Girassol Vakanties - Portugal Vakanties

Fly-Drive 8 dagen | Ontdek het historische erfgoed van Noord Portugal

Fly-Drive Noord Portugal

8-daagse reis inclusief vlucht en huurauto

Fly & Drive Ontdek het historische erfgoed van Noord Portugal 

Een bijzondere reis, die voert langs 3 prachtige historische landhuizen, gelegen in het gebied tussen de rivieren Douro en Lima in de provincie Minho, de meest traditionele regio van Noord Portugal. De huizen en de landgoederen, die dateren uit de 17e eeuw, zijn tot op de dag van vandaag nog steeds het eigendom van de oorspronkelijke adellijke families, die hun culturele erfgoed en de traditionele levenswijze met liefde onderhouden en bewaken. De inrichting van de huizen, de gerestaureerde originele meubelen en decoraties versterken de sfeer van goede smaak en het gevoel van comfort. En…..heeft het uw interesse…..dan hoort u de boeiende geschiedenis en de meest bijzondere details in elk huis van de eigenaar zelf.

Programma:
Dag 1:
uw eerste landhuis ligt in de Douro vallei. Het landschap hier bestaat uit steile heuvels en diepe valleien met uitgestrekte wijnterrassen en kan zonder te overdrijven, als majestueus kan worden omschreven. De Douro regio, niet alleen beroemd vanwege de bekende portwijn maar ook om de heerlijke lokale tafelwijnen, is tegenwoordig door Unesco aangemerkt als werelderfgoed.
Bezoek het dorpje Peso da Régua, maak van daaruit een boottocht op de Douro rivier en laat u imponeren door het langzaam voorbij glijdende landschap. Vergeet vooral niet een bezoek te brengen aan het stationnetje van Pinhão en bewonder de prachtige tegelplateaus.

Dag 3: vanuit dit landhuis, even ten zuiden van Guimarães zult u zeker genieten van een bezoek aan het historische centrum van deze stad, die de eervolle naam "Wieg der Natie" draagt, omdat de in 1109 hier geboren Afonso Henriques, de eerste koning van Portugal, Guimarães als hoofdstad van het nieuwe rijk koos. Loop omhoog naar het imposante kasteel, bewonder het iconische standbeeld van Dom Afonso Henriques. Het is leuk wandelen door de smalle straatjes -langs oude huizen, versierd met beelden en smeedijzeren balkons- in deze middeleeuwse wijk, waar u ook een ruime keuze heeft uit restaurantjes, cafés en terrasjes.

Dag 5: uw laatste Solares ligt zeer centraal voor een bezoek aan Ponte de Lima, één van de mooiste plaatsen van de Minho provincie. Al in de oudheid was het een belangrijk knooppunt van wegen. Uit die tijd dateert ook de Romeinse brug over Lima-rivier. De kleurrijke stadsmarkt, een traditie die teruggaat tot de 12e eeuw, vindt plaats op de linkeroever van de rivier.
Tot de mogelijkheden behoort ook een dagtocht naar het Nationaal Park Peneda-Gerês. Dit park, door UNESCO tot Wereld Biosfeerreservaat benoemd, bestaat uit adembenemend landschap van bossen, bergen en dalen met watervallen en vele riviertjes. Het landschap is een zee van groentinten, iets wat u het beste tijdens een wandeling kunt ervaren.

Route:
1e dag: Luchthaven Porto - Mesão Frio, 95 km, Casa das Torres de Oliveira (CA), 2 nachten
3e dag: Mesão Frio - Guimarães, 90 km, Casa da Ribeiro (CA), 2 nachten
5e dag: Guimarães – Ponte da Barca, 95 km, Casa da Portela de Sampriz (CA), 3 nachten
8e dag: Ponte da Barca - Luchthaven Porto, 102 km

Uiteraard kunt u naar wens de reis uitbreiden. Neemt u hiervoor contact met ons op.


