Een privé rondleiding in Portugal boek je bij... Girassol Vakanties!
Een gids kan u alles vertellen over de bezienswaardigheden van een stad, de historie en het verhaal achter monumenten, kunstwerken en de lokale bevolking zelf. Een rondleiding met privégids is dé manier om op een interactieve wijze geinformeerd te worden over het land, de regio, lokale tradities en natuurlijk de geschiedenis en cultuur!

Indien u verblijft in de grote steden Lissabon, Porto of Coimbra (Midden-Portugal) en Evora in de Alentejo, dan kunt u altijd een rondleiding met één van onze gediplomeerde gidsen reserveren. Onze gidsen zijn Helena den Boer en Lucia van der Feltz. Wij stellen ze graag aan u voor.

Helena den Boer Helena-privegids
Geboren en getogen in Lissabon. Nog tijdens mijn middelbare schoolopleiding, waarin de Anjerrevolutie plaatsvond, volgde ik drie jaar onderwijs Frans en Engels aan het Oxford Taleninstituut in Lissabon, en op mijn 18e jaar trok ik de wijde wereld in. Na een aantal jaar landen bezocht te hebben streek ik tenslotte neer in Nederland. Hier ben ik 10 jaar gebleven, integreerde mij in Nederland,  trouwde er en leerde de Nederlandse taal. Ik bleef reizen naar landen in heel Europa. Ik heb mij altijd geinteresseerd in de cultuur, geschiedenis, geografie en gastronomie. Maar na 10 jaar vestigde ik mij weer in Portugal met mijn Nederlandse echtgenoot en twee kinderen. In deze periode hebben wij Portugal tot in alle uithoeken bereisd. Toen de kinderen zelfstandig werden schreef ik mij in aan de Faculteit der Letteren van de Universiteit van Coimbra voor een opleiding "Tourism, Leisure and Heritage" die ik conseq uent en met uitstekende resultaten bekroonde met een academische titel. Intussen raakte ik betrokken bij het management van twee luxe vakantievilla's die vooral aan Nederlandse gasten verhuurd worden in de zomer. Bijna automatisch werd ik gids, met name in Coimbra, maar ook in het midden van Portugal, waar ik woon. Hoewel de meeste cultuur te vinden is in Lissabon en Porto, staat het hele land er bol van. Van alle mooie landen die ik mocht leren kennen, komt Portugal voor mij toch altijd op de eerste plaats. Misschien omdat ik zo lang "saudade" had naar mijn land, is het gidsen niet alleen werk, maar mag ik elke keer ook zelf weer kijken hoe mooi het land is, en hoe rijk de cultuur en de geschiedenis zijn. Maar gidsen houdt niet alleen het laten zien van mooie dingen in, doch ook het praten over de actualiteit, politiek, economie en het dagelijkse leven zoals de Portugezen dat ervaren. Het spreken van meerdere talen en het kennen van meerdere culturen heeft mijn bestaan verrijkt en mijn kwaliteit als gids zonder enige twijfel verhoogd.

Helena den Boer verzorgt voor ons rondleidingen in Lissabon, Porto en Coimbra.

  • Lissabon (dagdeel) - € 140
  • Porto (dagdeel) - € 140
  • Coimbra (hele dag) - € 100
     

Lucia van der Feltz Lucia-privegids-2
Lucia is een gediplomeerde Portugese gids, die u graag informatie geeft over de vele mogelijkheden voor het maken van dagtochten in de omgeving Alentejo. Meer dan 30 jaar geleden is zij naar Portugal verhuisd en hebben er een klassiek Portugees landgoed gekocht op 3 km afstand van de Wereldpatrimonium stad Évora. Ze verbouwen tarwe en hebben 25 hectaren druiven voor de wijn productie. De oude boerderij is nu een Quinta (Monte de Serralheira). De voormalige arbeiderswoningen zijn omgebouwd tot leuke appartementen. Ze zijn gelijkvloers, liggen naast elkaar en hebben elk een eigen terras.

Lucia van der Fletz verzorgt voor ons rondleidingen in Evora (Alentejo).

  • Evora (2 uur) - € 75


Wenst u in een andere stad, plaats of regio een gids te reserveren? Als Portugal specialist kunnen wij uiteraard in geheel Portugal een gids verzorgen. Vraagt u hiervoor naar de mogelijkheden bij een van onze reisspecialisten.
 

Offerte aanvragen