Girassol Vakanties - Portugal Vakanties

Tuinen route

Tuinen route: tijdens deze rondreis verblijft u in drie landhuizen met de mooiste tuinen van Noord Portugal. Uw reis begint bij Viana do Castelo, beroemd om haar vele lokale feesten. Vanaf de terrasjes op het grote plein geniet u van het uitzicht op de façades van vele prachtige herenhuizen. De kronkelige straatjes in het centrum zijn gemakkelijk te belopen. Het meest bijzondere uitzicht over de stad, de Lima rivier en de zee heeft U vanaf het terras van de Santa Luzia Basiliek. Deze pelgrimskerk, geënt op de Sacré Coeur in Parijs, bereikt u via een steile kronkelweg door het bos of per kabelbaantje.
Vervolgens vertrekt u naar uw landhuis bij Ponte de Lima, één vande mooiste plaatsen van de Minho provincie. Al in de oudheid was het een belangrijk handelskruispunt en uit die tijd dateren ook de eerste vijf bogen op de rechteroever van de Lima rivier. De kleurrijke stadsmarkt, een traditie die teruggaat tot de 12e eeuw, vindt plaats op de linkeroever van de rivier. De reis eindigt bij Guimarães, gelegen in een zacht glooiend heuvellandschap aan de rand van het Santa Catarina gebergte. De stad draagt de eervolle naam "Wieg der Natie", omdat de in 1109 hier geboren Afonso Henriques, de eerste koning van Portugal, Guimarães als hoofdstad van het nieuwe rijk koos. Het is leuk wandelen door de smalle straatjes van de middeleeuwse wijk in het centrum.

De Solares zijn onderverdeeld in drie categorieën:
CA: Casas Antigas
QH: Quintas & Herdades
CR: Casas Rústicas
Lees meer onder Aanvullende Informatie

Route: Porto - Porto, km, solares, nachten
1e dag:
Luchthaven Porto - Viana do Castelo, 80 km, Casa do Ameal (CA), 2 nachten.
3e dag: Viana do Castelo - Ponte Lima, 50 km, Paço de Calheiros (CA), 3 nachten.
6e dag: Ponte de Lima - Guimarães, 65 km, Casa de Sezim (CA), 2 nachten.
8e dag: Guimarães - Luchthaven Porto, 45 km.

Bij deze reis is een categorie A auto (t/m 3 personen) of een categorie F auto (4 personen) inbegrepen voor 7 etmalen. Indien gewenst, kunt u deze onder opties (tegen toeslag) wijzigen in een andere auto categorie.

Paco de Calheiros

Ligging

Solares Paço de Calheiros (CA) is één van de mooiste landhuizen in het hart van de provincie Minho, 8 km ten noorden van Ponte de Lima. Het huis wordt beschouwd als het meest representatieve van alle adellijke huizen van de provincie en ligt op de helling van een van de vele heuvels, die het stadje omringen. Vanuit de uitstrekte tuinen heeft u een spectaculair uitzicht over de wijngaarden, het dal en de Lima rivier. Via een imposante oprijlaan met oude bomen en een fontein bereikt u dit 17e-eeuws landgoed dat nog steeds in het bezit is van de Graaf van Calheiros.

Faciliteiten

de solares beschikt over een zit/tv kamer, bar, bibliotheek, tennisbaan, prachtige tuinen, heerlijk zwembad, kapel en eigen wijngaard, diners kunnen ter plaatse op aanvraag geserveerd worden.

Interieur

9 tweepersoonskamers met complete badkamer ensuite. Daarnaast zijn er ook zes appartementen, geschikt voor twee personen.

Bijzonderheden

deze solares biedt u veel rust en ruimte, en heeft daarnaast één van de mooiste panorama's van de streek.

Casa de Sezim

Dit prachtige landhuis (CA)is al sinds 1376 in het bezit van de huidige familie en de Vinho Verde wijnen uit de wijngaarden hebben talloze prijzen gewonnen. Het karakteristieke huis, een van de mooiste van Noord Portugal, ligt ca 5km ten zuiden van Guimarães. Maak een wandeling door het huis en bewonder de fantastische gedecoreerde salons met de indrukwekkende 19e eeuwse panelen.
Tien klassiek ingerichte 2-persoonskamers, wijnkelder, bar, kapel, een fijn zwembad en mooie tuinen.

Casa do Ameal

Naar men zegt, stamt dit landhuis (CA) uit de 16e eeuw. Het werd in 1669 gekocht door de voorouders van de huidige bewoners. Casa do Ameal ligt 2 km van Viana do Castelo. De mooie tuinen, de fontein en de vijver voor het huis zorgen voor een fantastisch entree.
Vier 2-persoonkamers, zes appartementen, prachtige tuinen en een zwembad.
Solares: een kennismaking met de traditionele Portugese gastvrijheid.
Een verblijf in een Solares staat borg voor een ongedwongen vakantie en een kennismaking met de traditionele Portugese gastvrijheid. De huizen beschikken over een klein aantal kamers en liggen meestal in een rustige landelijke omgeving, vaak op korte afstand van dorpjes en stadjes. Een ideale basis voor een verkenningstocht door het mooie onbedorven binnenland. Tijdens uw verblijf kunt u zich vrij door bijna alle vertrekken begeven en gebruikmaken van de aanwezige faciliteiten. Het ontbijt is in de reissom inbegrepen en de kamers hebben allemaal een privé badkamer. De eigenaren zullen u warm verwelkomen en u informeren over de omgeving, de lokale gastronomie en de tradities. Sommige huizen verzorgen op verzoek ook een diner. Zo'n maaltijd wordt vaak genoten met de familie en andere gasten. Een unieke manier om kennis te maken met het traditionele leven. Om de continuïteit in kwaliteit te waarborgen worden de huizen met grote regelmaat door Turihab geïnspecteerd, zodat ze blijven voldoen aan de hoogste eisen.

