Girassol Vakanties - Portugal Vakanties

Fly-Drive 8 dagen | Tussen de Minho en Douro Rivier

Fly-Drive Noord Portugal

8-daagse reis inclusief vlucht en huurauto

Fly & Drive Tussen de Minho en de Douro rivier

Twee imposante 17de eeuws landhuizen gecombineerd met een elegant farmhouse aan de Douro rivier. Uw eerste adres is een landhuis op 7 km van Ponte de Lima, één van de mooiste plaatsen van de Minho provincie. Al in de oudheid was het een belangrijk handelskruispunt en uit die tijd dateren ook de eerste vijf bogen op de rechteroever van de Lima rivier. De kleurrijke stadsmarkt, een traditie die teruggaat tot de 12e eeuw, vindt plaats op de linkeroever van de rivier. Daarna volgt een prachtig landhuis, gelegen op korte afstand van het natuurpark Alvão. Het uiterst spectaculaire landschap van dit natuurpark bestaat uit imposante watervallen, bronnen, meertjes en grillige granieten rotsformaties. Smalle riviertjes stromen door dorpjes, zoals Arnal en Lamas de Olo, waar lijkt alsof de tijd  heeft stil gestaan. Het laatste landhuis ligt in het prachtige heuvelachtige gebied tussen Régua en Pinhão, waar u geniet van het imposante uitzicht over de terrasvormige wijngaarden en de Douro rivier. Tijdens uw verblijf moet u zeker een bezoek brengen aan het dorpje Pinhão:  loop hier het stationnetje binnen en geniet van de vele tegeltableaus in prachtige blauwe en witte kleuren.

Route:
1e dag: Luchthaven Porto - Ponte de Lima, 70 km, Casa do Anquião (CA), 3 nachten
3e dag: Ponte de Lima - Celorico de Basto, 120 km, Casa do Campo (CA), 2 nachten
6e dag: Celorico de Basto - Sabrosa, 100 km, Quinta da Veiga (QH), 2 nachten
8e dag: Sabrosa - Luchthaven Porto, 130 km

Uiteraard kunt u naar wens de reis uitbreiden. Neemt u hiervoor contact met ons op.


Inclusief:

  • Retourvlucht Porto vanaf de gekozen luchthaven
  • Luchthavenbelastingen, veiligheid- en brandstofheffingen
  • Overnachtingen volgens gekozen verblijfsduur
  • Ontbijt inbegrepen in alle accommodaties
  • AVIS huurauto categorie A (Fiat 500 of gelijkwaardig)

Bij deze reis is een categorie A auto inbegrepen voor de gehele reisduur. Indien gewenst kunt u deze later (in het boekingsproces) upgraden.

Exclusief EUR 35,- reserveringskosten en EUR 2,50 calamiteitenfonds per boeking. Eventuele toeristenbelasting moet direct bij de accommodatie(s) betaald worden.

Quinta da Veiga

Quinta da Veiga (QH) ligt in het prachtige heuvelachtige gebied tussen Régua en Pinhão, dichtbij de Douro rivier. In de 16e eeuw lagen in dit gebied, bekend onder de naam Veiga do Donelo, verschillende bedrijfjes, die zich specializeerden in het maken van Port en Douro wijnen. Toen een wijnproducent het gehele gebied opkocht, werden deze bedrijfjes het samengevoegd binnen een landgoed. Tijdens restauratie van het elegante hoofdgebouw, waar zich nu de 7 moderne gastenkamers bevinden, heeft men er voor gezorgd dat de historische details bewaard zijn gebleven en de eigen identiteit van het huis niet verloren is gegaan. Quinta da Veiga is omringd bij wijngaarden, en vanuit de tuinen en het zwembadterras heeft u een prachtig uitzicht over de Douro rivier.
Zeven 2-persoonskamers, zwembad, tuinen. Diner en/of wijnproeven op verzoek.

Casa do Campo

Bloemengeuren verwelkomen u al op het moment dat u de schitterende toegangspoort van dit 17e eeuwse landhuis (CA), gelegen op ca 4 km vanb Celorico de Basto, passeert. De prachtig ontworpen tuin van Casa do Campo heeft al vele prijzen gewonnen; vooral de perfect gesnoeide camelias trekken onmiddellijk uw aandacht.
Tien 2-persoonskamers, zwembad, tuin, tennisbaan en een renaissance kapel waar nog elke week een mis wordt opgedragen.

Casa do Anquiao

Casa do Anquião (CA) dateert uit de 17e eeuw en ligt 3 km van het historische stadje Ponte de Lima in een rustige, groene omgeving. Vanuit de Solares kijkt u aan de ene zijde uit over het mooie heuvelachtige landschap en aan de andere zijde op de holes 3, 4 en 5 van de golfbaan van Ponte de Lima. Het huis heeft een heerlijk zwembad en is omringd door prachtig aangelegde tuinen, die uitnodigen tot wandelen.
Zeven 2-persoonskamers met privé badkamer, kapel, zwembad, tuinen.

Vluchten
U mag op deze vluchten handbagage meenemen in de cabine. Via de website van de luchtvaartmaatschappij kunt u terug lezen welke eisen er worden gesteld aan de handbagage.

Ruimbagage is in de meeste gevallen niet gratis. Indien u ruimbagage wenst mee te nemen en u reist met Transavia, dan kunnen wij dit tot 2,5 week voor vertrek (tegen een toeslag) voor u reserveren. Indien u met een andere luchtvaartmaatschappij vliegt, ga dan naar de website van de luchtvaartmaatschappij en bekijk de mogelijkheden.

