Girassol Vakanties - Portugal Vakanties

Experience 6 dagen | Kook & Wijn workshops in Bonjardim

Albergue do Bonjardim met kookworkshop, welkomstdiner & 3 wijnproeverijen, incl. vluchten & autohuur

Kies voor een 6 of 8-daagse reis met vele gratis extra's

Geniet van een bijzondere reis in Portugal met verblijf in 'Albergue do Bonjardim'. Dit Portugese landhuis is landelijk gelegen in het midden van Portugal. De regio leent zich uitstekend voor wandelingen in de schitterende natuur met bossen, valleien, stuwmeren en rivierstrandjes. Een bezoek aan Tomar, Fatima en de sfeervolle universiteitsstad Coimbra is aan te bevelen.

Huub en Wil Lenders wonen al ca. 30 jaar in Portugal en vertellen u graag over de Portugese cultuur en hun Bonjardim wijnen! Biologische wijnen met veel liefde en passie geproduceerd op hun landgoed van 12 hectare groot. De Bonjardim wijnen vallen regelmatig in de prijzen (nationaal en internationaal), maar het meest trots zijn Huub en Wil op de titel 'nationale wijnproducent van het jaar'. Tevens werden er Bonjardim wijnen geschonken gedurende het Nederlandse staatsbezoek aan Portugal in 2017.

Naast wijn, is de lokale Portugese keuken een tweede liefde van het stel. Geniet gedurende deze reis van een uitgebreide kookworkhop waarbij u de traditionele keuken leert kennen met 4 verschillende gerechten.

6-dagen inclusief:

- Retourvlucht Lissabon vanaf de gekozen luchthaven
- Luchthavenbelasting, veiligheid- en brandstofheffingen
- 5 overnachtingen Nesperal, Albergue do Bonjardim o.b.v. logies/ontbijt
- 5 etmalen huurauto categorie A (ophalen luchthaven Lissabon)
- 1x Welkomstdrankje
- 1x Welkomstdiner
- 1x Kookworkshop (4-gangen diner met regionale producten)

8-dagen inclusief:

- Retourvlucht Lissabon vanaf de gekozen luchthaven
- Luchthavenbelasting, veiligheid- en brandstofheffingen
- 7 overnachtingen Nesperal, Albergue do Bonjardim o.b.v. logies/ontbijt
- 7 etmalen huurauto categorie A (ophalen luchthaven Lissabon)
- 1x Welkomstdrankje
- 1x Welkomstdiner
- 1x Kookworkshop (4-gangen diner met regionale producten)
- 1x Excursie in de wijngaard en bezoek aan de wijnkelder
- 1x Wijnproeverij: Technisch proeven met Bonjardim wijnen
- 1x Wijnproeverij: Wijnstreken en Portwijn

In onderling overleg worden de tijdstippen van de activiteiten bepaald.

Exclusief EUR 35,- reserveringskosten en EUR 2,50 calamiteitenfonds per boeking. Eventuele toeristenbelasting moet direct bij de accommodatie(s) betaald worden.

Albergue do Bonjardim - Wijn en Spijs reis

Ligging

wijnlandgoed met landhuis uit de 18e eeuw, eigendom van Huub en Wil Lenders, ligt in Nesperal, ten Oosten van Tomar.

Faciliteiten

verwarmd zwembad, sauna, Turks bad, het ontbijt is een keuze uit de regio en eigen keuken. Op aanvraag kunt u er lunchen of dineren. Deze maaltijden worden door Sonia, met liefde voor tradities, bereidt. Vraag haar naar 'Arroz de Marisco' of 'Batatas no forno'. Een rondleiding door de wijnkelder geeft een verhaal aan de wijn. Een wandeling door het dorp (200 m) langs sinaasappel- en olijfbomen brengt u naar de rivier in het duivelsdal die 14 km verderop uitmondt in het stuwmeer.

Interieur

de zeven kamers zijn authentiek ingericht en voorzien van complete badkamers en ademen nog steeds de sfeer van de vroegere freule.

Bijzonderheden

Niet alle accommodaties die opgenomen zijn in het reisthema Quinta's van Nederlandse eigenaren zijn Quinta's. Het kan ook gaan om een unieke accommodatie van een Nederlandstalige eigenaar. Altijd landelijk gelegen en bijzonder!
batalha-1

Midden Portugal

Dit gebied noemt men in Portugal ook wel Beiras. De Beiras bestaan uit Beira Alta, Beira Litoral en Beira Baixa. Beiras is een van de minst ontgonnen toeristische gebieden van Portugal. Hier vindt u nog prachtige afgelegen zandstranden, kleine baaien en een licht glooiend tot bergachtig achterland met pittoreske dorpjes en historische steden.

Van Aveiro met haar kris kras door elkaar lopende kanalen, tot de levendige universiteitsstad Coimbra (de oudste leerstoel van Portugal). En niet te vergeten het ommuurde Obidos met haar imposante kasteel, nu een schitterende pousada.

Vele kastelen en versterkte steden vormen een keten langs de grens met Spanje. Het zijn geen toeristenoorden, maar het gebied heeft een interessante geschiedenis die teruggaat tot in de Romeinse tijd. Van die beschaving resten nog vele opgravingen (Conimbriga).

De schitterende historische universiteitsstad Coimbra (de oudste leerstoel van Portugal), ooit de residentie van Portugals eerste koning D.Afonso Henriques en zijn hofhouding, ligt in het zuidelijke deel van de Beira Litoral en is zeker een bezoek waard.

De Costa Prata (zilverkust) strekt zich uit van Espinho in het noorden tot Ericeira in het zuiden.
Aan de kust ligt de stad Aveiro met kriskras lopende kanalen en gelegen aan de lagunes van de Ria de Aveiro. Aveiro was ooit een grote zeehaven en de stad verkreeg haar welvaart dankzij de zoutwinning en de kabeljauwvisserij voor de kust van New Foundland (Amerika).

Praia de Mira, een klein vissersdorp dat zich snel ontwikkelde tot vakantieoord, is geliefd vanwege de brede zandstranden, de mooie vakantiehuisjes en de vele winkels, bars en restaurants.

Een nog drukkere badplaats is Figueira da Foz, een levendig en kosmopolitisch vakantieoord met een grote jachthaven, brede stranden en een onstuimige branding.

Viseu, hoofdstad van Beira Alta, is een levendige regionale stad, die sinds de Romeinen een belangrijk centrum werd. De stad ligt midden in de Dão wijnstreek. De beroemdste inwoner van Viseu is Portugals grootste kunstenaar Grão Vasco (ca.1475-ca.1542).

Dit alles maakt dit gebied tot de meest interressante en charmante provincies van het land! Een overgetelijke vakantie!

[P] = Overnachtingen in Pousada's
[S] = Overnachtingen in Solares
[Q] = Overnachtingen in Quinta's van Nederlandse eigenaren
[H] = Overnachtingen in Hotels of Appartementen

2017 Style in Travel

Style in Travel
Algemene Nederlandse Vereniging van Reisondernemingen Stichting Garantiefonds Reisgelden Calamiteitenfonds Reizen Greenseat - CO2 Compensatie