Girassol Vakanties - Portugal Vakanties

Casa da Piedade

Casa da Piedade

Ligging

Casa da Piedade is een prachtig, goed onderhouden 18e eeuws landhuis, rustig gelegen op ca. 1,5 km landinwaarts van het kustplaatsje São Vicente, aan de noordkust van Madeira. São Vicente is een rustig en charmant dorpje met autovrije straatjes. Het heeft een 17e eeuwse kapel en in het centrum staat de 18e eeuwse kerk. In de directe omgeving vindt u grotten die ontstaan zijn na vroegere vulkaanuitbarstingen. Hier moet u ook zeker rondkijken in het vulkanisch bezoekerscentrum.

Faciliteiten

receptie, lounge met open haard, kleine bar, ontbijtkamer, mooie tuin met een prachtig uitzicht op de bergen, zwembad met ligstoelen en parasols, u kunt gebruikmaken van de keuken in het huis en de barbecue buiten in de tuin als u zelf eens een lichte maaltijd wilt bereiden, gratis parking, gratis Wifi in het gehele huis.

Interieur

de 7 ruime kamers zijn in fleurige, frisse tinten ingericht en hebben telefoon, kabel tv, Wifi, minibar, een complete badkamer met bad/douche en een fijn balkon met zitje.

Bijzonderheden

Casa da Piedade heeft geen restaurant maar het vriendelijke personeel zal u graag de weg wijzen naar goede restaurantjes in de omgeving.
Madeira

Vakanties Madeira en Porto Santo

Het bloemen eiland Madeira

Dit subtropische paradijs is gelegen midden in de Atlantische Oceaan op ca. 1000 km van Lissabon. Een weelderige tropische bloemenpracht, dichtbegroeide exotische vegetatie in combinatie met een heerlijke temperatuur maakt uw vakantie tot een onvergetelijk succes. Girassol Vakanties maakt uw keuze wel heel gemakkelijk!

De archipel bestaat uit het hoofdeiland Madeira, het eiland Porto Santo (ongeveer 40 km naar het noordoosten) en twee groepen onbewoonde eilanden, de Desertas en de Selvagens. De onvergelijkbare vergezichten, de rijkdom aan historisch cultuurgoed en de bijzonder gastvrije en vriendelijke bevolking zorgen voor een zeer aangename vakantie.

Madeira is slechts 19 km breed en 56 km lang en heeft een dichtbegroeide exotische vegetatie door een mild, subtropisch klimaat. Hier treft men de weelderige bloemenpracht van camelia`s, fuchsia`s, orchideeën en magnolia`s. Dankzij een ingenieus irrigatiesysteem van gegraven kanalen (levadas) en terrasvormige plantages is landbouw mogelijk.

Het eiland is een geliefd vakantieoord voor avontuurlijk ingestelde wandelaars, golfers, planten- en bloemenliefhebbers. De ontdekkers van Madeira namen wijnstokken mee. De madeirawijn is van een goede kwaliteit, vooral in Engeland beroemd als "Malmsey".

Madeira is een vulkanisch eiland met grillige bergkammen en hoge pieken zoals de Pico Ruivo. De kust bestaat uit rotsen en kliffen, onderbroken door kleine inhammen waar vissersdorpjes liggen. Funchal, de trotse hoofdstad, heeft een oude stadskern met vele prachtige monumenten en indrukwekkende regeringsgebouwen, fraaie winkelstraten, een mooie baai en haven met de boulevard Avenida do Mar met daaromheen vele eethuisjes en terrassen. Vooral de botanische tuinen en parken rondom de stad trekken veel bezoekers (Quinta das Cruces en Quinta do Palheiro).

Porto Santo onderscheidt zich van het bloemeneiland Madeira door het 9 km lange zandstrand. Het eilandje, 37 km ten noordoosten van Madeira, slechts 16 km lang en 5 km breed, is wat vlakker en heeft een licht glooiende landschap met als hoogste punt de 507 m hoge Pico de Facho. Daarbij komen er duidelijk minder toeristen, dus een ideaal eiland voor wie van rust houdt.

[P] = Overnachtingen in Pousada's
[S] = Overnachtingen in Solares
[Q] = Overnachtingen in Quinta's van Nederlandse eigenaren
[H] = Overnachtingen in Hotels of Appartementen

2017 Style in Travel

Style in Travel
Algemene Nederlandse Vereniging van Reisondernemingen Stichting Garantiefonds Reisgelden Calamiteitenfonds Reizen Greenseat - CO2 Compensatie