Girassol Vakanties - Portugal Vakanties

Tussen de Minho en Douro Rivier

Tussen de Minho en de Douro rivier: twee imposante 17de eeuws landhuizen gecombineerd met een elegant farmhouse aan de Douro rivier. Uw eerste adres is een landhuis op 7 km van Ponte de Lima, één van de mooiste plaatsen van de Minho provincie. Al in de oudheid was het een belangrijk handelskruispunt en uit die tijd dateren ook de eerste vijf bogen op de rechteroever van de Lima rivier. De kleurrijke stadsmarkt, een traditie die teruggaat tot de 12e eeuw, vindt plaats op de linkeroever van de rivier. Daarna volgt een prachtig landhuis, gelegen op korte afstand van het natuurpark Alvão. Het uiterst spectaculaire landschap van dit natuurpark bestaat uit imposante watervallen, bronnen, meertjes en grillige granieten rotsformaties. Smalle riviertjes stromen door dorpjes, zoals Arnal en Lamas de Olo, waar lijkt alsof de tijd  heeft stil gestaan. Het laatste landhuis ligt in het prachtige heuvelachtige gebied tussen Régua en Pinhão, waar u geniet van het imposante uitzicht over de terrasvormige wijngaarden en de Douro rivier. Tijdens uw verblijf moet u zeker een bezoek brengen aan het dorpje Pinhão:  loop hier het stationnetje binnen en geniet van de vele tegeltableaus in prachtige blauwe en witte kleuren.

De Solares zijn onderverdeeld in drie categorieën:
CA: Casas Antigas
QH: Quintas & Herdades
CR: Casas Rústicas
Lees meer onder: Aanvullende Informatie

Route: Porto - Porto, km, solares, nachten
1e dag: Luchthaven Porto - Ponte de Lima, 70 km, Casa do Anquião (CA), 3 nachten
3e dag: Ponte de Lima - Celorico de Basto, 120 km, Casa do Campo (CA), 2 nachten
6e dag: Celorico de Basto - Sabrosa, 100 km, Quinta da Veiga (QH), 2 nachten
8e dag: Sabrosa - Luchthaven Porto, 130 km

Bij deze reis is een categorie A auto (t/m 3 personen) of een categorie F auto (4 personen) inbegrepen voor 7 etmalen. Indien gewenst, kunt u deze onder opties (tegen toeslag) wijzigen in een andere auto categorie.

Quinta da Veiga

Quinta da Veiga (QH) ligt in het prachtige heuvelachtige gebied tussen Régua en Pinhão, dichtbij de Douro rivier. In de 16e eeuw lagen in dit gebied, bekend onder de naam Veiga do Donelo, verschillende bedrijfjes, die zich specializeerden in het maken van Port en Douro wijnen. Toen een wijnproducent het gehele gebied opkocht, werden deze bedrijfjes het samengevoegd binnen een landgoed. Tijdens restauratie van het elegante hoofdgebouw, waar zich nu de 7 moderne gastenkamers bevinden, heeft men er voor gezorgd dat de historische details bewaard zijn gebleven en de eigen identiteit van het huis niet verloren is gegaan. Quinta da Veiga is omringd bij wijngaarden, en vanuit de tuinen en het zwembadterras heeft u een prachtig uitzicht over de Douro rivier.
Zeven 2-persoonskamers, zwembad, tuinen. Diner en/of wijnproeven op verzoek.

Casa do Campo

Bloemengeuren verwelkomen u al op het moment dat u de schitterende toegangspoort van dit 17e eeuwse landhuis (CA), gelegen op ca 4 km vanb Celorico de Basto, passeert. De prachtig ontworpen tuin van Casa do Campo heeft al vele prijzen gewonnen; vooral de perfect gesnoeide camelias trekken onmiddellijk uw aandacht.
Tien 2-persoonskamers, zwembad, tuin, tennisbaan en een renaissance kapel waar nog elke week een mis wordt opgedragen.

Casa do Anquiao

Casa do Anquião (CA) dateert uit de 17e eeuw en ligt 3 km van het historische stadje Ponte de Lima in een rustige, groene omgeving. Vanuit de Solares kijkt u aan de ene zijde uit over het mooie heuvelachtige landschap en aan de andere zijde op de holes 3, 4 en 5 van de golfbaan van Ponte de Lima. Het huis heeft een heerlijk zwembad en is omringd door prachtig aangelegde tuinen, die uitnodigen tot wandelen.
Zeven 2-persoonskamers met privé badkamer, kapel, zwembad, tuinen.
Solares: een kennismaking met de traditionele Portugese gastvrijheid.
Een verblijf in een Solares staat borg voor een ongedwongen vakantie en een kennismaking met de traditionele Portugese gastvrijheid. De huizen beschikken over een klein aantal kamers en liggen meestal in een rustige landelijke omgeving, vaak op korte afstand van dorpjes en stadjes. Een ideale basis voor een verkenningstocht door het mooie onbedorven binnenland. Tijdens uw verblijf kunt u zich vrij door bijna alle vertrekken begeven en gebruikmaken van de aanwezige faciliteiten. Het ontbijt is in de reissom inbegrepen en de kamers hebben allemaal een privé badkamer. De eigenaren zullen u warm verwelkomen en u informeren over de omgeving, de lokale gastronomie en de tradities. Sommige huizen verzorgen op verzoek ook een diner. Zo'n maaltijd wordt vaak genoten met de familie en andere gasten. Een unieke manier om kennis te maken met het traditionele leven. Om de continuïteit in kwaliteit te waarborgen worden de huizen met grote regelmaat door Turihab geïnspecteerd, zodat ze blijven voldoen aan de hoogste eisen.

