Girassol Vakanties - Portugal Vakanties

SANA Reno Hotel

SANA Reno hotel

Ligging

centraal gelegen en goed onderhouden 3 sterren hotel, net buiten het historische centrum van Lissabon en op ca. 10 minuten lopen van het Calouste Gulbenkian Museum, het shopping center El Corte Inglés en het Eduardo VII park. Schuin tegenover het hotel ligt het São Sebastião metrostation met een directe verbinding naar de luchthaven. Het historische centrum van Lissabon bereikt u in 5 stops vanaf het, vlakbij gelegen, Saldanha metrostation.

Faciliteiten

24-uursreceptie, lounge, bar, een uitstekend en elegant ingericht restaurant. Op de bovenste verdieping van het Sana Reno Hotel bevindt zich een klein zwembad met zonneterras. Er is ook een jacuzzi en sauna.

Interieur

klassiek ingerichte comfortabele kamers met airco, kabel tv, gratis Wifi, telefoon, minibar en een luxe badkamer met bad of douche en föhn.

Bijzonderheden

dankzij het milde klimaat in Lissabon is het al vroeg in het voorjaar, na een intensieve stadswandeling, heerlijk uitrusten op het dakterras bij het zwembad.
iStock-467824014

Vakantie Lissabon

De bruisende hoofdstad van Portugal ligt verspreid over zeven heuvels aan de monding van de Taag. Lissabon biedt vele bezienswaardigheden, musea, paleizen en een actief cultureel leven. Ontdek het alledaagse leven van de stad en maak een keus uit ons ruime aanbod hotels. Girassol Vakanties maakt uw keuze wel heel gemakkelijk!

Aan de noordoever van de monding van de Taag (Tejo), niet ver van de Atlantische Oceaan, ligt Lissabon, de indrukwekkende hoofdstad van Portugal.

Lissabon bestaat uit nog een aantal wijken; Baixa, Alfama, Bairro Alto en Estrella, gelegen op de heuvels aan weerszijden van het centrum, en aan de monding van de Taag de wijk Belém. Alfama, de Moorse wijk met de vele smalle steegjes ligt rondom het Castelo de São Jorge. Het is een pittoresk buurtje met veel steile straatjes en trappen met overal kleine winkeltjes, werkplaatsjes en taverna`s, waardoor de wijk een kasba-achtig sfeer ademt.

De benedenstad Baixa werd door de aardbeving van 1755 helemaal verwoest. In deze wijk staan de prachtigste monumentale neoclassicistische gebouwen. Hart van de wijk is het Rossioplein met de `s avonds mooi verlichtte fontein, cafés, pastelarias en het Nationaal Theater.

Het op de heuvel gelegen Bairro Alto en Estrela uit de 16e eeuw met de vele ambachtelijke werkplaatsen en diverse restaurantjes (tasca`s) is een van de mooiste wijken van de stad.

Belém (Bethlehem) ligt aan het einde van de mondig van de Taag. De wijk kwam in opkomst in de Gouden Eeuw van de ontdekkingsreizen. In de wijk zijn er vele musea, paleizen, parken, de promenade met gezellige cafés en vele visrestaurantjes.

[P] = Overnachtingen in Pousada's
[S] = Overnachtingen in Solares
[Q] = Overnachtingen in Quinta's van Nederlandse eigenaren
[H] = Overnachtingen in Hotels of Appartementen

2017 Style in Travel

Style in Travel
Algemene Nederlandse Vereniging van Reisondernemingen Stichting Garantiefonds Reisgelden Calamiteitenfonds Reizen Greenseat - CO2 Compensatie