Een rondreis door de Azoren maken

Als je vakantie wilt vieren met veel cultuur, natuur en lekkere temperaturen dan is een rondreis door de Azoren de perfecte reis. De Azoren zijn een ideaal gebied voor een fly-drive vakantie, waarbij je naar de Azoren toe vliegt en ter plekke een auto huurt om de eilanden te ontdekken.

 

De geschiedenis van de Azoren

De Azoren zijn een eilandengroep, die bestaan uit negen eilanden die bewoond zijn en een achttal onbewoonde eilanden. De Azoren liggen in de Atlantische oceaan en liggen op ca. 1350 kilometer van Portugal en Spanje. De eilandgroep behoort officieel tot Portugal. Het was de ontdekkingsreiziger Gonçalo Velho Cabral die in 1427 de Azoren ontdekte en er zich met enkele families vestigde. Tot in de 17e eeuw werden de Azoren ook wel de Vlaamse eilanden genoemd, doordat er zoveel kolonisten uit het Graafschap Vlaanderen zich er vestigden. Omdat de Spaanse koning Philips II van Spanje ook heerser was van de Nederlanden en Vlaanderen en later koning van Portugal werd, is er altijd een band tussen de Azoren en vooral Vlaanderen gebleven. Tegenwoordig leven er ook nog families, waarvan de stamboom is terug te leiden tot de Vlaamse kolonisten.

 

De Azoren

De eilanden zijn allen ontstaan door vulkanen die uit zee zijn ontsprongen. Het is zelfs zo dat de vulkaan Pico tot de hoogste berg van Portugal behoort. De temperaturen op de Azoren zijn heel constant tussen de 14 graden tot 25 graden Celsius. De maanden juli en augustus behoren tot de warmste maanden. De Azoren zijn alleen te bereiken per vliegtuig. Er is namelijk geen directe bootverbinding met Europa. Wel varen er schepen tussen de eilanden zelf en je kan een interne vlucht boeken, als je van de ene naar het andere eiland wilt. 

 

Rondreizen op de Azoren

De beste tijd van het jaar is van april tot en met oktober. Dan zorgt de warme golfstroom in de Atlantische oceaan voor een aangename temperatuur. Vanuit Lissabon is het ongeveer twee uur vliegen, om de Azoren te bereiken. Girassol kan je een aanbieding voor een reis op maat doen voor een rondreis op de Azoren. Hierdoor weet je zeker dat je één of meerdere eilanden van de Azoren goed kunt ontdekken. Het eiland is zeer goed af te reizen met een auto. Ook kan je er mooie wandel- en fietstochten maken door de adembenemende vulkanische natuur. 
 

Bezienswaardigheden bij een rondreis op de Azoren

Er is veel te zien op de Azoren. Hierbij een overzichtje wat je zoal kan doen tijden je rondreis naar de Azoren:
 
Walvissen en dolfijnen spotten
Hoewel de Azoren lange tijd een reputatie hebben gehad als walvisjagers, met een behoorlijke walvisindustrie, staan de Azoren nu bekend om de vele walvissen en dolfijnen die er rondom de eilanden zwemmen. Soms zie je ze vanaf land, maar vaak kan je ook met een bootje de zee op om walvissen en dolfijnen van dichtbij te zien.
 
Beklim de Ponta do Pico
Met 2350 meter steekt de Pico vulkaan ruim boven de eilandengroep uit. Een klim naar boven duurt tussen 4-6 uur. Als je dan boven bent, kan je genieten van een adembenemend uitzicht over diverse eilanden.
 
Angra de Heroismo
Angra de Heriosmo is de hoofdstad van de Azoren en in 1983 toegevoegd aan de werelderfgoedlijst van de UNESCO. Hier vind je vele oude gebouwen met Portugese invloeden. Beroemd is bijvoorbeeld de Kathedraal van Angra de Heroismo uit de 16e eeuw. Ook een bezoek aan de forten van San João Baptista en San Sebastio zijn absoluut de moeite waard.