Girassol Vakanties - Portugal Vakanties

Turim Restauradores Hotel

Turim Restauradores Hotel

Ligging

het Turim Restauradores Hotel ligt in de wat hoger gelegen wijk Bairro Alto, in het hart van het historische centrum van Lissabon. Het hotel, van oudsher bekend onder de naam Suisso Atlântico, werd overgenomen door de Turim groep en volledig gerestyled. Behouden werd de originele gevel van het mooie stijlvolle oude gebouw. De perfecte ligging, naast de Elevador da Glória en vlakbij het centrale Rossio plein en het metrostation Restauradores (ca. 200 m.) maakt het Turim Restauradores Hotel tot een ideaal startpunt voor ontdekkingstochten door Lissabon.

Faciliteiten

receptie, lift, lounge/tv kamer, bar, cafetaria, gratis Wifi in het gehele hotel. Het Taberna da Glória Restaurant heeft een uitstekende keuken en biedt u een ruime keuze uit regionale en internationale gerechten.

Interieur

de kamers hebben een eigentijdse, moderne inrichting en zijn voorzien van telefoon, satelliet-tv, badkamer met bad of douche. Vanuit de meeste kamers heeft u een mooi uitzicht op het Kasteel van São Jorge, gelegen op de top van de hoogste heuvel van Lissabon.

Bijzonderheden

een sfeervol 3-sterrenhotel, gelegen op een toplocatie.
iStock-467824014

Vakantie Lissabon

De bruisende hoofdstad van Portugal ligt verspreid over zeven heuvels aan de monding van de Taag. Lissabon biedt vele bezienswaardigheden, musea, paleizen en een actief cultureel leven. Ontdek het alledaagse leven van de stad en maak een keus uit ons ruime aanbod hotels. Girassol Vakanties maakt uw keuze wel heel gemakkelijk!

Aan de noordoever van de monding van de Taag (Tejo), niet ver van de Atlantische Oceaan, ligt Lissabon, de indrukwekkende hoofdstad van Portugal.

Lissabon bestaat uit nog een aantal wijken; Baixa, Alfama, Bairro Alto en Estrella, gelegen op de heuvels aan weerszijden van het centrum, en aan de monding van de Taag de wijk Belém. Alfama, de Moorse wijk met de vele smalle steegjes ligt rondom het Castelo de São Jorge. Het is een pittoresk buurtje met veel steile straatjes en trappen met overal kleine winkeltjes, werkplaatsjes en taverna`s, waardoor de wijk een kasba-achtig sfeer ademt.

De benedenstad Baixa werd door de aardbeving van 1755 helemaal verwoest. In deze wijk staan de prachtigste monumentale neoclassicistische gebouwen. Hart van de wijk is het Rossioplein met de `s avonds mooi verlichtte fontein, cafés, pastelarias en het Nationaal Theater.

Het op de heuvel gelegen Bairro Alto en Estrela uit de 16e eeuw met de vele ambachtelijke werkplaatsen en diverse restaurantjes (tasca`s) is een van de mooiste wijken van de stad.

Belém (Bethlehem) ligt aan het einde van de mondig van de Taag. De wijk kwam in opkomst in de Gouden Eeuw van de ontdekkingsreizen. In de wijk zijn er vele musea, paleizen, parken, de promenade met gezellige cafés en vele visrestaurantjes.

[P] = Overnachtingen in Pousada's
[S] = Overnachtingen in Solares
[Q] = Overnachtingen in Quinta's van Nederlandse eigenaren
[H] = Overnachtingen in Hotels of Appartementen

2017 Style in Travel

Style in Travel
Algemene Nederlandse Vereniging van Reisondernemingen Stichting Garantiefonds Reisgelden Calamiteitenfonds Reizen Greenseat - CO2 Compensatie