Rondreis Algarve

De aantrekkelijke kust van de Algarve krijgt veel aandacht door zijn adembenemende kliffen, gouden stranden, geschulpte baaien en zandeilanden. De witte huisjes, mooie natuur en het heerlijk warme zonnige klimaat. Maar 'zon, branding en zand' is verre van het einde van het verhaal van de Algarve; er is geen tekort aan attracties, activiteiten, strandbars, kastelen (zowel zand als echt), duiken, entertainment en plezier... Met Girassol vakanties geniet u van een vakantie op maat!

Rondreizen door Algarve - Ontdek de mooiste stranden

Praia da Marinha

Praia da Marinha is meerdere keren uitgeroepen tot 1 van de mooiste stranden in Europa. Het strand is beschut en omgeven door rotsen. Het water is fantastisch om in te snorkelen, dit doordat het water erg kalm en helder is. Bij het strand zijn niet veel faciliteiten, maar het uitzicht is het meer dan waard.

Praia do Vau

Praia do Vau is goed als je op zoek bent naar wat meer rust. Het water is stil en helder en er zijn genoeg restaurants waar je de hele dag terecht kunt om ligbedden te huren of een hapje te eten en wat te drinken.

Olhos d'Agua

Olhos d'agia betekent ogen van water. Deze naam komt van de ronde plekken die in het water op het strand vormen als het water zich terugtrekt. In Olthos d'Agua zijn voldoende faciliteiten, maar het kan hier wel wat druk zijn omdat het strand niet al te breed is. Het water is ontzettend helder en de rotsen en natuur die het strand omgeven zijn geweldig om te zien.

Faro - Proef de cultuur van de Azoren

Faro is de hoofdstad van Algarve en is tijdens uw rondreis door de Algarve toch echt een must-see! De meeste mensen zullen de stad alleen vanuit het vliegtuig zien, maar een bezoek is de stad zeker waard. Het toerisme in Faro is zeer beperkt gebleven doordat het strand aan de rand van de stad ligt. Hierdoor zal u de cultuur makkelijk leren kennen, doordat in tegenstelling tot de meeste andere toeristische steden in de Algarve nog gewoon werkende en wonende Portugezen tegen zult komen. Hierdoor heeft u dus de kans om het  onvervalste Portugal te leren kennen! Er hangt een leuke sfeer in het oude centrum en u kunt genieten van het verkennen van de smalle straatjes in de hoofdstad van de Algarve. Faro bezit diverse prachtige bezienswaardigheden zoals, Arco de Vila (een oude stadspoort), Largo da se (een van de mooiste pleinen van de stad Faro), het oude stadhuis, Se de Faro en het oude historische centrum. Slenter over de boulevard langs de jachthaven van Faro en bekijk de jachten en vissersbootjes of ga mee op een excursie op het water!

Bezoek tijdens uw Rondreis door de Algarve Albufeira

Albufeira is een vissersdorp gelegen aan het strand, dat door tourisme compleet is veranderd in een feest vakantiebestemming. Albufeira is dus een must voor de tourist die aan het rondreizen is door Algarve en houdt van een feestje. Geniet overdag van een drankje aan het strand, verken de straten van de stad, of maak gebruik van de vele aanbiedingen aan activiteiten. Er is een rijke keuze uit activiteiten zoals: varen, duiken, of een bezoekje aan een waterpark. 'S avonds is iedereen te vinden op de Strip, waar feestjes worden gevierd tot in de vroege uurtjes.