Girassol Vakanties - Portugal Vakanties

Quinta fly-drive Centro & Alentejo

8-daagse fly-drive Portugal met verblijf in Quinta's van Nederlandse eigenaren
Girassol Vakanties heeft na een speciale afspraak met een drietal Nederlandse eigenaren van Quintas een tweetal fly-drive arrangementen samengesteld voor een hele speciale reissom.

Deze aanbieding is een ontdekkingsreis, door Centro en de Alentejo, de grootste provincie van Portugal met 555.000 ha. aan beschermt natuurgebied, een authentieke traditionele architectuur en dromerige dorpjes en stadjes. De route voert in een rustig tempo langs unieke Quinta's, door verrassende en totaal verschillende landschappen en prachtige natuurgebieden. Daarbij is de rondreis een perfecte combinatie van een verblijf in Monte da Serralheira, een typische Alentejaanse boerderij, even ten zuiden van het ommuurde museumstadje Évora, het prachtig gerenoveerde landhuis Quinta da Tapada in de omgeving van Viseu en de indrukwekkende Albergue de Bonjardim gelegen nabij Tomar . De tweede aanbieding is een combinatie tussen Quinta de Tapada en Albergue de Bonjardim.

Tijdens deze NL combinatie rondreizen wacht u bij aankomst in elke Quinta een hartelijke ontvangst door de gastvrije Nederlandse eigenaren, die alles weten over de activiteiten, wandelingen en interessante en/of leuke excursies in de omgeving.

Monte da Serralheira ligt 3 km ten zuiden van Évora, een uniek ommuurd museumstadje, dat al in 1986 door Unesco op de Werelderfgoedlijst werd geplaatst. De Quinta ligt op ongeveer 2,5 uur rijden van Lissabon. De Quinta is een typische Alentejaanse boerderij met witgekalkte muren, blauwe banden aan de onderzijde, rode dakpannen en brede schoorstenen. Het is eigendom van een Nederlandse familie en de hoofdproducten zijn tarwe, maïs en wijn. De voormalige arbeiderswoningen zijn omgebouwd tot leuke appartementen. Op het terrein vindt u een mooie tuin en een fijn zwembad met een schitterend wijds uitzicht over de omgeving. U kunt er ook paardrijden of fietsen huren. De eigenaresse Lucia is een gediplomeerde Portugese gids, die u graag informatie geeft over de vele mogelijkheden tot het maken van dagtochten.

Quinta das Cegonhas ligt ongeveer 6 km ten noordoosten van Gouveia in de Serra da Estrela, de hoogste bergketen van Portugal. De Quinta is gebouwd in 1682 en droeg in vroegere tijden de naam: huis van de Adellijken. Vanuit het landgoed, dat ca. 10 ha omvat, zijn er veel wandelmogelijkheden. De gastvrije Nederlandse eigenaren Rieke en Gerard wonen al jaren in Portugal en kennen de omgeving als geen ander. Ze geven u derhalve graag advies over wandelingen en excursiemogelijkheden. In de quinta vindt u een gezellige bar, lounge, receptie en een ontbijt restaurant. U heeft de beschikking over een groot zwembad, geopend van juni tot half september. In het voor- en najaar wordt eer enige dagen per week een dagmenu aangeboden. In de zomer is dat dagelijks. Een Toeristisch project met een 'ziel'.

Albergue do Bonjardim, een wijngoed met landhuis uit de 18e eeuw, laat u het pure platteland proeven en ruiken. Huub en Wil Lenders hebben cultuur, natuur en luxe voor u verweven tot een bijzondere ervaring. De zeven kamers ademen nog steeds de sfeer van de vroegere freule en het ontbijt is een keuze uit de regio en eigen keuken. Op aanvraag kunt u er lunchen of dineren. Deze maaltijden worden door Sonia, met liefde voor tradities, bereidt. Vraag haar naar Arroz de Marisco (Paëlla) of Batatas no forno (aardappels uit de oven). Een rondleiding door de wijnkelder geeft een verhaal aan de wijn. Een wandeling door het dorp (200 m) langs sinaasappel- en olijfbomen brengt u naar de rivier in het duivelsdal die 14 km verderop uitmondt in het stuwmeer. Met de auto een dagje naar de Tempeliers van Tomar, de universiteit van Coimbra, Fatima of Nazaré? Of een dagje thuis blijven en actief zijn op het survivalparcours in het bos. De sauna, turksbad en verwarmd zwembad gunnen u de rust om de indrukken van dit authentieke binnenland te verwerken.

Bijzonderheden: als de familie Lenders in Nederland verblijft worden hun taken waargenomen door Sonia en Claudia (Engels sprekend).

