Fly drive Madeira

Op zo'n duizend kilometer van de Portugese kust, midden in de Atlantische Oceaan, ligt de eilandengroep de Azoren. Het grootste eiland van de Azoren is Madeira. Mede door het warme subtropische klimaat en de natuur is Madeira een geliefd vakantie eiland. Dit maakt ook dat Madeira geen eiland is waar u op één plek moet blijven. Het eiland is absoluut de moeite waard om in het geheel te ontdekken, daarom is een Fly drive vakantie naar Madeira een aanrader. U kunt profiteren van het gemak van vliegen en daarna heeft u alle vrijheid om zelf met de auto Madeira te ontdekken. Girassol heeft een uitgebreid aanbod aan Fly drives naar Madeira, zodat u altijd een aanbieding op maat kunt vinden voor uw vakantie naar Madeira.

Over Madeira

Madeira is van oorsprong een eiland dat ontstaan is door vulkanen. Toen het eiland in de 15e eeuw werd ontdekt door de Portugezen, was het nog onbewoond. In de loop van de jaren hebben zich daar mensen gevestigd, waardoor het huidige inwonersaantal op ruim 267.000 staat. De hoofdstad van Madeira is Funchal, dat groot is geworden door suiker- en wijnteelt. Funchal staat nu vooral bekend om de botanische en tropische tuinen. Overigens staat heel Madeira bekend om de vele soorten bloemen en planten. Bloemen als fuchsia's en orchideeën groeien weelderig over het hele eiland. Madeira heeft daarnaast, om de vele bloemenpracht van water te voorzien, een speciaal irrigatiesysteem (levada's) van kanalen. Als u dus een bloemen- of plantenliefhebber bent, zult u zich op Madeira helemaal thuis voelen. Madeira wordt dan ook een bloemeneiland genoemd. De kust van Madeira bestaat vooral uit rotsen en kliffen, waar verschillende vogelsoorten huisvesten. Het noordoosten van Madeira kenmerkt zich door heuvel- en berggebieden. Daar ligt ook het hoogste punt van Madeira, de Pico do Facho, met 507 meter. Het voordeel van een fly drive in Madeira, is dat u met uw huurauto ernaar toe kunt rijden en daar heerlijk kunt wandelen en genieten van de rust.

Fly drive in Madeira

Wanneer u via Girassol een fly drive vakantie naar Madeira boekt, krijgt u een complete fly drive, inclusief vliegreis en autohuur. De auto kunt u ophalen bij de luchthaven en daar kunt u hem bij vertrek ook weer inleveren. Een standaard auto heeft een maximum van 5 zitplaatsen, maar tegen meerkosten kunt u ook een grotere auto huren. Normaal gesproken zit bij de autohuur de WA verzekering en een onbeperkt aantal kilometers inbegrepen. Voor borg en eventuele andere kosten voor de huurauto, dient u een creditcard te gebruiken. De borg wordt op uw creditcard gereserveerd.

Enkele bijzondere bezienswaardigheden

Funchal

De hoofdstad Funchal vormt vaak het beginpunt voor een fly drive vakantie in Madeira. Er is dan ook genoeg te beleven. Zo kunt u het Paleis van São Lourenço bezoeken, de 16e-eeuwse kathedraal Sé do Funchal en het museum van Cristiano Ronaldo. Ook is een bezoek aan de vele botanische tuinen de moeite waard. De overdekte markt van Funchal, Mercado dos Lavradores, mag u zeker niet overslaan.
 
Natuurparken
Tweederde van Madeira is beschermd gebied vanwege de natuur. Hierdoor zijn er diverse natuurparken op het eiland zoals Laurissilva Forest, Natural Reserve Garajau's en Navio's Natural Reserve. Hier kunt u wandelen en genieten van de mooie planten- en bloemenpracht.

Rabacal
Rabacal is een populair plaatsje onder wandelaars. Vooral omdat je tijdens de wandeling maar liefst 25 waterbronnen tegenkomt. Onderweg kom je ook de Risco waterval tegen en heeft het gebied diepe ravijnen. Om hier te wandelen moet u wel een beetje geoefend zijn.