Girassol Vakanties - Portugal Vakanties

Quinta da Moenda

Quinta da Moenda, aan de voet van het natuurpark Serra da Estrela, op ongeveer 3 uur rijden van Porto. U wordt verwelkomd door het Nederlandse echtpaar Josephine en Hans de Herder, eigenaren
van het indrukwekkend gelegen: landgoed van het molenbedrijf, een verzameling watermolens uit 1779 aan de heldere rivier de Alvôco. De 2 kamerappartementen in de voormalige distilleerderij liggen rondom de patio met zonneweide en en het grote lichtgezouten zwembad. Natuurlijk maakt u hier gebruik van de compleet ingerichte buitenkeuken. Uw appartement, met c.v. en open haard is van alle gemakken voorzien. Complete keuken, zithoek met tv., aparte slaapkamer en badkamer met bad. U maakt uitstapjes naar Coimbra, Viseu of de Serra da Estrela. Quinta da Moenda is een heerlijke plaats om tot rust te komen. Hoewel het biedt u wel gratis Wi-Fi! Aan u de keus !

Deze reis is inclusief: de vliegreis per TAP Portugal en 4 of 7 nachten verblijf in het door u gekozen kamertype.
Een huurauto is noodzakelijk maar niet inbegrepen; dit om u de vrijheid te geven zelf de gewenste categorie auto te kiezen in overeenstemming met het aantal medereizigers. Tijdens het boekingproces selecteert u onder opties de gewenste auto.

Kijk bij aanvullende informatie: Feestelijke overhandiging "Green Key" aan Quinta da Moenda.

Quinta da Moenda

Ligging

Zeer pittoresk aan de rivier de Alvôco en aan de voet van de Serra da Estrela bergen, nabij Oliviera da Hospital. Dit landgoed van een molenbedrijf, een aantal jaren geleden gekocht door de uiterst vriendelijke Nederlandse eigenaren Josephine en Hans de Herder, bestaat uit een aantal watermolens uit 1779.

Faciliteiten

buitenkeuken, patio, zonneweide, een mooi groot zwembad en gratis Wi-Fi.

Interieur

De 2-kamerappartementen zijn gelegen in de voormalige distilleerderij rondom de patio. Naast de patio ligt de zonneweide en het mooie zwembad. Uw appartement, met cv en open haard is van alle gemakken voorzien. Complete keuken, zithoek met tv, aparte slaapkamer en badkamer met bad.

Bijzonderheden

Quinta da Moenda heeft een tweetal extra services: Een heerlijk ontbijt bij uw appartement afgeleverd. En voor gasten, die te laat bij Quinta da Moenda arriveren om nog boodschappen te doen, zij kunnen een welkomstpakket bestellen. Dit pakket bestaat uit koffie, thee, broodjes, boter, een Serra da Estrela-kaasje, jam, suiker, vruchtensap, melk, eieren, een half flesje rode en een half flesje witte regionale wijn, zoutjes.
U dient dit tijdig (uiterlijk 24 uur voor aankomst) door te geven en de betaling voor zowel het ontbijt als het welkomstpakket voldoet u ter plaatse.

Niet alle accommodaties die opgenomen zijn in het reisthema 'Quinta's van Nederlandse eigenaren' zijn Quinta's. Het kan ook gaan om een unieke accommodatie van een Nederlandstalige eigenaar. Altijd landelijk gelegen en bijzonder!
Logeren op een landgoed, herenboerderij of een landhuis.
Het Portugese woord Quinta is wat moeilijk te vertalen. Deze authentieke, kleinschalige accommodaties liggen verspreid door heel Portugal in een prachtige landelijke omgeving en toch op korte afstand van historische steden en stadjes. Het kan gaan om een landhuis, een herenboerderij of een landgoed, vaak ook een wijnlandgoed. Het woord Quinta wordt gevolgd door een naam -vaak is dit de familienaam van de eigenaar. Het is geen echte classificatie maar heeft toch zeker een kwaliteitsbetekenis.Niet alle accommodaties die opgenomen zijn in dit reisthema zijn Quinta's. Het kan ook gaan om een unieke accommodatie van een Nederlandstalige eigenaar. Altijd landelijk gelegen en bijzonder!

Green Key Portugal voor het eerst in Nederlandse handen

Alvôco das Várzeas, 27 april 2012

Dinsdag 24 april werd voor het eerst in Portugal de Green Key uitgereikt aan een Bed and Breakfast met Nederlandse eigenaren: de Quinta da Moenda in Alvôco das Várzeas.
De feestelijke overhandiging van het schild en diploma vond plaats in het bijzijn van Dr. Nuno Madeira, directeur-generaal van toerisme.

De Quinta da Moenda (het Landgoed van het Molenbedrijf) ligt in centraal - Portugal aan de voet van nationaal park Serra da Estrela en is een intieme vakantieaccommodatie met vijf appartementen direct aan de Alvôco rivier. Het landgoed heeft de keuring doorstaan en voldoende aanpassingen verricht om bij te dragen aan een beter milieu.

