Rondreis Madeira - Op verkenning naar de mooiste plekjes

Het eiland Madeira behoort toe aan Portugal. Het werd pas vanaf de 15e eeuw bewoond met als eerste bewoners de kolonisten. Dit exotische eiland was namelijk een belangrijke plaats om halt te houden tijdens hun tochten ter verkenning van de Afrikaanse kust. Dankzij de historische achtergrond van de kolonisatie zijn er ook heel wat culturele bezienswaardigheden op Madeira die een bezoekje waard zijn. De cultuurstad bij uitstek is Funchal. Daarnaast lokken de kleurrijke fauna en flora veel toeristen naar Madeira, ook wel het Bloemeneiland genoemd. De natuur zit vol pareltjes die u kunt ontdekken. Ze zijn wijd verspreid over het hele eiland in de vorm van prachtige tuinen, watervallen en berglandschappen.

Madeira: een overblijfsel van Atlantis

Madeira is een eiland in de Atlantische Oceaan, zo'n 600 km verwijderd van de westkust van Marokko. Vliegen vanuit Brussel en Amsterdam duurt ongeveer 4 uur. Madeira heeft een subtropisch klimaat en is van vulkanische oorsprong.Omtrent de ontdekking van dit subtropisch eiland gaan heel wat legendes de ronde. Madeira zou bijvoorbeeld een deel hebben uitgemaakt van Atlantis. Sterker nog, het zou het enige niet-gezonken deel van het ooit zo machtige Atlantis zijn.Madeira wordt sinds de 15e eeuw bewoond en alles begon met de ontdekkingsreizigers die er halt hielden tijdens hun verkenning van de Afrikaanse kust. Zo is Columbus hier getrouwd, op Porto Santo. Het koppel verbleef in de hoofdstad Vila Baleira. Op deze plaats vindt u tegenwoordig een museum. Porto Santo is het enige zandstrand op het eiland en was in die periode de eerste aanlegplaats van de kolonisten.

Zon, zee en natuur

Madeira is met haar subtropische klimaat een droomachtige bestemming voor tal van toeristen die houden van zon, zee en strand. Al is het feit dat dit eiland maar 1 zandstrand (lengte 9 km) heeft misschien wel wat minder aantrekkelijk. Dit wil echter wel zeggen dat er op het eiland toch nog ongerepte goudkleurige stranden te vinden zijn.

Ook de natuur van Madeira heeft de toeristen heel wat te bieden. U kunt er prachtige wandelingen maken in de serra's. Maar u kunt er ook de pico's beklimmen dat u een magnifiek uitzicht geeft over het eiland. De ideale manier om al deze plekken en facetten van Madeira te ontdekken is rondreizen met een organisatie die er goed thuis is.

Aanbiedingen rondreis Portugal

Bij Girassol bent u aan het juiste adres voor een rondreis op maat om de Portugese cultuur (zoals ook op Madeira) in al haar authenticiteit te ontdekken. U kunt er uw hart ophalen met een enorme rijkdom aan zon, cultuur en een heerlijke gastronomie. Dankzij onze jarenlange ervaring, professionaliteit en een enorme passie voor Madeira kunt u bij Girassol terecht voor een onvergetelijke rondreis op Bloemeneiland Madeira.

Een vakantie op maat naar het zonnige en fleurige Madeira, boekt u bij Girassol. Tijdens de rondreis ontdekt u Madeira vanuit verschillende oogpunten. U ontdekt er de ongerepte stranden en de prachtige fauna en flora. Ook cultuur kan niet ontbreken tijdens de verkenning van Madeira. Dit alles gebeurt onder een stralende zon. De verkenning van het bloemeneiland Madeira kan geboekt worden als onderdeel van een van de Girassol rondreizen door het authentieke Portugal.

Deze rondreizen verschillen niet alleen qua route, maar zijn tevens gevarieerd in reisduur. Bovendien is er ook gedacht aan een brede waaier van accommodaties. Verblijven kan in een hotel, Solares, Pousada of Quinta van Nederlandse eigenaars. Bij Girassol Vakanties kunt u terecht voor reizen op maat.