Fly drive Portugal

Veel mensen kiezen voor een vooraf geplande busvakantie. Op die manier ziet u weliswaar de leuke attracties van een het land, maar heeft u ook weinig bewegingsvrijheid. U zit namelijk vast aan een bepaalde planning en dat is vaak juist hetgeen wat u niet voor ogen heeft tijdens een vakantie. Gelukkig heeft u tegenwoordig fly drive vakanties. Met een fly drive vakantie naar Portugal ervaart u het gemak van vliegen en de vrijheid van het hebben van een auto. Zo bepaalt u helemaal zelf wat u wilt doen tijdens de vakantie. U krijgt een huurauto en kunt zelf uw vakantie invullen en kiezen welke mooie plekken u allemaal in het land gaat bezoeken. 

Ontdek de hoofdstad Lissabon

Eén van de mogelijkheden is om met uw huurauto naar Lissabon te rijden en deze monumentale stad te bezichtigen. Lissabon is een prachtige stad met fantastische winkelstraten waar u op heerlijke wijze uren kunt spenderen. Houdt u van kunst? Ook dan is Lissabon een ideale stad. Zo heeft u er bijvoorbeeld het beroemde Museu Nacional de Arte Antiga, waar fantastische kunstwerken zijn te bewonderen. Tevens vindt u mooie kloosters in de Portugese hoofdstad en wordt u getrakteerd op een adembenemend zicht op de aan de stad gelegen rivier de Taag.

Prachtige stranden aan de Algarve

Bent u meer een mens voor de natuur, dan is een vakantie naar Portugal ook zeker een goede optie. Er zijn een aantal prachtige plekken in gelegen aan de kust. Zo heeft u bijvoorbeeld de monumentale stad Faro, waar zelfs nog echte oude stadsmuren te vinden zijn. Niet ver hiervandaan vindt u Albufeira, een populaire havenstad met een uitbundig nachtleven. Vooral in de zomer zijn er erg veel uitgaansgelegenheden waar u kunt genieten van een heerlijk drankje. In de winter kunt u er uiteraard ook naar toe, dan is er meer rust en kunt u genieten van de mooie terrasjes. De temperaturen zijn vrijwel altijd aangenaam in Portugal. Het mooiste strand ligt in Lagoa, dat zich ook in de Algarve bevindt. Dit strand draagt de naam 'Praia da Marinha' en heeft volgens velen het mooiste kustgebied en het helderste water. U zult versteld staan van al het pracht en praal. Zeker voor natuurmensen is dit een ware aanrader. 

Het genot van bergen in Trás-os-Montes

Bent u geen liefhebber van de zee? Gelukkig is Portugal van alle markten thuis, waardoor er voldoende andere mooie dingen te zien zijn. Het berggebied van Trás-os-Montes is wat ruwer en daarmee ideaal voor mensen die van klimmen houden. Het allermooiste in Trás-os-Montes zijn de nationale parken, genaamd: Parque Natural de Montesinho en Douro Internacional. In dit grote park zijn allerlei verschillende dieren te bewonderen zoals wilde zwijnen, wolven en andere soorten exotische dieren. Ook vindt u hier zeldzame bomen die nog op slechts een paar plekken ter wereld bestaan. Een waar genot voor de avonturier. Een aanrader om te bezoeken tijdens een fly drive door Portugal. 

Porto, de haven van Portugal

Naast deze hoogtepunten zijn er in Portugal nog vele andere bezienswaardigheden. Het zijn er te veel om allemaal op te noemen, maar we zullen u een aantal hoogtepunten meegeven. Zo vindt u er uiteraard de havenstad Porto, een ideale stad voor mensen die van cultuur houden. Er zijn kathedralen, kloosters, prachtige historische boekenwinkels en nog veel meer. Alles ligt dicht bij elkaar, zo kunt u in een dag veel mooie dingen bewonderen.

Ook kleine dorpjes als Sintra zijn de moeite waard om te bezoeken. Via Girassol kan een dergelijke vakantie snel geregeld worden. Aarzel dus niet langer en boek snel een onvergetelijke fly drive vakantie naar Portugal.

[P] = Overnachtingen in Pousada's
[S] = Overnachtingen in Solares
[Q] = Overnachtingen in Quinta's van Nederlandse eigenaren
[H] = Overnachtingen in Hotels of Appartementen

Wilt u de reis uitbreiden of wilt u afwijken van de gepubliceerde route, dan maken wij uw reis graag op maat. Hiervoor kunt u contact met ons opnemen via het contactformulier.