Girassol Vakanties - Portugal Vakanties

Casas Valleparaizo

Casas Valleparaizo

Ligging

het landgoed (50 ha.) met fruitbomen en wilde bloemen ligt op een hoogte van 700 meter en op iets meer dan 1 km van Camacha. Dit pittoreske, kleine dorpje in het oostelijke gedeelte van het eiland is tevens het centrum van de beroemde rietvlechters van Madeira. Hier worden allerlei soorten rieten meubels, manden, hoeden en andere prachtige decoraties vervaardigd. Casas Valleparaizo ligt zeer landelijk en behoort dan ook tot het type Turismo Rural, iets wat meteen tot uiting komt door de aanwezigheid van parkieten en rondscharrelde eenden, pauwen, ganzen en kippen.

Faciliteiten

receptie, tuinen, tafeltennis, gratis parking. Luxe faciliteiten ontbreken hier, waardoor deze accommodatie perfect is voor wie van rust en stilte houdt en voor wandelaars. Zeker omdat de Levada da Serra wandelroute het landgoed doorkruist.

Interieur

de 9 in traditionele stijl gebouwde Casas, die vroeger onderdak boden aan de landarbeiders of dienden als opslagplaats, zijn vrijstaand, hebben een gezellige inrichting en beschikken over 1 of 2 slaapkamers, zit/eetkamer, open haard, huurkluisje, kitchenette met elektrisch fornuis met 2 kookplaten, magnetron, koelkast, koffiezetapparaat, waterkoker en broodrooster, een volledige badkamer met föhn en een terras met zitje.

Bijzonderheden

als u er voor kiest om ontbijt bij te boeken: dan ontvangt u een 1 per week, thee, koffie, melk, water, jam, suiker, boter, ham, en kaas en worden de verse broodjes dagelijks bij u bezorgd.
Huurauto noodzakelijk.
Madeira

Vakanties Madeira en Porto Santo

Het bloemen eiland Madeira

Dit subtropische paradijs is gelegen midden in de Atlantische Oceaan op ca. 1000 km van Lissabon. Een weelderige tropische bloemenpracht, dichtbegroeide exotische vegetatie in combinatie met een heerlijke temperatuur maakt uw vakantie tot een onvergetelijk succes. Girassol Vakanties maakt uw keuze wel heel gemakkelijk!

De archipel bestaat uit het hoofdeiland Madeira, het eiland Porto Santo (ongeveer 40 km naar het noordoosten) en twee groepen onbewoonde eilanden, de Desertas en de Selvagens. De onvergelijkbare vergezichten, de rijkdom aan historisch cultuurgoed en de bijzonder gastvrije en vriendelijke bevolking zorgen voor een zeer aangename vakantie.

Madeira is slechts 19 km breed en 56 km lang en heeft een dichtbegroeide exotische vegetatie door een mild, subtropisch klimaat. Hier treft men de weelderige bloemenpracht van camelia`s, fuchsia`s, orchideeën en magnolia`s. Dankzij een ingenieus irrigatiesysteem van gegraven kanalen (levadas) en terrasvormige plantages is landbouw mogelijk.

Het eiland is een geliefd vakantieoord voor avontuurlijk ingestelde wandelaars, golfers, planten- en bloemenliefhebbers. De ontdekkers van Madeira namen wijnstokken mee. De madeirawijn is van een goede kwaliteit, vooral in Engeland beroemd als "Malmsey".

Madeira is een vulkanisch eiland met grillige bergkammen en hoge pieken zoals de Pico Ruivo. De kust bestaat uit rotsen en kliffen, onderbroken door kleine inhammen waar vissersdorpjes liggen. Funchal, de trotse hoofdstad, heeft een oude stadskern met vele prachtige monumenten en indrukwekkende regeringsgebouwen, fraaie winkelstraten, een mooie baai en haven met de boulevard Avenida do Mar met daaromheen vele eethuisjes en terrassen. Vooral de botanische tuinen en parken rondom de stad trekken veel bezoekers (Quinta das Cruces en Quinta do Palheiro).

Porto Santo onderscheidt zich van het bloemeneiland Madeira door het 9 km lange zandstrand. Het eilandje, 37 km ten noordoosten van Madeira, slechts 16 km lang en 5 km breed, is wat vlakker en heeft een licht glooiende landschap met als hoogste punt de 507 m hoge Pico de Facho. Daarbij komen er duidelijk minder toeristen, dus een ideaal eiland voor wie van rust houdt.

[P] = Overnachtingen in Pousada's
[S] = Overnachtingen in Solares
[Q] = Overnachtingen in Quinta's van Nederlandse eigenaren
[H] = Overnachtingen in Hotels of Appartementen

2017 Style in Travel

Style in Travel
Algemene Nederlandse Vereniging van Reisondernemingen Stichting Garantiefonds Reisgelden Calamiteitenfonds Reizen Greenseat - CO2 Compensatie