De Solares zijn onderverdeeld in drie categorieën:
CA: Casas Antigas
QH: Quintas & Herdades
CR: Casas Rústicas

Casas Antigas zijn prachtige authentieke huizen, variërend van statige landhuizen tot elegante country houses, die veelal dateren uit de 17de of 18de eeuw. Ze zijn privé bezit, vaak al honderden jaren eigendom van dezelfde familie. Veel huizen zijn met behulp van de Portugese staat gerestaureerd en vormen een uniek onderdeel van het nationale erfgoed.

Quintas & Herdades zijn sfeervolle landhuizen, die in bouwstijl variëren van klassiek tot rustiek. Ze liggen binnen een uitgestrekt landgoed of zijn het hoofdhuis van een grote boerderij. De rust en de zuivere lucht maken een wandeling door de tuinen, olijf-en sinaasappelboomgaarden of de wijngaarden tot een ware belevenis.

Casas Rústicas zijn rustieke in regionale stijl opgetrokken huizen, waarbij gebruik werd gemaakt van materialen uit de streek. Ze zijn geringer van omvang, eenvoudig maar praktisch en comfortabel ingericht. Gelegen in kleine dorpjes of binnen een landgoed bieden zij een uitstekende kans om te genieten van de rust van het landelijk leven.

Casa-do-Anquiao, Casa-do-Campo-, Quinta-da-Veiga-
Douro vallei

Vakantie Noord Portugal

Deze streek biedt rust en ruimte. Noord Portugal is één van Portugals meest traditionele regio's. Wij bieden u diverse soorten accommodaties.......hotels, appartementen maar ook landhuizen(solares) en pousada's. Girassol Vakanties maakt uw keuze wel heel gemakkelijk!

De grote rivier Douro vormt de natuurlijke grens tussen het Noorden en de rest van Portugal.
Het gebied is bij de toeristen het minst bekend, maar daar zal de komende jaren zeker verandering in komen. En terecht, want in het noorden vindt men de nog werkelijk traditionele Portugese manier van leven en kan men nog echt genieten van de ongerepte natuur.

Minho is een vruchtbare streek met kleinschalige landbouw, kronkelige bergweggetjes, prachtige witte stranden aan de Costa Verde, bossen, heuvels en ruige bergen in de schitterende natuurreservaten en vele mooie eeuwenoude dorpjes en steden.
Douro Litoral staat bekend als de portstreek met tegen de steile oevers van de Douro en de bergen daarachter de vele landhuizen (quinta´s) gelegen tussen de terrasvormige wijngaarden en naar de kust toe Porto, de bijzondere hoofdstad van het noorden.

Vele belangrijke monumenten zijn terug te vinden in steden als Guimarães, Braga en Bragança.
Aan de Costa Verde liggen drukke badplaatsen als Esposende en Ofir. Niet ver daarvandaan ligt aan de monding van de Lima het drukbezochte historische havenstadje Viana de Castelo.

In het noorden van Minho ligt het Parque Nacional da Peneda-Gerês, een schitterend natuurpark met woeste bergen, beboste dalen, traditionele boerendorpjes en middeleeuwse kastelen.
Trás-os-Montes is wild en ongerept, arm en onbekend. Via kronkelige bergweggetjes rijdt men door stille boerendorpjes en eeuwenoude stadjes. Bragança, de hoofdstad, is een indrukwekkende ommuurde citadel, gelegen op een strategische heuveltop.

Een heel ander landschap is te zien in de Douro vallei (Trás-os-Montes). Terrasvormige wijngaarden en amandelbomen, grote landerijen en langs de rivier de vele quinta´s, waar men na een rondleiding de portwijn kan proeven.

Het centraal gelegen stadje Pinhão met het beroemde treinstation versiert met prachtige azulejo-tableaus met afbeeldingen van allerlei tradities uit de regio, is onder toeristen wel bekend.

De treinroute langs de Douro is spectaculair omdat die langs een groot deel de loop van de rivier volgt terwijl autowegen veel verder landinwaarts liggen.

Het Noorden van Portugal is nog niet overspoeld door het massatoerisme en is juist daarom zeer geschikt om het ware Portugal met al zijn mooie tradities te leren kennen.

[P] = Overnachtingen in Pousada's
[S] = Overnachtingen in Solares
[Q] = Overnachtingen in Quinta's van Nederlandse eigenaren
[H] = Overnachtingen in Hotels of Appartementen

2017 Style in Travel

Style in Travel
Algemene Nederlandse Vereniging van Reisondernemingen Stichting Garantiefonds Reisgelden Calamiteitenfonds Reizen Greenseat - CO2 Compensatie