Girassol Vakanties - Portugal Vakanties

Das Artes

Das Artes

Ligging

een bijzonder hotel gehuisvest in een mooi gerenoveerd oud pand in het centrum van Porto. Het ligt vlakbij het Palácio de Cristal en de museumwijk van de stad. Zoals de naam al aangeeft, staat kunst hier centraal. In alle openbare ruimtes vindt u fantastische voorbeelden van smaakvolle moderne kunst, uitgevoerd in mooie lichte tinten en verrassende kleurencombinaties. In de directe omgeving van het hotel bevinden zich talrijke kunstgaleries.

Faciliteiten

restaurant, lounge, bar, leuke kleine tuin, privé parking. Wifi : in de publieke ruimte en de kamers (gratis)

Interieur

comfortabel, prachtig ingericht en voorzien van mooie decoraties. Alle kamers hebben airco, sat.tv, telefoon, kluisje, minibar, badkamer met ligbad, douche en haardroger.
HT_porto_Q40

Vakantie Porto

Gelegen aan de monding van de Douro biedt Porto u een rijkdom aan historie en cultuur. In Porto vindt u de wortels van de Portugese geschiedenis. Het oude stadscentrum werd door de Unesco reeds in 1996 uitgeroepen tot "werelderfgoed". Girassol Vakanties biedt u een ruime keuze aan hotels. Girassol Vakanties maakt uw keuze wel heel gemakkelijk!

Waar de prachtige rivier de Douro uitmondt in de Atlantische oceaan ligt Portugals tweede stad Porto, de hoofdstad van het Noorden.

Tegen de granieten steile oevers van de rivier bevindt zich het historische centrum dat via de vele bruggen verbonden is met het aan de overkant gelegen Vila Nova de Gaia (met de vele porthuizen).
De (culturele)rijkdom van de stad is af te lezen aan de uitbundig gedecoreerde architectuur van de late gotiek (Manuelstijl) en de 18e eeuwse barok.

Het is een drukke stad met mooie en gezellige winkelstraten, veel cafés en restaurants (vooral langs de kade) en pittoreske oude stadswijken met elk een eigen karakter; Ribeira, de middeleeuwse benedenstad aan de kade van de Douro, is een wirwar van smalle straatjes, arcades en binnenpleintjes.
In Baixa zijn veel mooie drukke winkelstraten te vinden (Rua Santa Catarina met het beroemde Art-Nouveau Café Majestic).

[P] = Overnachtingen in Pousada's
[S] = Overnachtingen in Solares
[Q] = Overnachtingen in Quinta's van Nederlandse eigenaren
[H] = Overnachtingen in Hotels of Appartementen

2017 Style in Travel

Style in Travel
Algemene Nederlandse Vereniging van Reisondernemingen Stichting Garantiefonds Reisgelden Calamiteitenfonds Reizen Greenseat - CO2 Compensatie