Girassol Vakanties - Portugal Vakanties

Descobertas Boutique Hotel

Descobertas Boutique Hotel

Ligging

Het Descobertas Boutique Hotel is gelegen in het historische centrum van Porto in een van de meest karaksteristieke straatjes van Ribeira. Het is omgeven door typisch kleurrijke huisjes en op een tiental meters van de Douro Rivier met de beroemde brug. In de omgeving vindt u veel gezellige restaurants, Palacio da Bolsa, Casa do Infante, de Kathedraal en se D. Luis I brug. Aan de overkant van de rivier kunt u de beroemde porthuizen bezoeken.

Faciliteiten

Het hotel heeft 18 kamers in een tijdloze sfeerzetting geinspireerd op de Portugese ontdekkingsreizigers. De kamers zijn o.a. voorzien van flatscreen televisie, kluisje, minibar en badkamer.
HT_porto_Q40

Vakantie Porto

Gelegen aan de monding van de Douro biedt Porto u een rijkdom aan historie en cultuur. In Porto vindt u de wortels van de Portugese geschiedenis. Het oude stadscentrum werd door de Unesco reeds in 1996 uitgeroepen tot "werelderfgoed". Girassol Vakanties biedt u een ruime keuze aan hotels. Girassol Vakanties maakt uw keuze wel heel gemakkelijk!

Waar de prachtige rivier de Douro uitmondt in de Atlantische oceaan ligt Portugals tweede stad Porto, de hoofdstad van het Noorden.

Tegen de granieten steile oevers van de rivier bevindt zich het historische centrum dat via de vele bruggen verbonden is met het aan de overkant gelegen Vila Nova de Gaia (met de vele porthuizen).
De (culturele)rijkdom van de stad is af te lezen aan de uitbundig gedecoreerde architectuur van de late gotiek (Manuelstijl) en de 18e eeuwse barok.

Het is een drukke stad met mooie en gezellige winkelstraten, veel cafés en restaurants (vooral langs de kade) en pittoreske oude stadswijken met elk een eigen karakter; Ribeira, de middeleeuwse benedenstad aan de kade van de Douro, is een wirwar van smalle straatjes, arcades en binnenpleintjes.
In Baixa zijn veel mooie drukke winkelstraten te vinden (Rua Santa Catarina met het beroemde Art-Nouveau Café Majestic).

[P] = Overnachtingen in Pousada's
[S] = Overnachtingen in Solares
[Q] = Overnachtingen in Quinta's van Nederlandse eigenaren
[H] = Overnachtingen in Hotels of Appartementen

2017 Style in Travel

Style in Travel
Algemene Nederlandse Vereniging van Reisondernemingen Stichting Garantiefonds Reisgelden Calamiteitenfonds Reizen Greenseat - CO2 Compensatie