Inclusief:

  • Retourvlucht Porto vanaf de gekozen luchthaven
  • Luchthavenbelastingen, veiligheid- en brandstofheffingen
  • Overnachtingen volgens gekozen verblijfsduur
  • Ontbijt inbegrepen in alle accommodaties
  • AVIS huurauto categorie A (Fiat 500 of gelijkwaardig)

Bij deze reis is een categorie A auto inbegrepen voor de gehele reisduur. Indien gewenst kunt u deze later (in het boekingsproces) upgraden.

Exclusief EUR 35,- reserveringskosten en EUR 2,50 calamiteitenfonds per boeking. Eventuele toeristenbelasting moet direct bij de accommodatie(s) betaald worden.

Ontdek het historische erfgoed van Noord Portugal

Ligging

Casa das Torres de Oliveira - van Mesão Frio :


Het huidige Casa das Torres de Oliveira, omringd door wijngaarden en op ca. 10 km ten oosteren van Mesão Frio, dateert uit de 18de eeuw en werd opgetrokken op de grondvesten van een voormalig herenhuis uit de late 15de eeuw. De Commanderie van Oliveira, het tegenwoordige provinciestadje Mesão Frio ligt op de noordoever van de Douro rivier en werd door Koning Afonso V van Portugal in 1476 geschonken aan een Spaanse edelman, afkomstig uit Galicië als dank voor zijn deelname in de slag bij Toro. De huidige eigenaars hebben een verwantschap met deze adellijke familie, die meer dan 10 generaties teruggaat. De zonnige hellingen in het gebied van de Douro leenden zich uitstekend voor wijnbouw, een van de bezigheden van de familie, die in 1990 besliste om het landgoed ook voor het toerisme en vooral de wijnliefhebbers open te stellen.
De vier kamers, sommige met hemelbed, hebben een traditionele inrichting met houten meubilair en een privé badkamer met een ligbad.
Dagelijks wordt een continentaal ontbijt geserveerd en u kunt er op verzoek ook dineren -wel vooraf reserveren. Portwijn en andere drankjes worden geschonken in de bar. Op het landgoed wordt wijn geproduceerd, waaronder diverse bekroonde wijnen die u ter plaatse kunt proeven en kopen. Casa das Torres de Oliveira heeft een eigen kapel met verguld houtsnijwerk. Buitenzwembad (geopend in de zomermaanden) met ligbedden en parasols. De uitgestrekte tuin van het landgoed vormt het beginpunt van tal van wandel- en fietspaden. Er is parkeergelegenheid en gratis Wifi in sommige openbare ruimtes.

Casa do Ribeiro - Guimarães :


Casa do Ribeiro dateert uit 1688 en is sindsdien eigendom van dezelfde familie. Het landhuis ligt in São Cristovão do Selho, een dorpje op 8 km ten zuiden van Guimarães en wordt omgeven door rustige groene bossen, waar het plezierig wandelen is langs natuurlijke fonteinen en langs de oevers van de rivier. Casa do Ribeiro is gebouwd in een U-vorm en wordt omgeven door hoge muren, waarin de grote hoofdingang bevindt. Via een grote stenen trap bereikt u bereikt u het centrale gedeelte van het huis. In het middeleeuwse centrum van Guimarães vindt u vele historische monumenten, waaronder het imposante kasteel en het iconische standbeeld van Dom Afonso Henriques, de eerste koning van Portugal. Ook treft u er een ruime keuze uit restaurantjes, cafés en terrasjes.
De vier met zorg ingerichte kamer hebben antiek meubilair en een privé badkamer. De kamers bieden uitzicht over de mooie groene omgeving.
Het landhuis heeft comfortabele, met authentiek meubilair ingerichte zit-en woonkamers en prachtig beschilderde plafonds. Er is een groot balkon met uitzicht op de schitterend aangelegde tuinen, waarin zich de artistieke fontein bevindt. Er is een ontbijtruimte, een gebedsruimte en parkeergelegenheid en gratis Wifi in sommige publieke ruimtes.