Route:
1e dag: Luchthaven Lissabon - Evora, Monte da Serralheira
2e dag: Evora, Monte da Serralheira
3e dag: Evora, Monte da Serralheira - Gouveia, Quinta das Cegonhas
4e dag: Gouveia, Quinta das Cegonhas
5e dag: Gouveia, Quinta das Cegonhas
6e dag: Gouveia, Quinta das Cegonhas - Nesperal, Albergue do Bonjardim
7e dag: Nesperal, Albergue do Bonjardim
8e dag: Nesperal, Albergue do Bonjardim - luchthaven Lissabon

Inclusief:
Retourvlucht, autohuur cat. A (t/m 3 personen) of een categorie F (bij 4 personen) en 7 nachten verblijf op basis van logies/ontbijt. Vertrek in juni, juli en oktober. Overige periodes gelden reguliere prijzen. Geeft u de voorkeur aan een grotere auto dan kunt u deze onder opties (stap 3) wijzigen in een andere auto categorie.

Monte da Serralheira

Ligging

3 km ten zuiden van Évora, een uniek ommuurd museumstadje op een lage heuvel, dat al in 1986 door unesco op de Werelderfgoedlijst werd geplaatst. Monte da Serralheira is een typische Alentejaanse boerderij met witgekalkte muren, blauwe banden aan de onderzijde, rode dakpannen en brede schoorstenen. Het is eigendom van een Nederlandse familie en de hoofdproducten van de boerderij zijn tarwe, maïs en wijn.

Faciliteiten

tuin, zwembad met ligstoelen, paardrijden (niet gratis), fietsenhuur (niet gratis).

Interieur

voormalige arbeiderswoningen, die zijn omgebouwd tot leuke appartementen. Ze zijn gelijkvloers, liggen naast elkaar en hebben elk een eigen terras. Ze zijn eenvoudig maar gezellig ingericht met gebruik van authentieke decoraties uit deze streek en hebben een zitkamer met tv. En kitchenette, één of twee slaapkamers en een badkamer met douche.

Bijzonderheden

Nederlandse eigenaar. De eigenaresse Lucia is een gediplomeerde Portugese gids, die u graag informatie geeft over de vele mogelijkheden voor het maken van dagtochten in de omgeving.

Albergue do Bonjardim

Ligging

dit wijngoed met landhuis uit de 18e eeuw, eigendom van Huub en Wil Lenders, ligt in Nesperal, ten Oosten van Tomar.

Faciliteiten

verwarmd zwembad, sauna, Turks bad, het ontbijt is een keuze uit de regio en eigen keuken. Op aanvraag kunt u er lunchen of dineren. Deze maaltijden worden door Sonia, met liefde voor tradities, bereidt. Vraag haar naar 'Arroz de Marisco' of 'Batatas no forno'. Een rondleiding door de wijnkelder geeft een verhaal aan de wijn. Een wandeling door het dorp (200 m) langs sinaasappel- en olijfbomen brengt u naar de rivier in het duivelsdal die 14 km verderop uitmondt in het stuwmeer.

Interieur

de zeven kamers zijn authentiek ingericht en voorzien van complete badkamers en ademen nog steeds de sfeer van de vroegere freule.

Bijzonderheden

Tijdens de zomermaanden kunt u tijdens uw verblijf op de Quinta een tweetal cursussen volgen. De wijncursus waarbij u gedurende 1 uur per dag, 5 dagen in totaal, wordt onderwezen over wijn, wordt door Huub of Wil Lenders gegeven. Daarnaast wordt er ook een schildercursus aangeboden onder begeleiding van een Nederlandse kunstenares. De minimum deelname is 2 personen. U dient dit ter plekke af te spreken en af te rekenen.

Quinta das Cegonhas

Ligging

6 km ten oosten van Gouveia in de Serra da Estrela, de hoogste bergketen van Portugal. De Quinta is gebouwd in 1682 en droeg in vroegere tijden de naam: Huis van de Adellijken. Vanuit het landgoed dat ca. 10 ha. Omvat, zijn er veel wandelmogelijkheden. De gastvrije Nederlandse eigenaren Rieke en Gerard wonen al jaren in Portugal en kennen de omgeving als geen ander. Ze geven u graag advies over wandelingen en excursiemogelijkheden.

Faciliteiten

receptie, gezellige bar, lounge, ontbijtrestaurant, restaurant. groot zwembad (juni- half sept), een gezellig terras waar het in de avonduren goed vertoeven is.

