Girassol Vakanties - Portugal Vakanties

Turim AV Liberdade

Turim AV Liberdade

Ligging

de hoofdingang van het zeer centraal gelegen Hotel Turim AV Liberdade bevindt aan de beroemde Avenida da Liberdade. Het Marquês de Pombal plein met het metrostation, waar u de lijnen Linha Azul en Linha Amarela kunt nemen, ligt op 50 meter. Vanaf dit hotel wandelt u in 15 minuten naar het centrale Rossio plein, de wijk Baixa en de winkelstraten midden in het historische centrum van Lissabon.

Faciliteiten

24-uursreceptie, liften, lounge, bar, cafetaria, à-la-carterestaurant, met een ruime keuze aan Portugese en internationale gerechten. Gratis Wifi in het gehele hotel. Binnenkort zal dit hotel ook beschikken over een Spa en binnenzwembad.

Interieur

moderne, in natuurlijke tinten ingerichte kamers met airco, sat.tv, radio, telefoon, minibar, complete badkamer met föhn. De standaard kamers liggen in de Rua Duque Palmela vleugel en de superior kamers in de Avenida da Liberdade vleugel.

Bijzonderheden

een comfortabel stadshotel met een prima centrale ligging.
iStock-467824014

Vakantie Lissabon

De bruisende hoofdstad van Portugal ligt verspreid over zeven heuvels aan de monding van de Taag. Lissabon biedt vele bezienswaardigheden, musea, paleizen en een actief cultureel leven. Ontdek het alledaagse leven van de stad en maak een keus uit ons ruime aanbod hotels. Girassol Vakanties maakt uw keuze wel heel gemakkelijk!

Aan de noordoever van de monding van de Taag (Tejo), niet ver van de Atlantische Oceaan, ligt Lissabon, de indrukwekkende hoofdstad van Portugal.

Lissabon bestaat uit nog een aantal wijken; Baixa, Alfama, Bairro Alto en Estrella, gelegen op de heuvels aan weerszijden van het centrum, en aan de monding van de Taag de wijk Belém. Alfama, de Moorse wijk met de vele smalle steegjes ligt rondom het Castelo de São Jorge. Het is een pittoresk buurtje met veel steile straatjes en trappen met overal kleine winkeltjes, werkplaatsjes en taverna`s, waardoor de wijk een kasba-achtig sfeer ademt.

De benedenstad Baixa werd door de aardbeving van 1755 helemaal verwoest. In deze wijk staan de prachtigste monumentale neoclassicistische gebouwen. Hart van de wijk is het Rossioplein met de `s avonds mooi verlichtte fontein, cafés, pastelarias en het Nationaal Theater.

Het op de heuvel gelegen Bairro Alto en Estrela uit de 16e eeuw met de vele ambachtelijke werkplaatsen en diverse restaurantjes (tasca`s) is een van de mooiste wijken van de stad.

Belém (Bethlehem) ligt aan het einde van de mondig van de Taag. De wijk kwam in opkomst in de Gouden Eeuw van de ontdekkingsreizen. In de wijk zijn er vele musea, paleizen, parken, de promenade met gezellige cafés en vele visrestaurantjes.

[P] = Overnachtingen in Pousada's
[S] = Overnachtingen in Solares
[Q] = Overnachtingen in Quinta's van Nederlandse eigenaren
[H] = Overnachtingen in Hotels of Appartementen

2017 Style in Travel

Style in Travel
Algemene Nederlandse Vereniging van Reisondernemingen Stichting Garantiefonds Reisgelden Calamiteitenfonds Reizen Greenseat - CO2 Compensatie