Casa da Portela de Sampriz - Ponta da Barca :


Dit charmante landhuis ligt in de Minho regio op ca. 10 km ten zuidoosten van Ponta da Barca op een van de hellingen van Santa Rita, halverwege de ruïnes van het mythische Kasteel van Nobrega en het land van Magalhães. In de 18e eeuw werden het hoofdgebouw, de kapel, de tuinen en de monumentale toegangspoort geheel gerenoveerd. Tegenwoordig zijn er onder de benedenverdieping in het hoofdgebouw nog steeds 15e eeuwse restanten te zien van het oorspronkelijke huis. De huidige eigenaren zijn zeer zorgvuldig in het bewaken hun cultureel erfgoed, waar toe ook de farm, de graanschuur en de groene velden behoren, waardoor Casa da Portela de Sampriz de uitstraling heeft van een typisch welvarend Minho landhuis.
De 4 kamers traditioneel ingerichte kamers hebben een flat screen tv en een privé badkamer.
Tot de faciliteiten behoren een comfortabele lounge, een ontbijtruimte, een zwembad (in de zomermaanden geopend) met ligbedden en parasols, mooie tuinen, parkeergelegenheid en gratis Wifi in sommige openbare ruimtes. U kunt er fietsen huren en heerlijk wandelen in de landelijke omgeving.

Vluchten
U mag op deze vluchten handbagage meenemen in de cabine. Via de website van de luchtvaartmaatschappij kunt u terug lezen welke eisen er worden gesteld aan de handbagage.

Ruimbagage is in de meeste gevallen niet gratis. Indien u ruimbagage wenst mee te nemen en u reist met Transavia, dan kunnen wij dit tot 2,5 week voor vertrek (tegen een toeslag) voor u reserveren. Indien u met een andere luchtvaartmaatschappij vliegt, ga dan naar de website van de luchtvaartmaatschappij en bekijk de mogelijkheden.

Overnachtingen tijdens uw reis
Tijdens onze fly-drives en andere reizen verblijft u veelal in sfeervolle accommodaties, zoals authentieke plattelandshuizen, unieke Pousada's of oude boerderijen die omgetoverd zijn tot sfeervolle accommodaties. Ook kunt u kiezen om te verblijven in goede 4 of 5 sterren hotels.

Maatwerk
Wilt u de reis uitbreiden of wilt u afwijken van de gepubliceerde route, dan maken wij uw reis graag op maat. Hiervoor kunt u contact met ons opnemen via het contactformulier. 

Route van uw fly-drive
Omdat wij u alle vrijheid bieden, is het voor ons vrijwel onmogelijk een routebeschrijving van plaats tot plaats te verstrekken. Er is ongelooflijk veel te zien, en voor ieder is er wat wils. Ons advies is dan ook: koop voor vertrek een goede wegenkaart of neem uw navigatiesysteem mee en schaf een uitgebreide reisgids aan om zo de mooiste plekjes van Portugal te ontdekken. Ook krijgt u voor uw reis toegang tot onze Style in Travel app. Hierin staan alle details van uw reis en u kunt onderweg reisinformatie en leuke tips lezen. 

Autohuur
Indien bij deze reis een huurauto inclusief is, dan is dit standaard een categorie A auto. Indien gewenst kunt u deze upgraden. Tevens kunt u ervoor kiezen om een all-inclusive verzekering af te sluiten voor de autohuur. Hiermee koopt u o.a. het eigen risico in geval van schade en/of diefstal af. De mogelijkheden treft u gedurende het boekingsproces.

Exclusief
EUR 35,- reserveringskosten en EUR 2,50 calamiteitenfonds per boeking. Eventuele toeristenbelasting moet direct bij de accommodatie(s) betaald worden. Indien u in een appartement of soortgelijke accommodatie verblijft, dan kan het voorkomen dat er door de accommodatieverschaffer, ter plaatse, meerkosten in rekening worden gebracht. Bijvoorbeeld eindschoonmaak.

2017 Style in Travel

Style in Travel
Algemene Nederlandse Vereniging van Reisondernemingen Stichting Garantiefonds Reisgelden Calamiteitenfonds Reizen Greenseat - CO2 Compensatie