De Solares zijn onderverdeeld in drie categorieën:
CA: Casas Antigas
QH: Quintas & Herdades
CR: Casas Rústicas

Casas Antigas zijn prachtige authentieke huizen, variërend van statige landhuizen tot elegante country houses, die veelal dateren uit de 17de of 18de eeuw. Ze zijn privé bezit, vaak al honderden jaren eigendom van dezelfde familie. Veel huizen zijn met behulp van de Portugese staat gerestaureerd en vormen een uniek onderdeel van het nationale erfgoed.

Quintas & Herdades zijn sfeervolle landhuizen, die in bouwstijl variëren van klassiek tot rustiek. Ze liggen binnen een uitgestrekt landgoed of zijn het hoofdhuis van een grote boerderij. De rust en de zuivere lucht maken een wandeling door de tuinen, olijf-en sinaasappelboomgaarden of de wijngaarden tot een ware belevenis.

Casas Rústicas zijn rustieke in regionale stijl opgetrokken huizen, waarbij gebruik werd gemaakt van materialen uit de streek. Ze zijn geringer van omvang, eenvoudig maar praktisch en comfortabel ingericht. Gelegen in kleine dorpjes of binnen een landgoed bieden zij een uitstekende kans om te genieten van de rust van het landelijk leven.

Casa-do-Ameal-,Paco-de-Calheiros,Casa-de-Sezim-
Douro vallei

Vakantie Noord Portugal

Deze streek biedt rust en ruimte. Noord Portugal is één van Portugals meest traditionele regio's. Wij bieden u diverse soorten accommodaties.......hotels, appartementen maar ook landhuizen(solares) en pousada's. Girassol Vakanties maakt uw keuze wel heel gemakkelijk!

De grote rivier Douro vormt de natuurlijke grens tussen het Noorden en de rest van Portugal.
Het gebied is bij de toeristen het minst bekend, maar daar zal de komende jaren zeker verandering in komen. En terecht, want in het noorden vindt men de nog werkelijk traditionele Portugese manier van leven en kan men nog echt genieten van de ongerepte natuur.

Minho is een vruchtbare streek met kleinschalige landbouw, kronkelige bergweggetjes, prachtige witte stranden aan de Costa Verde, bossen, heuvels en ruige bergen in de schitterende natuurreservaten en vele mooie eeuwenoude dorpjes en steden.
Douro Litoral staat bekend als de portstreek met tegen de steile oevers van de Douro en de bergen daarachter de vele landhuizen (quinta´s) gelegen tussen de terrasvormige wijngaarden en naar de kust toe Porto, de bijzondere hoofdstad van het noorden.

Vele belangrijke monumenten zijn terug te vinden in steden als Guimarães, Braga en Bragança.
Aan de Costa Verde liggen drukke badplaatsen als Esposende en Ofir. Niet ver daarvandaan ligt aan de monding van de Lima het drukbezochte historische havenstadje Viana de Castelo.

In het noorden van Minho ligt het Parque Nacional da Peneda-Gerês, een schitterend natuurpark met woeste bergen, beboste dalen, traditionele boerendorpjes en middeleeuwse kastelen.
Trás-os-Montes is wild en ongerept, arm en onbekend. Via kronkelige bergweggetjes rijdt men door stille boerendorpjes en eeuwenoude stadjes. Bragança, de hoofdstad, is een indrukwekkende ommuurde citadel, gelegen op een strategische heuveltop.

Een heel ander landschap is te zien in de Douro vallei (Trás-os-Montes). Terrasvormige wijngaarden en amandelbomen, grote landerijen en langs de rivier de vele quinta´s, waar men na een rondleiding de portwijn kan proeven.

Het centraal gelegen stadje Pinhão met het beroemde treinstation versiert met prachtige azulejo-tableaus met afbeeldingen van allerlei tradities uit de regio, is onder toeristen wel bekend.

De treinroute langs de Douro is spectaculair omdat die langs een groot deel de loop van de rivier volgt terwijl autowegen veel verder landinwaarts liggen.

Het Noorden van Portugal is nog niet overspoeld door het massatoerisme en is juist daarom zeer geschikt om het ware Portugal met al zijn mooie tradities te leren kennen.

[P] = Overnachtingen in Pousada's
[S] = Overnachtingen in Solares
[Q] = Overnachtingen in Quinta's van Nederlandse eigenaren
[H] = Overnachtingen in Hotels of Appartementen

2017 Style in Travel

Style in Travel
Algemene Nederlandse Vereniging van Reisondernemingen Stichting Garantiefonds Reisgelden Calamiteitenfonds Reizen Greenseat - CO2 Compensatie