Interieur

vier ruime en comfortabele kamers, voorzien van badkamer, tv en koelkastje, waterkoker met koffie en thee . Er zijn ook een tweetal 2-kamerappartementen (max. 4 personen)

Bijzonderheden

Nederlandse eigenaar. Excursie aanbod naar een wijnboerderij en vogelproject. Er worden wandelingen onder begeleiding van een gids aangeboden. Verschillende historische, middeleeuwse dorpjes in de omgeving.

Nieuw: aanbod van yoga en hot stone massage. Sauna operationeel vermoedelijk eind 2018.

Niet alle accommodaties die opgenomen zijn in het reisthema 'Quinta's van Nederlandse eigenaren' zijn Quinta's. Het kan ook gaan om een unieke accommodatie van een Nederlandstalige eigenaar. Altijd landelijk gelegen en bijzonder!
Logeren op een landgoed, herenboerderij of een landhuis.
Het Portugese woord Quinta is wat moeilijk te vertalen. Deze authentieke, kleinschalige accommodaties liggen verspreid door heel Portugal in een prachtige landelijke omgeving en toch op korte afstand van historische steden en stadjes. Het kan gaan om een landhuis, een herenboerderij of een landgoed, vaak ook een wijnlandgoed. Het woord Quinta wordt gevolgd door een naam -vaak is dit de familienaam van de eigenaar. Het is geen echte classificatie maar heeft toch zeker een kwaliteitsbetekenis.

Niet alle accommodaties die opgenomen zijn in dit reisthema zijn Quinta's. Het kan ook gaan om een unieke accommodatie van een Nederlandstalige eigenaar. Altijd landelijk gelegen en bijzonder!
Monte-da-Serralheira,Quinta-das-Cegonhas,Albergue-do-Bonjardim
batalha-1

Midden Portugal

Dit gebied noemt men in Portugal ook wel Beiras. De Beiras bestaan uit Beira Alta, Beira Litoral en Beira Baixa. Beiras is een van de minst ontgonnen toeristische gebieden van Portugal. Hier vindt u nog prachtige afgelegen zandstranden, kleine baaien en een licht glooiend tot bergachtig achterland met pittoreske dorpjes en historische steden.

Van Aveiro met haar kris kras door elkaar lopende kanalen, tot de levendige universiteitsstad Coimbra (de oudste leerstoel van Portugal). En niet te vergeten het ommuurde Obidos met haar imposante kasteel, nu een schitterende pousada.

Vele kastelen en versterkte steden vormen een keten langs de grens met Spanje. Het zijn geen toeristenoorden, maar het gebied heeft een interessante geschiedenis die teruggaat tot in de Romeinse tijd. Van die beschaving resten nog vele opgravingen (Conimbriga).

De schitterende historische universiteitsstad Coimbra (de oudste leerstoel van Portugal), ooit de residentie van Portugals eerste koning D.Afonso Henriques en zijn hofhouding, ligt in het zuidelijke deel van de Beira Litoral en is zeker een bezoek waard.

De Costa Prata (zilverkust) strekt zich uit van Espinho in het noorden tot Ericeira in het zuiden.
Aan de kust ligt de stad Aveiro met kriskras lopende kanalen en gelegen aan de lagunes van de Ria de Aveiro. Aveiro was ooit een grote zeehaven en de stad verkreeg haar welvaart dankzij de zoutwinning en de kabeljauwvisserij voor de kust van New Foundland (Amerika).

Praia de Mira, een klein vissersdorp dat zich snel ontwikkelde tot vakantieoord, is geliefd vanwege de brede zandstranden, de mooie vakantiehuisjes en de vele winkels, bars en restaurants.

Een nog drukkere badplaats is Figueira da Foz, een levendig en kosmopolitisch vakantieoord met een grote jachthaven, brede stranden en een onstuimige branding.

Viseu, hoofdstad van Beira Alta, is een levendige regionale stad, die sinds de Romeinen een belangrijk centrum werd. De stad ligt midden in de Dão wijnstreek. De beroemdste inwoner van Viseu is Portugals grootste kunstenaar Grão Vasco (ca.1475-ca.1542).

Dit alles maakt dit gebied tot de meest interressante en charmante provincies van het land! Een overgetelijke vakantie!

[P] = Overnachtingen in Pousada's
[S] = Overnachtingen in Solares
[Q] = Overnachtingen in Quinta's van Nederlandse eigenaren
[H] = Overnachtingen in Hotels of Appartementen

2017 Style in Travel

Style in Travel
Algemene Nederlandse Vereniging van Reisondernemingen Stichting Garantiefonds Reisgelden Calamiteitenfonds Reizen Greenseat - CO2 Compensatie