Girassol Vakanties - Portugal Vakanties

Carris Porto Ribeira

Carris Porto Ribeira

Ligging

Hotel Carris Porto Ribeira werd in 2012 geopend en is ondergebracht in een gerenoveerd historisch pand. Het hotel ligt in de wijk Ribeira, op 5 minuten lopen van de Douro rivier en de kleurrijke kade met restaurantjes en barretjes. Deze mooie historische wijk staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Aan de overzijde van de rivier liggen de befaamde portwijnkelders. Leuk om te bezoeken en er een glaasje port te proeven.

Faciliteiten

receptie, uitstekend restaurant, bar, fitnessruimte. Op 20 meter van het hotel ligt een publieke parkeergarage. Wifi: in de publieke ruimte en de kamers (gratis)

Interieur

de 90 stijlvolle en elegant ingerichte kamers beschikken over airco, telefoon, sat tv, kluisje, minibar en complete badkamer met föhn. Vanuit de superior kamers kunt u zelfs een stukje van de Douro rivier beneden zien liggen.

Bijzonderheden

een goede keuze voor een comfortabel verblijf in deze mooie stad aan de Douro rivier.
HT_porto_Q40

Vakantie Porto

Gelegen aan de monding van de Douro biedt Porto u een rijkdom aan historie en cultuur. In Porto vindt u de wortels van de Portugese geschiedenis. Het oude stadscentrum werd door de Unesco reeds in 1996 uitgeroepen tot "werelderfgoed". Girassol Vakanties biedt u een ruime keuze aan hotels. Girassol Vakanties maakt uw keuze wel heel gemakkelijk!

Waar de prachtige rivier de Douro uitmondt in de Atlantische oceaan ligt Portugals tweede stad Porto, de hoofdstad van het Noorden.

Tegen de granieten steile oevers van de rivier bevindt zich het historische centrum dat via de vele bruggen verbonden is met het aan de overkant gelegen Vila Nova de Gaia (met de vele porthuizen).
De (culturele)rijkdom van de stad is af te lezen aan de uitbundig gedecoreerde architectuur van de late gotiek (Manuelstijl) en de 18e eeuwse barok.

Het is een drukke stad met mooie en gezellige winkelstraten, veel cafés en restaurants (vooral langs de kade) en pittoreske oude stadswijken met elk een eigen karakter; Ribeira, de middeleeuwse benedenstad aan de kade van de Douro, is een wirwar van smalle straatjes, arcades en binnenpleintjes.
In Baixa zijn veel mooie drukke winkelstraten te vinden (Rua Santa Catarina met het beroemde Art-Nouveau Café Majestic).

[P] = Overnachtingen in Pousada's
[S] = Overnachtingen in Solares
[Q] = Overnachtingen in Quinta's van Nederlandse eigenaren
[H] = Overnachtingen in Hotels of Appartementen

2017 Style in Travel

Style in Travel
Algemene Nederlandse Vereniging van Reisondernemingen Stichting Garantiefonds Reisgelden Calamiteitenfonds Reizen Greenseat - CO2 Compensatie