Overnachtingen tijdens uw reis
Tijdens onze fly-drives en andere reizen verblijft u veelal in sfeervolle accommodaties, zoals authentieke plattelandshuizen, unieke Pousada's of oude boerderijen die omgetoverd zijn tot sfeervolle accommodaties. Ook kunt u kiezen om te verblijven in goede 4 of 5 sterren hotels.

Maatwerk
Wilt u de reis uitbreiden of wilt u afwijken van de gepubliceerde route, dan maken wij uw reis graag op maat. Hiervoor kunt u contact met ons opnemen via het contactformulier. 

Route van uw fly-drive
Omdat wij u alle vrijheid bieden, is het voor ons vrijwel onmogelijk een routebeschrijving van plaats tot plaats te verstrekken. Er is ongelooflijk veel te zien, en voor ieder is er wat wils. Ons advies is dan ook: koop voor vertrek een goede wegenkaart of neem uw navigatiesysteem mee en schaf een uitgebreide reisgids aan om zo de mooiste plekjes van Portugal te ontdekken. Ook krijgt u voor uw reis toegang tot onze Style in Travel app. Hierin staan alle details van uw reis en u kunt onderweg reisinformatie en leuke tips lezen. 

Autohuur
Indien bij deze reis een huurauto inclusief is, dan is dit standaard een categorie A auto. Indien gewenst kunt u deze upgraden. Tevens kunt u ervoor kiezen om een all-inclusive verzekering af te sluiten voor de autohuur. Hiermee koopt u o.a. het eigen risico in geval van schade en/of diefstal af. De mogelijkheden treft u gedurende het boekingsproces.

Exclusief
EUR 35,- reserveringskosten en EUR 2,50 calamiteitenfonds per boeking. Eventuele toeristenbelasting moet direct bij de accommodatie(s) betaald worden. Indien u in een appartement of soortgelijke accommodatie verblijft, dan kan het voorkomen dat er door de accommodatieverschaffer, ter plaatse, meerkosten in rekening worden gebracht. Bijvoorbeeld eindschoonmaak.

Casa-do-Anquiao, Casa-do-Campo-, Quinta-da-Veiga-

Vakantie Noord Portugal

Deze streek biedt rust en ruimte. Noord Portugal is één van Portugals meest traditionele regio's. Wij bieden u diverse soorten accommodaties.......hotels, appartementen maar ook landhuizen(solares) en pousada's. Girassol Vakanties maakt uw keuze wel heel gemakkelijk!

De grote rivier Douro vormt de natuurlijke grens tussen het Noorden en de rest van Portugal.
Het gebied is bij de toeristen het minst bekend, maar daar zal de komende jaren zeker verandering in komen. En terecht, want in het noorden vindt men de nog werkelijk traditionele Portugese manier van leven en kan men nog echt genieten van de ongerepte natuur.

Minho is een vruchtbare streek met kleinschalige landbouw, kronkelige bergweggetjes, prachtige witte stranden aan de Costa Verde, bossen, heuvels en ruige bergen in de schitterende natuurreservaten en vele mooie eeuwenoude dorpjes en steden.
Douro Litoral staat bekend als de portstreek met tegen de steile oevers van de Douro en de bergen daarachter de vele landhuizen (quinta´s) gelegen tussen de terrasvormige wijngaarden en naar de kust toe Porto, de bijzondere hoofdstad van het noorden.

Vele belangrijke monumenten zijn terug te vinden in steden als Guimarães, Braga en Bragança.
Aan de Costa Verde liggen drukke badplaatsen als Esposende en Ofir. Niet ver daarvandaan ligt aan de monding van de Lima het drukbezochte historische havenstadje Viana de Castelo.

In het noorden van Minho ligt het Parque Nacional da Peneda-Gerês, een schitterend natuurpark met woeste bergen, beboste dalen, traditionele boerendorpjes en middeleeuwse kastelen.
Trás-os-Montes is wild en ongerept, arm en onbekend. Via kronkelige bergweggetjes rijdt men door stille boerendorpjes en eeuwenoude stadjes. Bragança, de hoofdstad, is een indrukwekkende ommuurde citadel, gelegen op een strategische heuveltop.

Een heel ander landschap is te zien in de Douro vallei (Trás-os-Montes). Terrasvormige wijngaarden en amandelbomen, grote landerijen en langs de rivier de vele quinta´s, waar men na een rondleiding de portwijn kan proeven.

Het centraal gelegen stadje Pinhão met het beroemde treinstation versiert met prachtige azulejo-tableaus met afbeeldingen van allerlei tradities uit de regio, is onder toeristen wel bekend.

De treinroute langs de Douro is spectaculair omdat die langs een groot deel de loop van de rivier volgt terwijl autowegen veel verder landinwaarts liggen.

Het Noorden van Portugal is nog niet overspoeld door het massatoerisme en is juist daarom zeer geschikt om het ware Portugal met al zijn mooie tradities te leren kennen.

[P] = Overnachtingen in Pousada's
[S] = Overnachtingen in Solares
[Q] = Overnachtingen in Quinta's van Nederlandse eigenaren
[H] = Overnachtingen in Hotels of Appartementen

2017 Style in Travel

Style in Travel
Algemene Nederlandse Vereniging van Reisondernemingen Stichting Garantiefonds Reisgelden Calamiteitenfonds Reizen Greenseat - CO2 Compensatie