Standplaatsreizen in Portugal: ons volledige aanbod aan accommodaties in Portugal 

Overnachten in een Pousada
Een verblijf in een Pousada is een fantastische manier om kennis te maken met de rijke cultuur, de tradities en levensstijl die Portugal bezit. Pousada's bieden een grote keus aan unieke locaties; van het groene bergachtige noorden tot de schitterende rotskust van de Algarve in het zuiden. Herleef de geschiedenis tijdens uw verblijf in een van de historische Pousada's in Portugal.

Pousada's zijn ondergebracht in gerestaureerde kastelen, kloosters en andere historische gebouwen of liggen in een historisch uiterst interessante omgeving. Door hun kleinschaligheid bent u verzekerd van gastvrijheid en persoonlijke service. Deze accommodaties, verspreid over heel Portugal en eigendom van de staat, bieden daarbij een eigentijds comfort en op culinair gebied maakt u kennis met voortreffelijke regionale gerechten.

Verblijf in Quinta's van Nederlandssprekende eigenaren
Het Portugese woord Quinta is wat moeilijk te vertalen. Deze authentieke, kleinschalige accommodaties liggen verspreid door heel Portugal in een prachtige landelijke omgeving en toch op korte afstand van historische steden en stadjes. Het kan gaan om een landhuis, een herenboerderij of een landgoed, vaak ook een wijnlandgoed. Het woord Quinta wordt gevolgd door een naam -vaak is dit de familienaam van de eigenaar. Het is geen echte classificatie maar heeft toch zeker een kwaliteitsbetekenis.

Girassol Vakanties selecteerde voor u bijzondere accommodaties.Een aantal van hen zijn het eigendom van zijn Nederlanders, die al jaren in Portugal wonen. Zij zijn trots op hun Quinta en zullen u verrassen met hun kennis, niet alleen van de directe omgeving maar van heel Portugal. Andere Quinta's, die wij kozen, hebben een Portugese en soms een Engelse eigenaar. Net als de Nederlandse eigenaren hebben ook zij behulpzaamheid en gastvrijheid hoog in het vaandel staan.

Overnachten in een Portugese Solares
Een verblijf in een Solares staat garant voor een ongedwongen vakantie en een kennismaking met de traditionele Portugese gastvrijheid. Een solares is een traditioneel landhuis dat beschikt over een klein aantal kamers. Meestal liggen deze accommodaties in een rustige landelijke omgeving, vaak op korte afstand van dorpjes en stadjes. Een ideale uitvalsbasis voor een verkenningstocht door het mooie onbedorven binnenland van Portugal.

Deze karakteristieke 17e en 18e-eeuwse huizen behoren vaak al honderden jaren tot dezelfde familie en zijn nog allemaal in eigendom van oude families. De huizen zijn traditioneel ingericht. Ontdek de charme van deze landhuizen tijdens uw vakantie in Portugal. U kunt er voor kiezen om in een solares te verblijven, maar u kunt ook kiezen voor een solarestour, waarbij u in meerdere landhuizen overnacht.

Tip!
Combineer deze accommodaties in Portugal en stel zelf uw Fly-Drive route samen. Een unieke ervaring! Wilt u korter of langer in deze accommodaties verblijven? Neem contact met ons op voor reisadvies op maat.