundial” restaurant en het panoramische restaurant "Varanda de Lisboa” waar u kunt genieten van de excellente Portugese keuken met sfeervolle klanken van de piano als achtergrondmuziek.

Interieur

alle 53 kamers hebben een unieke inrichting maar wat gelijk loopt, is de stijlvolle inrichting in prachtige diepblauwe en witte kleuren. Ze beschikken allemaal over airconditioning, satelliet en interactieve tv, gratis Wifi, telefoon, minibar, kluisje en een luxe badkamer met douche, föhn, badjassen en slippers. De luxe kamers zijn nog ruimer en eventueel geschikt voor 3 personen -daarbij hebben ze ook koffiezetfaciliteiten.
iStock-467824014

Vakantie Lissabon

De bruisende hoofdstad van Portugal ligt verspreid over zeven heuvels aan de monding van de Taag. Lissabon biedt vele bezienswaardigheden, musea, paleizen en een actief cultureel leven. Ontdek het alledaagse leven van de stad en maak een keus uit ons ruime aanbod hotels. Girassol Vakanties maakt uw keuze wel heel gemakkelijk!

Aan de noordoever van de monding van de Taag (Tejo), niet ver van de Atlantische Oceaan, ligt Lissabon, de indrukwekkende hoofdstad van Portugal.

Lissabon bestaat uit nog een aantal wijken; Baixa, Alfama, Bairro Alto en Estrella, gelegen op de heuvels aan weerszijden van het centrum, en aan de monding van de Taag de wijk Belém. Alfama, de Moorse wijk met de vele smalle steegjes ligt rondom het Castelo de São Jorge. Het is een pittoresk buurtje met veel steile straatjes en trappen met overal kleine winkeltjes, werkplaatsjes en taverna`s, waardoor de wijk een kasba-achtig sfeer ademt.

De benedenstad Baixa werd door de aardbeving van 1755 helemaal verwoest. In deze wijk staan de prachtigste monumentale neoclassicistische gebouwen. Hart van de wijk is het Rossioplein met de `s avonds mooi verlichtte fontein, cafés, pastelarias en het Nationaal Theater.

Het op de heuvel gelegen Bairro Alto en Estrela uit de 16e eeuw met de vele ambachtelijke werkplaatsen en diverse restaurantjes (tasca`s) is een van de mooiste wijken van de stad.

Belém (Bethlehem) ligt aan het einde van de mondig van de Taag. De wijk kwam in opkomst in de Gouden Eeuw van de ontdekkingsreizen. In de wijk zijn er vele musea, paleizen, parken, de promenade met gezellige cafés en vele visrestaurantjes.

[P] = Overnachtingen in Pousada's
[S] = Overnachtingen in Solares
[Q] = Overnachtingen in Quinta's van Nederlandse eigenaren
[H] = Overnachtingen in Hotels of Appartementen

2017 Style in Travel

Style in Travel
Algemene Nederlandse Vereniging van Reisondernemingen Stichting Garantiefonds Reisgelden Calamiteitenfonds Reizen Greenseat - CO2 Compensatie