Fly-Drives met verblijf in sfeervolle en kleinschalige charminghotels in verschillende categorieën

Fly-drives met verblijf in landelijk gelegen charme accommodaties
Misschien wel de beste manier om een land te ontdekken; verblijf in sfeervolle accommodaties op het Portugese platteland. Middenin de natuur en tussen de lokale bevolking. In dit thema zijn diverse soorten hotels opgenomen, van eenvoudig tot luxe!

Geniet van de Portugese gastvrijheid, de veelal eigen geproduceerde wijnen, vers bereide maaltijden en de fantastische omgeving.

Onze fly-drives met verblijf in landelijke accommodaties bieden u een ruime keuze aan prachtige routes door Portugal. Maak kennis met de vele facetten van het mooie Portugese binnenland. Wilt u een reis uitbreiden of afwijken van de gepubliceerde route, dan maken wij uw reis graag op maat. Hiervoor kunt u contact met ons opnemen via het contactformulier.

Met de huurauto verplaatst u zich gemakkelijk van A naar B. U bepaalt zelf de route die u aflegt, zodat u zelf het land kunt ontdekken en zelf kunt bepalen waarlangs u rijdt!

Verblijf in Quinta's van Nederlandssprekende eigenaren
Het Portugese woord Quinta is wat moeilijk te vertalen. Deze authentieke, kleinschalige accommodaties liggen verspreid door heel Portugal in een prachtige landelijke omgeving en toch op korte afstand van historische steden en stadjes. Het kan gaan om een landhuis, een herenboerderij of een landgoed, vaak ook een wijnlandgoed. Het woord Quinta wordt gevolgd door een naam -vaak is dit de familienaam van de eigenaar. Het is geen echte classificatie maar heeft toch zeker een kwaliteitsbetekenis.

Girassol Vakanties selecteerde voor u bijzondere accommodaties.Een aantal van hen zijn het eigendom van zijn Nederlanders, die al jaren in Portugal wonen. Zij zijn trots op hun Quinta en zullen u verrassen met hun kennis, niet alleen van de directe omgeving maar van heel Portugal. Andere Quinta's, die wij kozen, hebben een Portugese en soms een Engelse eigenaar. Net als de Nederlandse eigenaren hebben ook zij behulpzaamheid en gastvrijheid hoog in het vaandel staan.

Overnachten in een Portugese Solares
Een verblijf in een Solares staat garant voor een ongedwongen vakantie en een kennismaking met de traditionele Portugese gastvrijheid. Een solares is een traditioneel landhuis dat beschikt over een klein aantal kamers. Meestal liggen deze accommodaties in een rustige landelijke omgeving, vaak op korte afstand van dorpjes en stadjes. Een ideale uitvalsbasis voor een verkenningstocht door het mooie onbedorven binnenland van Portugal.

Deze karakteristieke 17e en 18e-eeuwse huizen behoren vaak al honderden jaren tot dezelfde familie en zijn nog allemaal in eigendom van oude families. De huizen zijn traditioneel ingericht. Ontdek de charme van deze landhuizen tijdens uw vakantie in Portugal. U kunt er voor kiezen om in een solares te verblijven, maar u kunt ook kiezen voor een solarestour, waarbij u in meerdere landhuizen overnacht.