De Green Key is het internationale keurmerk voor bedrijven in de toerisme- en recreatiebranche, die serieus en controleerbaar bezig zijn met duurzaamheid, Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO), met zorg voor milieu op het bedrijf en de natuur in hun omgeving. Green Key staat garant voor de vrijwillige inzet van de ondernemer om meer aan het milieu te doen dan de wet- en regelgeving van hem verlangt.

Eigenaar van Quinta da Moenda, Hans de Herder: "Josephine ik hebben sinds 2005, toen we de Quinta overnamen, gewerkt aan onderdelen van het Green Key certificaat, waarvan onze gasten en het milieu nu profiteren. Conservering van het milieu in combinatie met kostenbesparing is natuurlijk een gouden formule! Het elektriciteitsverbruik is enorm teruggebracht door de plaatsing van schakelklokken en LED verlichting, we koken met inductie en onze warmwatervoorziening is op zonne-energie. Met zoveel zonuren zou het van de gekke zijn om op fossiele brandstoffen te blijven stoken. Het watermanagement gebeurt deels door spaarkranen maar vooral door gebruik te maken van het glasheldere water dat in de beekjes (levada's) over ons land loopt om de molens aan te drijven. Het zwembad is gevuld met rivierwater en is licht zout. Goed voor het milieu, goed voor de gasten, geen klachten van branderige ogen en schrale huid, mooi toch? Handdoeken en beddengoed worden via een roulatieschema vervangen waardoor er minder gewassen hoeft te worden. Een uitgebreide wandelmap ligt klaar om de gasten te bewegen hun auto te laten staan."
De Herder onderstreept dat in samenspraak met de gemeente en de dorpsraad verkeersmaatregelen zijn doorgevoerd: verharding van de toegangsweg, een parkeerterrein en stoepen die de veiligheid rondom de Quinta verhogen. De verzorgde aanblik straalt uit op de hele omgeving.

"We zijn apetrots om als eerste Nederlanders met een B&B in Portugal het Green Key Certificaat in ontvangst te mogen nemen" aldus Hans de Herder.

batalha-1

Midden Portugal

Dit gebied noemt men in Portugal ook wel Beiras. De Beiras bestaan uit Beira Alta, Beira Litoral en Beira Baixa. Beiras is een van de minst ontgonnen toeristische gebieden van Portugal. Hier vindt u nog prachtige afgelegen zandstranden, kleine baaien en een licht glooiend tot bergachtig achterland met pittoreske dorpjes en historische steden.

Van Aveiro met haar kris kras door elkaar lopende kanalen, tot de levendige universiteitsstad Coimbra (de oudste leerstoel van Portugal). En niet te vergeten het ommuurde Obidos met haar imposante kasteel, nu een schitterende pousada.

Vele kastelen en versterkte steden vormen een keten langs de grens met Spanje. Het zijn geen toeristenoorden, maar het gebied heeft een interessante geschiedenis die teruggaat tot in de Romeinse tijd. Van die beschaving resten nog vele opgravingen (Conimbriga).

De schitterende historische universiteitsstad Coimbra (de oudste leerstoel van Portugal), ooit de residentie van Portugals eerste koning D.Afonso Henriques en zijn hofhouding, ligt in het zuidelijke deel van de Beira Litoral en is zeker een bezoek waard.

De Costa Prata (zilverkust) strekt zich uit van Espinho in het noorden tot Ericeira in het zuiden.
Aan de kust ligt de stad Aveiro met kriskras lopende kanalen en gelegen aan de lagunes van de Ria de Aveiro. Aveiro was ooit een grote zeehaven en de stad verkreeg haar welvaart dankzij de zoutwinning en de kabeljauwvisserij voor de kust van New Foundland (Amerika).

Praia de Mira, een klein vissersdorp dat zich snel ontwikkelde tot vakantieoord, is geliefd vanwege de brede zandstranden, de mooie vakantiehuisjes en de vele winkels, bars en restaurants.

Een nog drukkere badplaats is Figueira da Foz, een levendig en kosmopolitisch vakantieoord met een grote jachthaven, brede stranden en een onstuimige branding.

Viseu, hoofdstad van Beira Alta, is een levendige regionale stad, die sinds de Romeinen een belangrijk centrum werd. De stad ligt midden in de Dão wijnstreek. De beroemdste inwoner van Viseu is Portugals grootste kunstenaar Grão Vasco (ca.1475-ca.1542).

Dit alles maakt dit gebied tot de meest interressante en charmante provincies van het land! Een overgetelijke vakantie!

[P] = Overnachtingen in Pousada's
[S] = Overnachtingen in Solares
[Q] = Overnachtingen in Quinta's van Nederlandse eigenaren
[H] = Overnachtingen in Hotels of Appartementen

2017 Style in Travel

Style in Travel
Algemene Nederlandse Vereniging van Reisondernemingen Stichting Garantiefonds Reisgelden Calamiteitenfonds Reizen Greenseat - CO2 Compensatie